Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη Τσιπρα στον Χατζηνικολάου - Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι οι "γωνιές στρογγύλεψαν" εν όψει "ετεροδύναμης" πρωθυπουργίας

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  


Άκουσα με προσοχή και όσο μπορούσα με καλή διάθεση την ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ενοποιημένης - ομογενοποιημένης "αστικής" και κατ’ όνομα "ριζοσπαστικής" ...αριστεράς, στον εκπρόσωπο της νέας "ΔΕΙΜΟσιογραφίας" κ. Χατζηνικολάου πρίν απο λίγο.

Αν εξαιρέσουμε τα σαφώς καλύτερα "ελληνικά" από εκείνα του "αλήστου" μνήμης ΓΑΠ, ο λόγος του κ. Τσίπρα δεν διέφερε σε τίποτε σχεδόν απο εκείνον της πρώτης και δεύτερης "σοσιαλδημοκρατικής" περιόδου της νέας κατοχής.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής "αντιπολίτευσης", σήμερα που η τρικομματική κατοχική κυβερνητική κοινοπραξία θα ψηφίσει το υπόλοιπο μέρος του εθνοκτόνου και λαοκτόνου φορολογικού νομοσχεδίου της τρόϊκας, επέλεξε ...τον Real fm και τον γνωστό δημοσιογράφο των "πρωθυπουργικών συνεντεύξεων" κ. Χατζηνικολάου, για να κάνει την ραδιοφωνική του πρόβα στον επερχόμενο και ελέω ΗΠΑ "γύρο του θριάμβου".

Έναν γύρο "θριάμβου" που έτσι κι αλλιώς μόνο θρίαμβο δεν θα θυμίζει, τουλάχιστον στον καθημαγμένο ελληνικό λαό, ο οποίος είτε με ευρωδεξιά είτε με ευρωατλαντική σοσιαλδημοκρατία με "ολίγον απο αριστερά", θα συνεχίζει τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης μέσα στα ερείπια μιας άλλοτε ημιαυτόνομης και θεωρητικά ανεξάρτητης χώρας.

Αν σχολιάζαμε ένα - ένα τα σημειολογικής αξίας τμήματα των απαντήσεων του κ. Τσίπρα στις "πιασάρικες" ερωτήσεις του κ. Χατζηνικολάου, θα γράφαμε ολόκληρο βιβλίο. Ωστόσο θα μείνουμε σε ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία στα οποία κατά τις |"άνωθεν" συμβουλές ο οιωνεί πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας απαντούσε χωρίς φυσικά να απαντά επί της ουσίας του ερωτήματος.

Έτσι για παράδειγμα
όταν ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε την παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή και του τέως πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου σχετικά με τις "ανομίες" της "λίστας Λαγκάρντ", ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν προκύπτουν για τον κ. Παπανδρέου αποχρώσες ενδείξεις ποινικών ευθυνών, αφού δεν είχε στα χέρια του το "στικάκι".

Σε κάποια άλλη στιγμή ο "μέλλων πρωθυπουργός" θέλοντας να τονίσει την επικοινωνιακή σημασία της χριστουγεννιάτικης περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, δεν δίστασε να εξυμνήσει τον ρόλο της νύν πρόεδρου της Βραζιλίας και διαδόχου του περίφημου τέως προέδρου Λούλα (βλέπε ανάρτησή μας της Τετάρτης, 19 Δεκεμβρίου 2012.

Αν ο Τσίπρας θεωρεί σύμμαχο και "εμβληματική μορφή της αριστεράς" τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα, τότε εμείς πρέπει να ανοίξουμε από τώρα έναν λάκκο να μπούμε μέσα.

Και βέβαια όταν ο Χατζηνικολάου του υπενθύμισε ότι την ίδια στιγμή που ο ίδιος μιλούσε με τον Λούλα και την Ρούσεφ για τις "εναλλακτικές λύσεις σωτηρίας εντός του ΔΝΤ", ο εξαθλιωμένος λαός της Βραζιλίας έκανε εφόδους σε τράπεζες και μαγαζιά μη αντέχοντας άλλο την πείνα, ο by licence USA "αριστερός" Τσίπρας, απαντούσε δολιχοδρομώντας με τα γνωστά κλισέ του στύλ "ναι το ξέρω, αλλά γίνονται σοβαρές προσπάθειες να ξεφύγει ο λαός από αυτήν την κατάσταση κλπ.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε και στο θέμα της απλής αναλογικής. Εκεί ο Τσίπρας ξεπέρασε σε διγλωσσία και αοριστία ακόμα και τον παχύτερό του (σε κιλά) κ. Βενιζέλο:

"Εξετάζουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα που θα είναι... "μπλα μπλα μπλά
"Υπάρχουν πολλών ειδών τύποι απλής αναλογικής..." (εδώ αν δεν έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση αρχίζεις να αναρωτιέσαι για την νοητική σου ικανότητα)
"θα προτείνουμε και πολιτειακές αλλάγές ...."


Αξίζει να θυμηθούμε μεθαύριο που θα έχει τετ- α - τετ με τον Σόϊμπλε (πριν την επίσκεψή του στο κατάμαυρο αμερικανικό think tank Brookings) ότι υποσχέθηκε στον Χατζηνικολάου πως θα τον ρωτήσει τι γίνεται με το θέμα του Χριστοφοράκου (ο γυιός του δωσιλόγου της κατοχής και τέως δ. συμβουλος της SIEMENS στην Ελλάδα).

Εν πάσει περιπτώσει αυτό που ακούσαμε σήμερα απο την εκπομπή του REAL FM δεν ήταν παρά ένα προανάκρουσμα μιας κλακαδόρικης κακόφωνης χορωδίας που τραγουδούσε το γνωστό απο παλιά "νάτος νάτος ο πρωθυπουργός".

Κλείνοντας θα ρισκάρω να σας μεταφέρω την εκτίμησή μου ότι ο Τσίπρας θα είναι τρις χειρότερος από τους προκατόχους του δωσιλόγους των τελευταίων κατοχικών κυβερνήσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7191
       

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP