Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η μετατροπή της χώρας σε αποικία!!!

Το διαβάσαμε ΕΔΩ Του Ευτύχη Μπιτσάκη

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Ένα άρθρο με σωστές επισημάνσεις, αλλά και σοβαρές, σκόπιμες συγχύσεις και προπαντός παρασιωπήσεις.
Οι παρατηρήσεις μας στο τέλος.


Διαβάστε το άρθρο:

Μετά την πρόσφατη ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν ισχύει η ασυλία της δημόσιας περιουσίας του κράτους. Τώρα οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν, όχι μόνο την ιδιωτική περιουσία του κράτους (ακίνητα, κτίρια, κεφάλαια κ.λπ.), αλλά και τη δημόσια (λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς κ.λπ.).

Με την πράξη αυτή ολοκληρώθηκε η μετατροπή της χώρας σε αποικία. Τώρα δεν είναι μόνο η εκχώρηση της δημοσιονομικής πολιτικής στους τρεις υπαλλήλους των δανειστών και το διαρκώς αυξανόμενο χρέος (μετά από κάθε δόση «βοήθειας»). Δεν είναι μόνον η καταστροφή του…κράτους πρόνοιας, της δημόσιας Παιδείας, και της εργατικής νομοθεσίας. Δεν είναι μόνον η ανεργία, η γενικευμένη φτώχεια, η πείνα και οι αυτοκτονίες. Δεν είναι μόνον η εκποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των λιμανιών και των αεροδρομίων. Αυτά, μια μελλοντική αριστερή κυβέρνηση, μπορεί να τα ανακτήσει. Τώρα όμως εκποιείται και ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Το χρυσάφι της Χαλκιδικής παραδίδεται στους ξένους, έναντι έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (όσο η αξία 30 διαμερισμάτων των 100τ.μ.). Το χρυσάφι, οι βωξίτες, το νικέλιο, το μαγγάνιο, όλος ο ορυκτός πλούτος που σχηματίστηκε κάτω από το έδαφος της Ελλάδας πριν από εκατομμύρια χρόνια, θα εκποιηθεί. Το χρυσάφι και τα υπόλοιπα μεταλλεύματα δεν θα ξαναγεννηθούν.

Εκεί που ήταν κάποτε δάση και βουνοπλαγιές, θα μείνουν τα σεληνιακά τοπία της λεηλατημένης πατρίδας μας. Και τα κυανιούχα (για το χρυσάφι) θα μολύνουν τα εδάφη και τα νερά, σκοτώνοντας ζώα, πουλιά και ανθρώπους.

Δημόσιες επιχειρήσεις, κτίρια, βουνά, ακρογιαλιές, ορυκτός πλούτος, λιμάνια και αεροδρόμια, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, μπορούν να γίνουν αντικείμενα πλειστηριασμού. Αν η κυβέρνηση της εθνικής καταισχύνης δεν ανατραπεί, εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε ξένοι, σ’ αυτό που ήταν κάποτε η πατρίδα μας.

Ολοκληρώνουν το έργο των προκατόχων τους.

Πώς φτάσαμε εδώ; Η αστική μας τάξη, ανάπηρη εκ γενετής για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους, ήταν πάντα κομπραδόρικη και εθελόδουλη (προς ίδιον συμφέρον). Δεν θα ανατρέξουμε στο παρελθόν. Αλλά το 1944 είναι κοντά μας, ζωντανό, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στους Άγγλους, για να συντρίψουν το νικηφόρο ΕΑΜικό κίνημα. Ενωμένοι, στη συνέχεια, πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης, πάντοτε «από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι», παρέδωσαν τη χώρα στους Αμερικανούς για να εξοντώσουν, με τα όπλα και με τα δολάριά τους, τον Δημοκρατικό Στρατό! Ακολούθησε η δικτατορία της Χούντας που την επέβαλαν, πάλι, «από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι», το πολιτικό προσωπικό της κυρίαρχης τάξης και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Το κράτος των δωσίλογων εκυβέρνησε τη χώρα από το 1944 μέχρι το 1974. Και η μετέπειτα ανάπηρη δημοκρατία, δεν θέλησε να καθαρίσει τη δημόσια ζωή από τα κατάλοιπα του κράτους των δωσίλογων και της εθνικής υποτέλειας.

Οι σημερινοί μητραλοίες προέρχονται απ’ αυτό τον κόσμο, και ολοκληρώνουν το έργο των προκατόχων τους.

Ούτε οι Γερμανοί, ούτε ο Τσολάκογλου δεν τόλμησαν να εκποιήσουν γη και δημόσιο πλούτο. Αμερικανοί στρατηγοί εσχεδίαζαν τις επιχειρήσεις εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού και ο διαβόητος Πιουριφόι με την αμερικανική αποστολή καθόριζαν ως και την αγροτική πολιτική της πατρίδας μας.

Αυτοί, όμως, δεν τόλμησαν να εκποιήσουν «γην και ύδωρ» (κυριολεκτικά). Οι σημερινοί το τόλμησαν.
Όλα έγιναν βάσει σχεδίου: πρώτα φούσκωσαν το δημόσιο χρέος για να μας βάλουν στο ΔΝΤ, χωρίς να τους το ζητήσουν. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν «νομοτελειακά».


Κατασκευάζουν εχθρούς.

Και τώρα, μπροστά στη χρεοκοπία και την εθνική καταισχύνη, κατασκευάζουν εχθρούς για να καλύψουν την ανομία τους: Η βίλα Αμαλίας, εχθρός της Δημοκρατίας! Ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, οπαδός της βίας και προστάτης των «κουκουλοφόρων».

«Η δημοκρατία κινδυνεύει»! Από ποιους κινδυνεύει; Από αυτούς που μας κυβερνούν δεν κινδυνεύει απλώς η δημοκρατία: Το Σύνταγμα παραβιάζεται συστηματικά και η κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται βαθμιαία σε αυταρχικό κράτος των ΜΑΤ.

Αν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση των νεοδωσίλογων, θα ζήσουμε ξένοι στην ίδια την πατρίδα μας. Η Ελλάδα θα μετατραπεί «σε ένα απέραντο ξενοδοχείο». Σε χώρα υπηρεσιών. Μετά την κατοχή, χάθηκε μια γενιά νέων, κυρίως αγροτόπαιδων, που μετανάστευσαν στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Σήμερα θα χαθεί μια γενιά επιστημόνων, τεχνικών, νέων με υψηλή ειδίκευση, που άρχισαν ήδη να ξενιτεύονται για να επιβιώσουν.

Όπως γράφει ο Μακρυγιάννης, από την Ελλάδα πέρασαν πολλοί καταχτητές. Αλλά από τις διαδοχικές γενοκτονίες, έμενε πάντοτε κάποια «μαγιά», για την αναγέννηση του έθνους. Σήμερα κινδυνεύουμε να διαλυθούμε μέσα στην τεράστια εθνοκτόνα χοάνη της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Ελπίδα; Ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο, για την ανατροπή της κυβέρνησης. Για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα μπορέσει να ανοικοδομήσει τη χώρα, που θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία και θα ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία ελευθερίας και δικαιοσύνης. Και μια παρατήρηση: όταν οι ένοχοι απέναντι στο έθνος και την πατρίδα προσπαθούν να παρουσιάσουν έναν πολιτικό χώρο της Αριστεράς ως προστάτη, αν όχι οργανωτή της βίας και της «τρομοκρατίας» (ποιας τρομοκρατίας; τρομοκράτες είναι τα όργανα της «τάξεως» και οι κρυφοί συνεργάτες τους), τότε τι κάνουν τα άλλα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς; Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής εντιμότητας το να υψώσουν την φωνή τους. Είναι και θέμα αυτοπροστασίας.

Ας θυμηθούν το κείμενο του Μπρεχτ: Ο φρόνιμος πολίτης δεν μιλούσε όταν πιάνονταν διαδοχικά συγκάτοικοι και γείτονες. Κάποτε ήλθε και η δική του σειρά. Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς. Αν δεν ξεσηκωθούμε, κάποτε οι απόγονοι θα λένε: «Γιατί σώπαιναν οι ποιητές τους;» (Μπρεχτ).

Συνοπτικές παρατηρήσεις

Πρώτη παρατήρηση: Μας λέει ο Μπιτσάκης: «Αυτά, μια μελλοντική αριστερή κυβέρνηση, μπορεί να τα ανακτήσει»!

Υποτίθεται ότι ο Μπιτσάκης είναι κομμουνιστής και ονειρεύεται τη σωτηρία της χώρας, ΟΧΙ στη βάση ενός επαναστατικού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, στη βάση της αυτό-οργάνωσης του ελληνικού λαού, αλλά σε μια «αριστερή κυβέρνηση»!!!

Σε μια «αριστερή κυβέρνηση». Δηλαδή σε μια εκλογική κοινοπραξία των υφιστάμενων «αριστερών» δυνάμεων ΚΑΙ μάλιστα ΧΩΡΙΣ να έχει πίσω της οργανωμένο λαϊκό κίνημα: Ο εκλογικός κρετινισμός στο απόγειό του…

Δεύτερη παρατήρηση: Η σύγχυση του συγγραφέα κορυφώνεται και φτάνει στα όρια των ονειρώξεων όταν υιοθετεί τον αριστερό χαρακτήρα των υφιστάμενων «αριστερών» κομμάτων και νεφελωμάτων και ελπίζει σε όνειρα θερινής νυχτός.

Πώς μπορεί να υπάρξει ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΣ «αριστερή κυβέρνηση» όταν η βασική εκλογική της συνιστώσα (ΣΥΡΙΖΑ) αποδέχεται την ΕΕ, το ευρώ και τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης;

Ο Μπιτσάκης
και όλοι αυτοί που μιλούν για «αριστερά μέτωπα» και εκλογικές «αριστερές κυβερνήσεις» συνεχίζουν να κλείνουν πεισματικά τα μάτια και να μην βλέπουν ότι αυτή η «αριστερά» που υπάρχει δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εκτός από το σφετερισμό του ονόματος και των αγωνιστικών παραδόσεων.

Αυτή η «αριστερά» είναι πλέον το «αριστερό» άλλοθι του καθεστώτος και το δεκανίκι της διάσωσης του καπιταλισμού…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΚΚΕ το επιβεβαιώνουν καθημερινά…

Παρατήρηση Τρίτη: Ο Μπιτσάκης τα ρίχνει όλα τα «κακά» της κακοδαιμονίας μας στον …καπιταλισμό και το υπηρετικό πολιτικό της προσωπικό.

Παρασιωπά ο φίλος Ευτύχης τις μεγάλες και στρατηγικές ευθύνες αυτής της «αριστεράς» που συνεχίζει να αποκαλεί Αριστερά.

Και πρώτα απ’ όλα παρασιωπά τούτο: Ότι αυτή η «αριστερά» έχει νομιμοποιήσει, με τη συμμετοχή της στη Βουλή, την «ολοκλήρωση της χώρας σε αποικία»!

Παρασιωπά επίσης τα εξής πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα:

α). Αυτή η «αριστερά» έδωσε το τεκμήριο και το άλλοθι, αλλά και αγωνίστηκε στις πρώρες γραμμές των στρατηγικών επιδιώξεων και ιδεολογημάτων του πλανητικού χρηματιστηριακού ιμπεριαλισμού: «Ανοικτά σύνορα», πολυπολιτισμικότητα, εισαγόμενες ΕΙΣΒΟΛΕΣ λαθρομεταναστευτικών στρατιών, δικαιώματα ποικίλων μειονοτήτων, «αντιρατσισμούς», «αντιεθνικισμούς», υπονομεύσεις της εθνικής μας ταυτότητας και μύρια άλλα.

β). Αυτή η «αριστερά» είναι που έδωσε τη χαριστική βολή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, αυτή η «αριστερά» είναι που αποσάθρωσε τις δομές και τους ιστούς του εργατικού κινήματος και την «ταξική συνείδησή» του με την προώθηση και επικύρωση της στρατηγικής του κεφαλαίου: Τις μαζικές εισαγωγές αλλοδαπών δούλων και τα αντίστοιχα ιδεολογήματα («αντιρατσισμούς» και CIA…).

Πάνω στο υπ’ αριθμόν ένα αυτό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ τα πάντα, ο Μπιτσάκης δεν βγάζει άχνα…

Τώρα μιλάει για «πατρίδα», «εθνοκτόνα χοάνη» και «εθνική καταισχύνη» όταν αυτές οι έννοιες είχαν αποκηρυχθεί από αυτήν την «αριστερά», σαν «εθνικισμός»!!!

γ). Τέλος αυτή η «αριστερά» είναι που στιγμάτιζε τις τελευταίες δεκαετίες κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση σαν «εθνικισμό» και τον ελληνικό λαό σαν «ρατσιστή»…

Αυτή η «αριστερά» είναι που το δικό της ΡΑΤΣΙΣΜΟ εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της τον βάπτισε «αντιρατσισμό» και οργάνωνε τις φιέστες του επιδοτούμενου (από το κεφάλαιο) «αντιρατσισμού»…

Τελευταία παρατήρηση: Οι παρασιωπήσεις πάνω στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ προδοσίες αυτής της «αριστεράς».

Το ΕΑΜικό κίνημα, η συντριβή του και η παράδοση της χώρας στους Άγγλους είναι έργο των προδοτικών συμφωνιών της τότε «αριστεράς»…

Και η συγκυβέρνηση Τζανετάκη ήταν μία ακόμα «ταξική συμμαχία» με τις πιο επιθετικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού…

Αυτά τα λίγα…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP