Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"Χρειαζόμαστε ευαισθητοποίηση για τις μεταμοσχεύσεις"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Φωτογραφία από την τηλεοπτική εκπομπή "ΛΙΑΝΑ" με θέμα της Μεταμοσχεύσεις
Συνάδελφος εν επιστήμη ιατροδικαστής, εξ εκείνων που είναι αντίθετοι με τα συμβόλαια θανάτου (σημ. δεν πρόκειται για αλληγορική γραφή, αλλά κυριολεκτική) που ετοιμάζεται να εκτελέσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτό της εικαζομένης δωρεάς οργάνων, έγραφε τα ακόλουθα επικριτικά μεν, επαινετικά δε, για τις μεταμοσχεύσεις :
"Γεγονός είναι ότι έως τώρα τα μοσχεύματα μετά θάνατο είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμα, είναι όμως επίσης αλήθεια ότι έως σήμερα ουδέποτε η πολιτεία έκανε μία αποτελεσματική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη δωρεά οργάνων."
Θα απαντήσουμε λοιπόν και εις αυτόν.

Ο κύριος ιατροδικαστής καλό θα ήταν να μην παίζει με τις λέξεις και να ομιλεί τη γλώσσα της επιστήμης.

Λόγου χάριν, αυτό που γράφει : "... τα μοσχεύματα μετά θάνατον είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμα" δεν ευσταθεί. Μοσχεύματα μετά θάνατον δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μοσχεύματα από ζωντανούς ανθρώπους, που ακόμη δεν έχουν ξεψυχήσει, και οι συνάδελφοι του κυρίου ιατροδικαστή τους θέλουν, ψευδώς, να είναι νεκροί. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, δηλαδή στο πώς θα μας αναγκάσουν να δεχθούμε ένα πασιφανές επιστημονικό ψεύδος σαν επιστημονική αλήθεια.

Αποτέλεσμα τούτου είναι μια ακόμη παραπλάνηση, την οποία επιχειρεί να μας περάσει ο κύριος ιατροδικαστής. Και αυτή είναι : "Ουδέποτε η πολιτεία έκανε μία αποτελεσματική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη δωρεά οργάνων" !

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Τόσες και τόσες εκπομπές ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και άρθρα δια του Τύπου και των περιοδικών έχουμε να του παρουσιάσουμε, από τότε που ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις, κι αυτός μας λέει ότι ότι η πολιτεία δεν κάνει αποτελεσματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών! Είναι στα καλά του; Ακόμη έχουν επιστρατεύσει και εκκλησιαστικούς φορείς με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον μακαρίτη Χριστόδουλο. Που πήγε όχι για μεταμόσχευση, αλλά για να δώσει "την καλήν μαρτυρίαν" των μεταμοσχεύσεων. Ή μήπως ξέχασε ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη μητέρα εκείνη, η οποία πρώτη έδωσε τη συγκατάθεσή της και το παράδειγμά της, για να δοθούν τα όργανα του παιδιού της σε άλλον;

Τι είναι όλα αυτά; Δεν είναι ευαισθητοποίηση; Χρειάζονται κι άλλα;

Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο κύριος ιατροδικαστής και ας μη νομίζει ότι απευθύνεται σε εντελώς άσχετους ή εγκεφαλικά νεκρούς, πλην ζωντανούς, ανθρώπους.


Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5522

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP