Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οι «επαγγελματίες» αντί-ρατσιστές ή «αριστερόφωνη» δολιότητα

Ιούλιος 2006



Σχόλιο πρώτο.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχει μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο μια καλπάζουσα εγκληματικότητα, ψυχική ασθένεια και τοξικομανία. Η λανθάνουσα εγκληματικότητα και ψυχική ασθένεια που είναι αδύνατον να εκτιμηθεί στατιστικά είναι πολλαπλάσια. Η παγκοσμιοποίηση, ο πλανητικός ιμπεριαλισμός γιγαντώνει ολοένα την αντίφαση ανάμεσα στην αυξανόμενη υλική ευημερία και τον πλούτο (που απομυζά το υπερεθνικό κεφάλαιο) και την αυξανόμενη εγκληματικότητα, ψυχική ασθένεια και τοξικομανία.

Σήμερα η αντίφαση αυτή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις μοναδικές στην ιστορία.
Όποιος δεν ξεκινάει από αυτή τη θεμελιακή βάση να ερμηνεύσει τις «συμμορίες των αλητών» και τις «κλίκες» των ανήλικων όχι μόνο εξωραΐζει τη φρίκη και τη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την επικαλύπτει.

Και ήταν επικάλυψη ο υπερβάλλοντας ζήλος να επικεντρωθεί το συμβάν της Βέροιας στο «ρατσισμό».

Και όχι μόνο επικάλυψη. Αλλά και δόλια προώθηση των σκοπιμοτήτων και των σχεδιασμών του πλανητικού ολοκληρωτισμού. «Αριστερό» ιδεολογικό άλλοθι της «πολύ-πολιτισμικής» φρίκης που ξερνάει το μακάβριο λαρύγγι του ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Αυτά για τους «επαναστάτες» της φράσης που μεθούν με τους ήχους των συνθημάτων κατά του «εθνικισμού» και του «ρατσισμού», αλλά δεν έχουν εγκέφαλο να σκεφτούν. «Φιλιππινέζες» της Νέας Τάξης έχουν καταντήσει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

Οι ηλίθιοι είναι πιο επικίνδυνοι και από τους εγκληματίες γιατί δεν έχουν συνείδηση των πράξεων και των λόγων τους. Δεν αντιλαμβάνονται και πιστεύουν ότι αντιλαμβάνονται τα πάντα…

Υπάρχουν φυσικά και οι συνειδητές ιδεολογικές δομές της αριστερόφωνης δολιότητας. Αυτές είναι οι «επαναστατικές» εστίες των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων ( «Ιοί» και «Ιντυ» της «Ε»), κομματικές ηγεσίες τύπου Γιωργάκη και ΣΥΝ…


Σχόλιο δεύτερο.




Είναι πραγματικά θλιβερό να προσπαθούμε να εξηγήσουμε την εγκληματικότητα των ανήλικων με τα δημαγωγικά κλισέ του «ρατσισμού». Δηλαδή ο «ρατσισμός» και ο «εθνικισμός» είναι το κλειδί ερμηνείας;

Τέτοια ισοπέδωση της επιστημονικής σκέψης δύσκολα συναντάς. Και επί πλέον αθωώνεις τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την προχωρημένη σήψη του συστήματος που τρέφεται από τη βία και την αναπαράγει, πατώντας πάνω στην οικονομική, κοινωνική και ψυχική εξαθλίωση που δημιουργεί.

Η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και όλες οι ψυχικές διαταραχές και ασθένειες, τα μίση και η κτηνωδία, ακόμα και οι ξενοφοβικές διαθέσεις είναι προϊόντα της παρακμιακής καπιταλιστικής κοινωνίας.

Τα εκκρίματα του «πολιτισμού» της αγοράς, δηλαδή η βία και βαρβαρότητα, είναι αυτά που παράγουν το άγχος, την ανασφάλεια, την επιθετικότητα και το μίσος. Και τη βία που δέχεται κανείς από τα πάνω τη μεταβιβάζει προς τα κάτω, σύμφωνα με τον απλό μηχανισμό «μετατόπισης του αντικειμένου». Η βία που προέρχεται από τα πάνω γεννάει μίσος, που εκτονώνεται προς τα κάτω και γεννάει και εκεί μίσος.

Οι άπειρες περιπτώσεις ωμότητας που διαβάζουμε κάθε τόσο στις εφημερίδες δεν είναι παρά το ολοφάνερο σύμπτωμα μιας κοινωνίας, που αρνείται στα μέλη της την άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους και τα εξαναγκάζει από φόβο να προσαρμοστούν.

Στην ψυχική οικονομία του ατόμου βλέπουμε να επιδρά η ίδια «δέσμευση», όπως δεσμεύουν μέσα στην καπιταλιστική οικονομία οι σχέσεις παραγωγής τις παραγωγικές δυνάμεις.

Όπως, σύμφωνα με τον Μαρξ, οι κοινωνικές παραγωγικές δυνάμεις κάτω από την πίεση των σχέσεων παραγωγής μπορούν να μεταμορφωθούν σε δυνάμεις καταστροφής, το ίδιο καταστροφικές γίνονται και οι ατομικές ενστικτώδεις δυνάμεις κάτω από την πίεση των ποικίλων μορφών βίας της καπιταλιστικής εξουσίας.

Οι άνθρωποι που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους ζουν πιο έντονα την πείνα, τη δυστυχία, και την εξαθλίωση. Μετατρέπονται σε υποζύγια. Πιο εύκολα συνεπώς καταλήγουν στα τούνελ του μίσους και της κοινωνικής διαστροφής.

Επιπλέον είναι αστείο να μιλάμε για «ρατσισμό» σε ανήλικους.

Όταν ανήλικα ελληνόπουλα βάζουν φωτιά στο σπίτι τους ή δηλητηριάζουν τον αδελφό τους είναι και αυτό «ρατσισμός»;

Όταν «συμμορίες» μικρών (είναι γεμάτη η καθημερινότητα των καπιταλιστικών μεγαλουπόλεων) καταστρέφουν, λεηλατούν, ακόμα και δολοφονούν, είναι «ρατσισμός»;

Και όμως κάποιοι δήθεν προοδευτικοί και αριστεροί δημαγωγούν «αντιρατσιστικά» πάνω στα προϊόντα και στα υποπροϊόντα της καπιταλιστικής σήψης και βαρβαρότητας. Εκτός αν χωρίς βαρβάρους ( σκιάχτρα) δεν μπορούν να επιβιώσουν…


Σχόλιο τρίτο


Για ανατριχίλα ρατσιστικού παροξυσμού μίλησε και η «Aυγή» για τα αποτρόπαια γεγονότα της Βέροιας. Όλες οι «αριστερές» δομές της νεοταξικής προπαγάνδας, τη φρίκη της πολύ-πολιτισμικότητας τη βαπτίζουν «ρατσιστικό παροξυσμό»!!!

Μια πολύ-πολιτισμική «κλίκα» ανήλικων (θύματα εγκληματικότητας του θηριώδους πλανητικού ολοκληρωτισμού), για τους ιδεολογικούς, καταναλωτικούς σκοπούς του πλανητικού ρατσισμού, στιγματίζεται σαν «ρατσιστική παράνοια»!

Οι έννοιες έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους. Οι «νέες ιδεολογίες», με λεκτικές αυθαιρεσίες, επικαλύπτουν, στο όνομα του «αντιρατσισμού», το ρατσισμό του υπερεθνικού κεφαλαίου και τον «κολλάνε» στους λαούς που αντιστέκονται.

Οι λαϊκές μάζες δεν είναι ποτέ ρατσιστικές, πόσο μάλλον ο ελληνικός λαός που αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας προς τον «ξένο» από πολύ παλιά. Αν σήμερα αντιδρά στην παλιρροϊκή εισβολή των αλλοδαπών αυτό είναι ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

Αυτά τα αισθήματα δυσαρέσκειας, αγανάκτησης, έστω ξενοφοβίας ορισμένων λαϊκών στρωμάτων για τα δεινά που έχουν υποστεί από τους αλλοδαπούς, δεν είναι ρατσισμός. Η ιδεολογία του εθνικισμού και ρατσισμού μπορεί φυσικά να τα αξιοποιήσει. Αυτή η ιδεολογία εμφανίζεται σήμερα με το πρόσωπο του αντι-εθνικισμού και του αντι-ρατσισμού.

Στο όνομα του αντιεθνικισμού και του αντιρατσισμού προωθείται ο εθνικιστικός και ρατσιστικός κοσμοπολιτισμός των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας.

Όλες οι ιδεολογικές και πολιτικές δομές του καθεστώτος αυτό προωθούν: Κράτος, κόμματα, ΜΜΕ, οικονομικά κέντρα εξουσίας, κομμάτια της «αριστεράς», και τα πλανητικά κέντρα εξουσίας.

Πώς λοιπόν συγκροτείται η αγανάκτηση του λαού σε ρατσιστική παράνοια; Το χειρότερο: Πώς οι ανήλικοι γαλουγήθηκαν σ’αυτή; Όλο το σύστημα τους διαπαιδαγωγεί αντιρατσιστικά. Επίσης το ίδιο κάνουν τα κομματικά αντιρατσιστικά φεστιβάλ, και τα επιδοτούμενα «αριστερά» φόρουμ και φεστιβάλ. Από πού λοιπόν μπήκε στις νεανικές ψυχούλες η ρατσιστική παράνοια;

Γίνεται φανερό τι ονομάζουν «ρατσισμό» οι επαγγελματίες του είδους: Το εγκληματικό προϊόν της πολύ-πολιτισμικής αθλιότητας και βαρβαρότητας, τα «γκέτο» και το νόμο της καπιταλιστικής ζούγκλας: «όλοι εναντίον όλων»…

Σχόλιο τέταρτο.



Ο πραγματικός ρατσισμός είναι η φρενοβλαβής ιδεολογία του πλανητικού ολοκληρωτισμού που στιγματίζει έθνη και λαούς σαν «τρομοκράτες», «εθνικιστές», «ρατσιστές» και άλλα, επεμβαίνοντας στρατιωτικά για να τους «συνετίσει»!!!

Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι οι μεταπράτες της ιδεολογίας του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού που χρωματίζουν και στιγματίζουν κάθε αντι-ιμπεριαλιστική αντίσταση και κάθε εθνικό αγώνα ως «εθνικισμό».

Είναι εκείνοι που στιγματίζουν αφοριστικά σαν «ρατσισμό» την οργή και την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται, καταστρέφονται και περιθωριοποιούνται.

Ο πραγματικός ρατσισμός είναι τα ιδεολογήματα που διοχετεύονται από τα φερέφωνα της εξουσίας κατά του ελληνικού λαού για κάθε πράξη αντίστασης.

Ο πραγματικός ρατσισμός είναι οι πρωτοβουλίες εκείνων που έσπευσαν σαν ύαινες πάνω στο χαμό του μικρού Άλεξ, να «θρηνήσουν» τη «ρατσιστική παράνοια» της ελληνικής κοινωνίας.

Όλα αυτά έχουν όνομα: πλανητικός φασισμός. Και όσοι τα διοχετεύουν, τα προωθούν, τα αναπαράγουν και τα καταναλώνουν είναι, ανεξάρτητα από τις μάσκες που φορούν, φερέφωνα του πλανητικού ρατσισμού. Συνειδητοί ή ασυνείδητοι δεν έχει σημασία… 


Όλα τα κείμενα συλλέγονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27142#27142
   

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP