Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξεπουληματίες

Του Νίκου Μπογιόπουλου



Εισαγωγή ΡΕΣΑΛΤΟ:
Καλά τα γράφει ο φίλος Νίκος.
Μόνο ένα ζήτημα κάνει γαργάρα: Γιατί η ηγεσία του κόμματός του συσκέπτεται με τους «ξεπουληματίες;
ΓΙΑΤΙ συναινεί στις θεατρικές παραστάσεις των «ανδρεικέλων της πλουτοκρατίας»;
Και μια «λεπτομέρεια»: Η «πλουοκρατία» δεν είναι μόνο εγχώρια είναι και διεθνής.
Ακριβέστερα: η «εγχώρια» έχει ενσωματωθεί, σαν εξάρτημα μιας μηχανής, στο διεθνές «συνδικάτο» των μαφιών του χρήματος και είναι αυτό το ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ «Συνδικάτο» που κυβερνά και όχι κάποια «εθνική αστική τάξη»…
Όποιος δεν είναι ακριβής στις διατυπώσεις του προκαλεί σύγχυση και παραπλανά: Είτε συνειδητά, είτε από άγνοια…
Ίσως και γι αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να διακρίνει ή σκοπίμως δεν διακρίνει ότι βρισκόμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ…

Διαβάστε το άρθρο



Στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας,
ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα και το Νεώριο, ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ, ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα, ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά, ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή», ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου, ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας.

*
Το ΠΑΣΟΚ, πριν παραδώσει την κυβέρνηση το 2004, είχε ξεπουλήσει το 48,5% της ΔΕΗ, είχε ξεπουλήσει το 38% της ΕΥΔΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια», είχε ξεπουλήσει το 49% του ΟΠΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 92% της Εθνικής Τράπεζας,
και χρησιμοποιώντας κάθε λογής ευφημισμό (μετοχοποίηση, μακρόχρονη μίσθωση, σύμβαση παραχώρησης κλπ.), ξεπούλησε το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς, τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους, την Αττική Οδό στον Μπόμπολα κ.ο.κ.

*
Ρωτάμε:

Ολο αυτό το ξεπούλημα, που προηγήθηκε, γιατί δε «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
Γιατί δεν «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
Γιατί δεν απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
Γιατί δεν «έσωσε» την οικονομία;
Γιατί δεν «αντιμετώπισε» τα ελλείμματα;
Γιατί δεν αποσόβησε την «εντατική»;
Γιατί δεν απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
Γιατί δεν επέφερε τον «κατευνασμό των αγορών»;
***

Ο ελληνικός λαός καλείται να υποκύψει, να συμβιβαστεί, να συναινέσει σε ένα νέο τσουνάμι εκποίησης, που αυτή τη φορά ισούται με «Πωλητήριο» απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας.
*
Τα ανδρείκελα της πλουτοκρατίας ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα, ότι πουλάνε τον τόπο για να... τον σώσουν!

Οτι ξεπουλάνε για να «απαλλάξουν» το λαό από το χρέος και τα ελλείμματα.

Αλλά δεν απαντούν:

Πρώτον, επί μια 20ετία εκποιήσεων των «ασημικών», των «χρυσαφικών» και των «μπετών» της Ελλάδας - εκποίηση που ανέκαθεν βαφτιζόταν «αξιοποίηση» - γιατί αναπαρήχθη η εκτίναξη του δημόσιου χρέους;
Δεύτερον, γιατί το «λιγότερο κράτος» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντί να μειώσει, αύξησε τα ελλείμματα;

*
Η αλήθεια είναι προφανής:

• Το «φάρμακο» που παρουσιάζουν σαν «σωτηρία» είναι η ίδια δηλητηριώδης πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα!

• Η «σωτήρια» πολιτική τους
πορεύεται με την ίδια καταστροφική πυξίδα που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη!

• Η «φιλόδοξη»
πολιτική τους είναι «αναγκαία» μόνο σε εκείνους που φτωχοποιούν τους Ελληνες και τους αποστερούν το δημόσιο πλούτο τους!

• Ο νέος τους «μονόδρομος» είναι ακριβώς ο ίδιος «μονόδρομος» που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

• Το κράτος, είτε είναι «λιγότερο», όπως το θέλουν οι σημερινές εξελίξεις που καθορίζουν τον τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, είτε είναι «περισσότερο», όπως ήταν επί της «σοσιαλμανίας» (!) του «εθνάρχη Καραμανλή», πάντα - και για όσο θα είναι κράτος των μονοπωλίων - θα δουλεύει για τα κέρδη των πλουτοκρατών.
***
Από εκεί και πέρα το γενικό ξεπούλημα που ετοιμάζουν, είναι τέτοιας έκτασης, ώστε να έχουν την ανάγκη να αναζητούν άλλοθι κρυμμένοι πίσω από τον «μπαμπούλα» της τρόικας.

Αλλά,
όπως δείξαμε, το ξεπούλημα το έχουν ξεκινήσει πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», τα ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Ξεπουλάνε πολύ πριν «τους κάτσει» ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Το ίδιο δημόσιο χρέος που όσο αυτοί ξεπουλάνε, τόσο εκείνο μεγαλώνει. Πράγμα που οδηγεί σε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα:

Οι άνθρωποι δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν», όπως λένε, το χρέος. Ξεπουλάνε επειδή αυτό είναι το χρέος τους απέναντι στην τάξη που υπηρετούν. Ξεπουλάνε γιατί πρέπει να ξεπληρώσουν το ταξικό τους χρέος απέναντι στον ΣΕΒ, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές και στους κάθε λογής «αγοραστές».
*
Αλλωστε, ποτέ δεν έκρυψαν ότι έχουν το ξεπούλημα στο αίμα τους.


Μέχρι και στα προεκλογικά τους φυλλάδια, ακόμα και στα προεκλογικά τους προγράμματα, έφτασαν να... διαφημίζουν τις «επιδόσεις» τους στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Είναι αυτοί
που στις εκλογές του 2004 - τότε που δεν υπήρχε τρόικα, δεν υπήρχε μνημόνιο και η Ελλάδα ήταν «ισχυρή» - είχαν το θράσος να πανηγυρίζουν γιατί:
*
«Προχώρησε εντατικά η αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων μέσω διάθεσης πακέτων μετοχών στην κεφαλαιαγορά και της απόδοσής τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακολουθήσει "επιθετική" πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τόσο στις μετοχοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ κ.τ.λ. όσο στις ιδιωτικοποιήσεις όπως για παράδειγμα με την Ιονική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κ.τ.λ. (...). Οι νέες μορφές αποκρατικοποιήσεων συμβάλλουν περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της οικονομίας.
*
Τραπεζικός τομέας: Μειώθηκε ο ρόλος του κράτους στη λειτουργία του (ο αριθμός τραπεζών άμεσα ή έμμεσα υπό κρατικό έλεγχο μειώθηκε από 10 το 1995 σε 3)...».
*
«Τηλεπικοινωνίες. Απελευθερώθηκαν πλήρως (...)
*
Ενέργεια. Το μονοπώλιο καταργήθηκε επισήμως στις αρχές του 2001. Στην ηλεκτροπαραγωγή, δημιουργήσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο για βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις (...).
*
Αποκρατικοποιήσεις. Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών και στόχο την περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα».
*
«Απελευθέρωση αγορών. Υλοποίηση του προγράμματος απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, προώθηση απελευθέρωσης σε άλλους τομείς (μεταφορές, ταχυδρομεία)...».
***

Αυτά έλεγαν το 2004.
Αυτά έγραφαν για «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» (σελίδες 12 - 13).
*
Ξεπουλούσαν τότε όπως ξεπουλάνε και τώρα. Και το κάνουν, όπως το είχαν προαποφασίσει, και όχι γιατί τους «πιέζει» η τρόικα, ή λόγω της «ιστορικής ευθύνης», που έχουν, να «σώσουν την Ελλάδα από το χρέος»... ξεπουλώντας την.

Ξεπουλάνε γιατί είναι πολιτικά ανδρείκελα της εγχώριας πλουτοκρατίας, που θεωρεί την Ελλάδα τσιφλίκι της και το λαό της είλωτα.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6271758&publDate=28/5/2011


  Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5699
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP