Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ του «καζινοκαπιταλισμού»Οι «λαγοί» και τα «βαποράκια» της Νέας Τάξης, καθώς και κάθε «αρχάγγελος» της «κάθαρσης» διακρίνουν, σκόπιμα και δόλια, τις «φοροδιαφυγές» (!) και τη σήψη των Ελλήνων «ολιγαρχών», εκτοξεύουν μύδρους κατά του «καζινοκαπιταλισμού» (τσίπρας και ΣΙΑ) και εμμέσως πλην σαφώς, ανάγουν σε «εκσυγχρονιστικό» πρότυπο τον καπιταλιστικό αυτοκράτορα (ΗΠΑ) και τις «τέλειες» μηχανές της πλανητικής κερδοσκοπίας και τοκογλυφίας.
Ο δωσιλογισμός και η ΑΠΑΤΗ χωρίς όρια και αναστολές: 


 Τα ποικίλα και πολύχρωμα «πρακτορεία» της νεοταξικής τερατουργίας, τους ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ της φοροδιαφυγής, της κερδοσκοπίας, της σήψης και της ΑΠΑΤΗΣ, τους ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ του «καζινοκαπιταλισμού», όλους αυτούς, τους «ξεπλένουν» στο όνομα της εγχώριας σήψης και των εγχώριων «καζινοκαπιταλιστών»…

Εξόχως αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω σχόλιο:


Πλανήτης... «Λαγκάρντ»!
Γράφει: Ο Νίκος ΜπογιόπουλοςΣτις ΗΠΑ ο μεγιστάνας και μεγαλοτοκογλύφος Γουόρεν Μπάφετ - με την άνεση της τάξης του τον κυνισμό της να τον βαφτίζει «φιλαλήθεια» - δήλωνε πρόσφατα ότι πληρώνει λιγότερους φόρους απ' ό,τι πληρώνει η γραμματέας του.

Σύμφωνα με έρευνα του «Γκάρντιαν», το 1/3 των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μόνο το διάστημα 2005 - 2006, εφαρμόζοντας το δόγμα της «δημιουργικής λογιστικής» και εν γνώσει των κυβερνώντων, δεν πλήρωσαν ούτε μια στερλίνα φόρο («Νέα», 8/12/2010).
*
Στο πλαίσιο των φορολογικών παραδείσων και μόνο στα νησιά Καϊμάν υπολογίζεται ότι οι καταθέσεις ξεπερνούν το 1,4 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbs», περίπου 20 τρισ. δολάρια είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες που έχουν την έδρα τους στους φορο-παραδείσους. Οσο για τον «Γκάρντιαν» και πάλι, σημειώνει ότι «σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση, το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου διατηρείται σε φορολογικούς παραδείσους, όπου πραγματοποιείται το 80% των διεθνών τραπεζικών συναλλαγών. Περισσότερα από τα μισά κεφάλαια των διεθνών χρηματιστηρίων "σταθμεύουν" εκεί σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους» («Νέα», 7/1/2011).
*
Στην όμορφη πατρίδα μας
το 2002 αποκαλύφθηκε ότι οι τράπεζες έβρισκαν σε μεγαλοκαταθέτες τους «παράθυρα» και τους προέτρεπαν σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω «οφ σορ» εταιρειών. «Σέρβις σε "οφ σορ" από τράπεζες. Διευκολύνουν μεγαλοκαταθέτες να γλιτώνουν φόρο καταθέσεων και ακινήτων» σημείωναν τότε τα ρεπορτάζ στον Τύπο («Ελευθεροτυπία», 3/5/2002). Υποτίθεται ότι από το υπουργείο Οικονομικών για την εξιχνίαση αυτού του τεραστίων διαστάσεων οικονομικού σκανδάλου διεξήχθη έρευνα. Δέκα και πλέον χρόνια αργότερα, ουδείς έχει πληροφορηθεί κάτι για τα αποτελέσματά της...

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=9/1/2013&columnId=1821


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7180

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP