Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Βίλα …ανεργίας - κρατικής βίας και οι «νοικοκυραίοι»



Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Δύο εύστοχα σχόλια από το «ΠΡΙΝ» με μια όμως σοβαρή ένσταση: Για ποια Αριστερά μιλάει και ποια «πίεση» ενσωμάτωσής της;
Για την «αριστερά» που είναι όχι απλώς ενσωματωμένη, αλλά αποτελεί, σήμερα και το μεγάλο σωσίβιο του καθεστώτος. Γι’ αυτήν την «αριστερά» της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ και της μεταμφιεσμένης νεοταξικής κακουργίας μιλάει το «ΠΡΙΝ»;

Βίλα …ανεργίας και κρατικής βίας


Την ώρα που οι ορδές της κρατικής καταστολής και τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ του Μνημονίου προσπαθούν να καταστείλουν κάθε αντίδραση και να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία, εισβάλλοντας στη Βίλα Αμαλίας και σε άλλες καταλήψεις στέγης, άλλες πραγματικές βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων κάνουν πάρτι!

Όχι, δεν θα βρείτε τα κέρδη τους σε στικάκια (έστω και μετά από δυο – τρία χρόνια), αλλά θα δείτε τη νόμιμη φοροαποφυγή και τις φοροελαφρύνσεις προς τη «συμπαθή τάξη» των μεγαλοεπιχειρηματιών να κατοχυρώνονται στο φορολογικό τερατούργημα φαστ τρακ, που ψήφισε προχθές η Βουλή, εν μέσω κραυγών για την «ανομία» των καταλήψεων.

Ε, βέβαια, γι’ αυτό υπάρχει η Βουλή, για να μετατρέπει τα αρπαχτικά συμφέροντα του κεφαλαίου σε νόμο και το δικαίωμα στην αντίσταση σε παρανομία.

Την ίδια ώρα, οι εγκάθετοι και οι γκαουλάιτερ της Μέρκελ και του ΣΕΒ προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά, πουλώντας φύκια για σταθερότητα και ανάπτυξη.

Πρέπει να είναι κανείς είτε τελείως τυφλός, είτε τελείως κυνικός, ακόμα κι αν ο κόσμος του είναι το τρίγωνο Εκάλη, Κολωνάκι, Βουλή για να μη δει τη θλιβερή ελληνική πρωτιά στην ανεργία. Με 27% είμαστε οι πρώτοι, σε όλη την Ευρώπη! Πάνω από 1.300.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι, χώρια όσοι δεν υπολογίζονται.

Πόση δυστυχία έχει προκαλέσει η καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια! Το 22% του πληθυσμού είχε πέσει ήδη σε απόλυτη φτώχεια από το 2011, ενώ το 28% δεν μπορούσε να πληρώσει λογαριασμούς.

Το 2013 θα είναι στην ίδια ρότα, με 4,5% ύφεση που προβλέπει το ινστιτούτο των βιομηχάνων (ΙΟΒΕ).

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, η άθλια συγκυβέρνηση κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής και ιδεολογικής χειραγώγησης, πιέζοντας το κίνημα σε σιωπή και την Αριστερά σε ενσωμάτωση.

Όταν πάνω στον λαό εξασκείται η πιο απροκάλυπτη βία, είναι απαράδεκτο κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά (και μάλιστα στη μεγάλη «κυβερνητική ανατροπή») να καταδικάζουν γενικά τη βία, την ανομία και να εμφανίζονται ως κόμματα των νοικοκυραίων.

Η εργατική – λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της στενάζει και τη δίκαιη και ώριμη οργή της, που θα μετατραπεί σε συνειδητό, πολιτικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα δεν μπορεί κανείς να σταματήσει.

ΠΡΙΝ:
http://prin.gr/?p=596


Τσίπρας: «Είμαστε νοικοκυραίοι»!




Υποχώρησε πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας στην ενορχηστρωμένη επίθεση που του έκαναν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και οι κύκλοι της ολιγαρχίας που την στηρίζουν με πρόσχημα τα γκαζάκια κατά δημοσιογράφων, αλλά και μια δημοσκόπηση για τον Σκάι που εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή εκατοστιαία μονάδα.

«Κι εμείς νοικοκυραίοι είμαστε!» ήταν η αμίμητη δήλωση Τσίπρα, η οποία σίγουρα θα γίνει πολιτικό ανέκδοτο στην Αριστερά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του απευθύνεται και στον μεσαίο χώρο. Δεν παρέλειψε μάλιστα να καταδικάσει τον βουλευτή του …ΣΥΡΙΖΑ (!) Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος είχε πει ότι κι ο ίδιος είναι αναρχικός.

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά τα αίτια της στάσης του Αλέξη Τσίπρα. Αύριο θα τον περασει από τεστ ο Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση μισής ώρας, για να αποφανθεί αν θα τον κρίνει «πρωθυπουργίσιμο» ή όχι. Πρέπει να δείξει επομένως την αρμόζουσα πολιτική συμπεριφορά!

Οι Γερμανοί εξάλλου είναι ρεαλιστές. Γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» της Αθήνας κάποτε θα ανατραπεί και ίσως τους προκύψει κάποιο κυβερνητικό σχήμα με τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Θέλουν να γνωρίσουν επομένως αυτόν που μέχρι τώρα τους επέκρινε. Θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσο σταθερός είναι στην αντιγερμανική γραμμή. Έχουν άλλωστε εντελώς πρόσφατη και την εμπειρία με τον Σαμαρά, ο οποίος από «ατίθασος δεξιός πατριώτης» έγινε …Τσολάκογλου χειρότερος κι από τον Γιωργάκη Παπανδρέου και θέλουν να δουν τι μπορούν να κάνουν με τον Τσίπρα.

ΠΡΙΝ:
http://prin.gr/?p=599

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP