Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRS: "...ΤΟ MEGA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ..."

Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κανάλια και εμπιστεύονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το ίντερνετ για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της VPRS. Οι τηλεθεατές, έχοντας την άποψη οτι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν συμφέροντα, κρίνουν αυστηρά τα δελτία ειδήσεων και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους.
Στην τελευταία θέση, δε, κατατάσσουν, τo Mega ως προς την αντικειμενικότητά του.

Η έρευνα της VPRC,

 πραγματοποιήθηκε την 10η Ιανουαρίου του 2013 και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στην έρευνα ανιχνεύονται οι απόψεις της κοινής γνώμης σε σχέση τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία...σε ποστοστό 91%, θεωρεί ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν στο διαδίκτυο,
ως πηγή ενημέρωσης, με ποσοστό 39%, ενώ ακολουθεί η τηλεόραση με 32%. Αρκετά χαμηλότερα εμφανίζονται τα ποσοστά εμπιστοσύνης σχετικά τις πηγές ενημέρωσης εμφανίζουν για τις εφημερίδες (9%) και το ραδιόφωνο (8%). Σημαντικό, όμως, θεωρείται και το ποσοστό της κοινής γνώμη, που ανέρχεται σε 11%, και το οποίο το οποίο δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ.

Σε μία κλίμακα εγκυρότητας/αντικειμενικότητας των δελτίων ειδήσεων με βαθμό 0 για το καθόλου έγκυρο/αντικειμενικό και 10 για το πολύ έγκυρο/αντικειμενικό, κανένα από τα δελτία που μετρήθηκαν δεν εμφανίζει βαθμό πάνω από 6.

Ειδικότερα, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ βαθμολογείται με 5,9, της ΝΕΤ με 5,8, του ALPHA 5,4, του ΑΝΤ1 με 5,3, ενώ τελευταίο και καταϊδρωμένο, με διαφορά 1,7 βαθμούς της κλίμακας από τον προπορευόμενο ΣΚΑΪ, έρχεται το δελτίο ειδήσεων του MEGA.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7194

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP