Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Γιατί έπαυσαν να παρουσιάζουν τον Μπεν Λάντεν ζωντανό;

Σκέψεις πάνω στην επίσημη αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπεν Λάντεν.
Του Thierry Meyssan

Reseau Voltaire, 4 Μαΐου 2011
Μετάφραση από τα γαλλικά: Κλεοπάτρα Κατακάλου




Η επίσημη αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπεν Λάντεν πυροδοτεί πολλές και διάφορες διαμάχες. Εστιάζουν την προσοχή στις λεπτομέρειες της αφήγησης, προκειμένου ν’ αποκρύψουν τις στρατηγικές αποφάσεις της Ουάσιγκτον. Για τον Τhierry Μeyssan η αναγγελία αυτή έγινε αναγκαία από τότε που οι υποστηρικτές του Μπεν Λάντεν ενσωματώθηκαν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη καθώς και σ’ αυτές της CIA στη Συρία. Μονάχα η εξαφάνιση του παλαιού εικονικού τους ηγέτη, τούς επιτρέπει να αποκαταστήσουν την ταμπέλα του «υποστηρικτές της ελευθερίας» την οποία έφεραν πανηγυρικά κατά τη σοβιετική περίοδο.
(Πρόλογος από Reseau Voltaire)



Προκειμένου να αναγγείλει τον επίσημο θάνατο του Οσάμα Μπεν Λάντεν, το περιοδικό Time magazine επαναλαμβάνει ως σύλληψη ιδέας εξωφύλλου το εξώφυλλο εκείνο με το οποίο ανήγγειλε το θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ: ένα πρόσωπο διαγραμμένο με κόκκινο (έκδοση της 7ης Μαΐου 1945). Η ίδια ιδέα χρησιμοποιήθηκε για το θάνατο του Σαντάμ Χουσεΐν (έκδοση της 21ης Απριλίου 2003) καθώς και γι αυτόν του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκαουί (έκδοση της 19ης Ιουνίου 2006).
Στην αφήγηση του μύθου, ο Μπάρακ Ομπάμα ανήγγειλε το θάνατο του δημόσιου εχθρού την 1η Μαΐου καθώς και προκάτοχός του είχε αναγγείλει το θάνατο του Χίτλερ μιαν άλλη Πρωτομαγιά.


Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ανήγγειλε με κάθε επισημότητα το θάνατο του Οσάμα Μπεν Λάντεν, την 1η Μαΐου 2011.
Πριν αναλύσουμε τη συμβολική σημασία αυτής της αναγγελίας αρμόζει να επανέλθουμε στα πραγματικά γεγονότα.


Προοίμιο

Το έτος 2001 ο Οσάμα Μπεν Λάντεν ήταν σοβαρά άρρωστος από τα νεφρά του και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση. Ήταν αναγκασμένος να δέχεται φροντίδες σε νοσοκομειακό χώρο, το λιγότερο μέρα παρά μέρα.

Το καλοκαίρι του έτους 2001 είχε νοσηλευθεί στο αμερικανικό Νοσοκομείο του Ντουμπάι (Εμιράτα)(1).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2001 μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό Νοσοκομείο του Ραβαλπίντι (Πακιστάν)(2).

Λίγες μέρες μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου παρεχώρησε συνέντευξη σε κάποιο δημοσιογράφο του αραβ. καναλιού Αλ Τζαζίρα σε κάποια μυστική τοποθεσία.

Το Δεκέμβριο του 2001 η οικογένειά του ανήγγειλε το θάνατό του κι οι φίλοι του παρευρέθησαν στην κηδεία του(3).

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέλαβε την είδηση αυτή ως απατηλή που μόνο σκοπό είχε να του επιτρέψει να ξεφύγει από την δικαιοσύνη των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά από το 2001 έως το 2011 κανένας αξιόπιστος μάρτυρας δεν συνάντησε τον Οσάμα Μπεν Λάντεν(4).

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου διανεμήθηκαν διάφορες βιντεοκασσέτες και μαγνητοταινίες που αποδίδονται στον Οσάμα Μπεν Λάντεν είτε από το Υπουργείο Άμυνας είτε από τα ΜΜΕ (ιδιαίτερα από το Αλ Τζαζίρα), είτε από ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών (όπως ΙntelCenter, SITE Intelligence Group). Οι περισσότερες από τις ηχογραφήσεις αυτές πιστοποιήθηκαν από τη CIA, σύμφωνα με κάποια μέθοδο που δεν έχει προσδιοριστεί(5).

Πάντως το σύνολο των εγγραφών αυτών έχουν θεωρηθεί άκυρες από την ένωση των ειδικών σε θέματα Τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του Ινστιτούτου Dalle Molle που αποτελεί την παγκόσμια αναφορά σε θέματα δικαστικής πραγματογνωμοσύνης.(6)

Με άλλα λόγια ο Οσάμα Μπεν Λάντεν πέθανε σύμφωνα με όλα τα προφανή στοιχεία το Δεκέμβριο του 2001. Αυτό λοιπόν για το οποίο μας μιλούν σήμερα αναδύεται από το μύθο.


Η αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπεν Λάντεν

Η αναγγελία στην οποία προέβη ο Μπάρακ Ομπάμα δεν έδινε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.
«Σήμερα, υπό τη διεύθυνσή μου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μία στοχοποιημένη επιχείρηση εναντίον αυτού του κτιριακού συμπλέγματος του Αμποταμπάντ, στο Πακιστάν. Μία μικρή ομάδα Αμερικανών εκτέλεσε αυτήν την επιχείρηση με εκπληκτικό θάρρος και επιδεξιότητα. Κανείς από τους Αμερικανούς δεν τραυματίστηκε. Έλαβαν μέριμνα ώστε να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των πολιτών. Μετά από ανταλλαγή πυρών εφόνευσαν τον Οσάμα Μπεν Λάντεν και περισυνέλεξαν το σώμα του»(7). Το προεδρικό μήνυμα είχε 3 σημεία:

Πρώτον, «Σε νύχτες σαν κι αυτή μπορούμε να πούμε στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους εξ αιτίας της τρομοκρατίας της Αλ Χάιντα: η δικαιοσύνη απεδόθη»: δηλ. ο φάκελος έκλεισε, δεν θα υπάρξει ποτέ δίκη που θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τις επιθέσεις που έχουν αποδοθεί στον Οσάμα Μπεν Λάντεν όπως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να προβούν σ’ αυτήν την εξώδικη εκτέλεση, όχι επειδή είναι οι πιο δυνατοί αλλά επειδή τις εξέλεξε ο Θεός για να εφαρμόσει τη δικαιοσύνη Του: «Ας θυμηθούμε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτά τα πράγματα όχι μόνον λόγω του πλούτου ή της δύναμής μας αλλά για τον λόγο ακριβώς αυτού που είμαστε: ένας μοναδικός λαός, ευλογημένος απ’ τον Θεό, αδιαίρετος και αφοσιωμένος στην ελευθερία και στη δικαιοσύνη για όλους (επίσημη μετάφραση).

Τρίτον, όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη - με προτεραιότητα αυτών των μουσουλμανικών κρατών - συναθροίσθηκαν για να χειροκροτήσουν την εξώδικη αυτή εκτέλεση που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της Αυτοκρατορίας του Καλού έναντι στην ενσάρκωση του Κακού: «Το τέλος του θα πρέπει να χαιρετιστεί απ’ όλους εκείνους που πιστεύουν στην ειρήνη και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Οι αντιδράσεις στην αναγγελία

Στο Fox News, o Geraldo Riveira αναφώνησε: « Ο Μπεν Λάντεν είναι νεκρός! Επιβεβαιωμένο! Επιβεβαιωμένο ! Ο Μπεν Λάντεν είναι νεκρός(…) Τι καταπληκτική ημέρα! Τι μεγάλη ημέρα για όλους! Αυτή είναι η καλύτερη βραδιά της καριέρας μου! (…) Το κτήνος είναι νεκρό! Το θηρίο που μας έκανε να πονέσουμε τόσο. Και είναι πραγματικά μια τιμή για μένα, μια ευλογία για μένα, να βρίσκομαι στο γραφείο αυτό, αυτήν τη στιγμή». Ο όχλος κατέβηκε λοιπόν στους δρόμους προκειμένου να πανηγυρίσει, ζητωκραυγάζοντας «Η – Π – Α! Η – Π- Α!».

Από τη μεριά τους, σχεδόν το σύνολο των αρχηγών κρατών, έδειξαν υποταγή στον ηγεμόνα τους, όπως ακριβώς όφειλαν.
Ουδείς εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη σ’ αυτό που τους παρουσίασαν ως μία εξώδικη εκτέλεση που επιχειρήθηκε σε μία ξένη χώρα, κατά παραβίαση της κυριαρχίας της.

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση, ο David Cameron, εξέφρασε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις δυνάμεις των ΗΠΑ που διεξήγαγαν αυτήν την ενέργεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ομπάμα για το συντονισμό της(8).

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου, επίσης, δήλωσε στην τηλεόραση: «Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και για όλες τις χώρες που εμπλέκονται στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. Συγχαίρω τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αμερικανικό λαό. Συγχαίρω τους στρατιώτες της Αμερικής και το προσωπικό πληροφόρησης για αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να στήσουν ενέδρα στον Οσάμα Μπεν Λάντεν. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να απονείμουν δικαιοσύνη στα θύματά του. Όμως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι μακρύς, ανελέητος κι ακλόνητος. Πρόκειται για μια μέρα νίκης, μια νίκη για τη δικαιοσύνη, για την ελευθερία και για τον κοινό μας πολιτισμό»(9).

Ο Νικολά Σαρκοζύ δημοσίευσε ένα ανακοινωθέν: «Η αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπεν Λάντεν από τον πρόεδρο Ομπάμα, επακόλουθο μιας αξιοσημείωτης επιχείρησης των Αμερικανών κομμάντος στο Πακιστάν, αποτελεί επίτευγμα υψίστης σημασίας στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. Η Γαλλία χαιρετά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ που επί 10 συνεχή χρόνια τον κυνηγούσαν. Κύριος υπεύθυνος του κτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Οσάμα Μπεν Λάντεν υπήρξε ο υποστηρικτής μιας ιδεολογίας μίσους κι ο αρχηγός μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που προκάλεσε χιλιάδες θύματα ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα στις μουσουλμανικές χώρες. Για τα θύματα αυτά αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αυτό το πρωΐ η σκέψη της Γαλλίας είναι μαζί τους και με τις οικογένειές τους».

Το Βερολίνο δημοσιεύει ένα ανακοινωθέν: «Με τη δράση των κομμάντος ενάντια στον Οσάμα Μπεν Λάντεν και την εκτέλεσή του, ο αμερικανικός στρατός επέφερε ένα αποφασιστικό κτύπημα στην Αλ-Χάιντα το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε στον πρόεδρο Ομπάμα την ανακούφισή της στο άκουσμα της είδησης αυτής. Την περασμένη νύχτα οι δυνάμεις της ειρήνης κέρδισαν μια νίκη(...)».(10)
Και άλλες.


Γιατί έπαυσαν να παρουσιάζουν τον Οσάμα Μπεν Λάντεν ζωντανό;

Το κύριο πολιτικό ερώτημα είναι να μάθουμε γιατί οι ΗΠΑ απεφάσισαν να παύσουν να παρουσιάζουν ως ζωντανό, το μυθικό πρόσωπο που είχαν κατασκευάσει και το οποίο ήταν ήδη νεκρό εδώ και μία δεκαετία.

Απλούστατα, επειδή οι υποστηρικτές του Μπεν Λάντεν έχουν επιστρατευθεί εδώ και πολλούς μήνες σε επιχειρήσεις στις οποίες δεν είναι πλέον δυνατόν να παρουσιάζονται ως εχθροί των ΗΠΑ αλλά αντιθέτως ως σύμμαχοι. Δεν υπήρχε λοιπόν άλλο μέσο για να δικαιολογηθεί αυτή η φαινομενική μεταστροφή παρά μόνο εάν παύσουν τον εικονικό τους αρχηγό.

Χωρίς αμφιβολία, στους μήνες που θ’ ακολουθήσουν, τα διεθνή κανάλια της τηλεόρασης θα μας εξηγήσουν ότι οι υποστηρικτές της τζιχάντ που αγωνίζονταν παλαιότερα στο πλευρό της CIA στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία και στη Τσετσενία εναντίον Σοβιετικών και Ρώσων είχαν ξεστρατίσει στην διεθνή τρομοκρατία, κι ότι τα μάτια τους άνοιξαν με το θάνατο του Μπεν Λάντεν και μπορούν να συνεχίσουν γαλήνιοι τον αγώνα τους στο πλευρό της «Αμερικής», στη Λιβύη, στη Συρία, στην Υεμένη και στο Μπαχρέιν.

Δεν θα είναι πλέον αναγκαίο να εξηγήσουν τι παίζεται από πίσω, σε ανθρώπους ελαφρώς αδαείς, όπως είναι αυτός ο γενναίος στρατηγός Carter Ham.

Ας θυμηθεί κανείς τη σύγχυση του Αμερικανού επί κεφαλής της Αφρικομ, κατά τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας: Είχε αρνηθεί να δώσει όπλα στους εξεγερμένους της Λιβύης καθ΄ ότι πολλοί απ’ αυτούς ήταν μέλη της Αλ-Χάιντα προερχόμενοι από το Ιράκ.

Οι εξουσίες του μετατέθηκαν αυτόματα στο ΝΑΤΟ, συνηθισμένο να διαχειρίζεται μυστικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των υποστηρικτών του Μπεν Λάντεν.



Ο σεΐχης Γιουσέφ Αλ Καρντάουι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης «Πορεία της Νίκης», στις 18 Φεβρουαρίου 2011 στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Παρτιζάνος κατά κάποιον τρόπο του ζευγαρώματος σπαθιού και υσσώπου, συνηγορεί σε μία συνθήκη ανάμεσα στους Αδελφούς μουσουλμάνους και το Στρατό και σε μία σκοταδιστική εφαρμογή της Σαρίας και των ποινών της.

Στην αντι-επανάσταση σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξαναπαίζουν το σκοπό όλων των αποικιοκρατικών αυτοκρατοριών που προηγήθηκαν:

Στηρίζονται στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό προκειμένου να καταστείλουν τον εθνικισμό.
Η μοναδική καινοτομία στο τέχνασμα είναι ότι θέλουν συγχρόνως να χρησιμοποιήσουν τους βαχαμπίτες υποστηρικτές του Μπεν Λάντεν ως σιδηρούν μπράτσο καθώς και στρατολογημένους τακφιριστές, από τους κόλπους των Αδελφών Μουσουλμάνων, ως πολιτική βιτρίνα.

Αυτό το αμάλγαμα θα είναι περίπλοκο, ιδιαίτερα για να συμπεριλάβει την παλαιστινιακή πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, τη Χαμάς, η οποία-προς το παρόν- δεν το βλέπει με καλό μάτι.

Η ηγεσία –leadership (sic)- αυτού του καινούργιου κινήματος έχει ανατεθεί στον «θρησκευτικό σύμβουλο» της Αλ Τζαζίρα, το σεΐχη Γιουσούφ Αλ Καρντάουι, ο οποίος κάνει καθημερινά έκκληση στα ερτζιανά για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι και του Μπαχάρ αλ Ασσάντ.

Με αυτήν την προοπτική οργάνωσαν την επιστροφή του Αλ Καρντάουι στη γενέτειρά του. Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής διαδήλωσης «Πορεία της Νίκης», στις 18 του περασμένου Φλεβάρη, απέκλεισαν από το βήμα τους ήρωες της Πλατείας Ταχρίρ και επέτρεψαν σ’ αυτόν να κάνει δηλώσεις στη θέση τους, μπροστά σε μία λαοθάλασσα 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο κατηχητής Αλ Καρντάουι είχε λοιπόν την ευκαιρία να αλλάξει πορεία στην αιγυπτιακή επανάσταση προκειμένου να την απομακρύνει από τον εθνικισμό του Νασέρ κι από τον αντι-σιωνισμό του Χομεϊνί.

Υπό την επιρροή του, οι Αιγύπτιοι παραιτήθηκαν από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, ενώ απεναντίας τροποποίησαν το θεμελιώδες κείμενο για να ανακηρύξουν το Ισλάμ θρησκεία του ΚΡΑΤΟΥΣ

Αναδιοργάνωση στην Ουάσιγκτον


Στο έργο Rambo III (1988), το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού θα σώσει τον στρατηγό Trautman, τον φυλακισμένο από σοβιετικούς βασανιστές στο Αφγανιστάν. Γνωρίζει τους Μουτζαχεντίν του Μπεν Λάντεν και συνεταιρίζεται μαζί τους στη μάχη του αντικομμουνισμού.

Άλλοτε οι σύντροφοι του Μπεν Λάντεν ήταν «οι υπερασπιστές της ελευθερίας». Ήταν η εποχή κατά την οποία το Ηeritage Foundation οργάνωνε την οικονομική υποστήριξη της τζιχάντ του δισεκατομμυριούχου αντι-κομμουνιστή, Ήταν η εποχή κατά την οποία, στο Χόλλυγουντ, ο Ράμπο βοηθούσε την Αλ Χάιντα για να νικήσει τον Κόκκινο Στρατό.

Σήμερα, γίνονται εκ νέου «οι υπερασπιστές της ελευθερίας», όταν υποδεικνύουν στο ΝΑΤΟ στόχους για βομβαρδισμούς στο έδαφος της Λιβύης ή όταν πυροβολούν στην τύχη ενάντια στις μάζες και στις δυνάμεις της τάξης στη Συρία.

Προκειμένου να συντονιστεί το έργο τους καθώς και αυτό των δυνάμεων των ΗΠΑ έλαβαν ήδη χώρα ουσιαστικές αλλαγές στη Ριαντ.

Η φυλή των Saidairis επέβαλε την επιστροφή του πρίγκιπα Μπαντάρ και την αποστολή των «Aετών του Ναγιέφ» για να κατακρεουργήσουν τους διαδηλωτές του Μπαχρέιν και να ισοπεδώσουν τα τζαμιά των σιιτών. Αλλά οι πιο σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα εξελίσσονται στην Ουάσιγκτον.

Ο στρατηγός David Petraeus ο οποίος ήταν επί κεφαλής της Centcom και χρησιμοποιούσε τα δίκτυα Μπεν Λάντεν προκειμένου να δολοφονήσει τους ιρακινούς αντιπάλους, διορίστηκε διευθυντής της CIA. Όπως συνάγεται η διοίκηση Ομπάμα επιθυμεί να μειώσει τη στρατιωτική εμπλοκή εις όφελος των μυστικών δράσεων.

Ο Λέων Πανέττα, ο απερχόμενος διευθυντής της CIA, διορίζεται Υπουργός Άμυνας. Πρόκειται για πόστο που προορίζεται για παλαιά μέλη της Επιτροπής Baker-Hamilton, στην οποία συμμετείχε μαζί με το φίλο του Robert Games. Θα επιφορτιστεί να περιορίσει τις στρατιωτικές εμπλοκές στο έδαφος, εκτός από αυτές των ειδικών δυνάμεων.

Η επίσημη αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπεν Λάντεν, με μία καθυστέρηση 10 ετών, κλείνει έναν κύκλο κι ανοίγει έναν καινούργιο.

Η προσωπικότητά του αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της μυστικής δράσης ενάντια στη σοβιετική επιρροή κι αργότερα στη ρωσική, πριν μετατραπεί σε προπαγανδιστή της σύγκρουσης των πολιτισμών, στις 11 Σεπτεμβρίου και πριν χρησιμοποιηθεί για την εξολόθρευση της αντίστασης στο Ιράκ.

Μετά τη χρήση του, έπαψε πια να είναι ανακυκλώσιμος σε αντίθεση με τους υποστηρικτές του. Εφεξής, τους προορίζουν για τον αποπροσανατολισμό του κινήματος της «Άνοιξης του αραβικού κόσμου» καθώς και για τον αγώνα ενάντια στον Άξονα της Αντίστασης (Ιράν, Συρία, Χεζμπολλάχ, Χαμάς).



Υποσημειώσεις:

[1] « La CIA a rencontré Ben Laden à Dubaï en juillet », par Alexandra Richard, Le Figaro, 31 octobre 2001. Pour ma part, j’ai recueilli le témoignage de deux très hautes personnalités du Proche-Orient qui sont allées rencontrer Ben Laden dans cet hôpital en présence de responsables de la CIA.

[2] « Hospital Worker : I Saw Osama », CBS Evening News, 28 janvier 2002.

[3] « Report : Bin Laden Already Dead », Fox News, 26 décembre 2001. « The Death of bin Ladenism », par Amir Taheri, The New York Times, 11 juillet 2002.

[4] « La CIA est sans nouvelles de Ben Laden depuis presque 9 ans », Réseau Voltaire, 29 juin 2010.

[5] « Angelo Codevilla remet en question la version officielle du 11-Septembre », par Alan Miller, Réseau Voltaire, 9 juin 2009.

[6] « La falsification des prétendues vidéos d’Al-Qaida a été prouvée », Horizons et débats, 22 août 2007.

[7] « Déclaration sur la mort d’Oussama Ben Laden », par Barack Obama, Réseau Voltaire, 1er mai 2011.

[8] « I would like to congratulate the US forces who carried out this brave action. I would like to thank President Obama for ordering this action. »

[9] « This is an historic day for the United States of America and for all the countries engaged in the battle against terrorism. I want to congratulate President Obama and the American people. I want to congratulate America’s soldiers, and its intelligence personnel for a truly outstanding achievement. It took ten years to track Osama bin Laden down. It took ten years to bring a measure of justice to his victims. But the battle against terrorism is long and relentless and resolute. This is a day of victory – a victory for justice, for freedom and for our common civilization. »

[10] « Mit der Kommandoaktion gegen Osama bin Laden und seiner Tötung ist dem US-Militär ein entscheidender Schlag gegen Al Qaida gelungen. Bundeskanzlerin Angela Merkel hat US-Präsident Barack Obama ihre Erleichterung über diese Nachricht übermittelt (…) Heute Nacht haben die Kräfte des Friedens einen Erfolg errungen. Besiegt ist der internationale Terrorismus damit noch nicht. Wir alle werden wachsam bleiben müssen. »


 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5616

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP