Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το βουλώνουν για το Κυπριακό μνημόνιο που έφερε το ΑΚΕΛ!

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ  

Εντάξει, είπαμε σχέσεις αδελφικές μεταξύ κομμάτων, αλλά αυτή η ομερτά που έχουν κηρύξει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ για το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ με την κυβέρνησή του και τον πρόεδρό του έφερε στην Κύπρο την τρόικα και το Μνημόνιο, πάει πολύ!


Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: “Με πολύ μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού, ανταλλάξαμε εμπειρίες πια και για τα θέματα της κρίσης, των μνημονίων, μια και οι δυο χώρες βρίσκονται σε μία παράλληλη πορεία. Εμείς βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την υποχρέωσή μας σ’ αυτή την περίοδο, μαζί με τα θέματα της κρίσης να σκεφτόμαστε την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο ακόμα Κυπριακό πρόβλημα, που οπωσδήποτε σε συνθήκες κρίσης μπορεί να δημιουργήσει και περισσότερες παρενέργειες, μια και η περιοχή έχει και μεγάλους ανταγωνισμούς. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι μεν αυτονόητο, αλλά δεν το θεωρούμε καθόλου περιττό και ρουτίνα, να επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού έτσι όπως το διεκδικεί η Κυπριακή Προεδρία”.

Ωραία υπεκφυγή η αόριστη αναφορά στην “παράλληλη πορεία” των δύο χωρών, με τη διαφορά όμως ότι ο σύντροφος Κυπριανού ηγείται του κόμματος που κάλεσε στην Κύπρο την τρόικα και το ΔΝΤ και υπέγραψε το Μνημόνιο με τους Γερμανούς, ενώ στην Ελλάδα το ΚΚΕ αντιμάχεται σφοδρά αυτούς που έφεραν την τρόικα.

Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι η Αλέκα Παπαρήγα όταν συναντήθηκε με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ για την προεδρία Σταύρο Μαλά, αντί για κριτική που το κόμμα του θέλει μνημόνια, του είπε πως «η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης δεν απαντά στα προβλήματα»! (εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του mao.gr).

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι, ανακοίνωσαν επισήμως ότι “η συζήτηση περιστράφηκε καταρχήν γύρω από το θέμα της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα καθώς επίσης και της διαχείρισης των υδρογονανθράκων”, χωρίς περαιτέρω σχόλια, και τονίστηκε ότι ”η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προωθούμενη στην Κύπρο ίδρυση Ταμείου Υδρογονανθράκων που θα αφορά επενδύσεις για τη δημιουργία των απαραίτητων ενεργειακών υποδομών. Επίσης την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και τις επενδύσεις προς όφελος των μελλοντικών γενεών”.

Καλώς καμωμένα λοιπόν όλα για τους Κυπρίους αδερφούς και συντρόφους! Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον δρόμο αποδοχής του Μνημονίου τον έστρωσε ο οικονομολόγος του κόμματος, Σπύρος Λαπατσιώρας, που κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο έδωσε και συγχαρητήρια στην κυπριακή ηγεσία ως υπόδειγμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα! (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ του mao.gr).

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP