Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

H …«βελτίωση» του κλίματος (παραμύθια Σαμαρά)


Παραμυθιάζουν τον κοσμάκη οι απατεώνες της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ότι με τη λεηλασία των μισθών και συντάξεων η Ελλάδα «ανέκτησε την αξιοπιστία της στις αγορές» και έτσι από εδώ και πέρα θα …τρέξει χρήμα με ουρά και «τα πράγματα θα καλυτερέψουν».
Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και για ποια …«βελτίωση του κλίματος» μιλάμε, αρκεί να αναφέρουμε τι εκτιμά για την ελληνική οικονομία ο τραπεζικός όμιλος Σίτιγκρουπ, αυτός δηλαδή που έχει τη Σίτιμπανκ και είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος του κόσμου.


Όχι ότι εμείς συμμεριζόμαστε τις εκτιμήσεις του, αλλά για να δούμε τι λένε οι «φίλοι» της κυβέρνησης – γιατί πρέπει να τονίσουμε ότι η Σίτιγκρουπ είναι οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στην «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

Για το 2013, λοιπόν, όπου κατά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς θα «αρχίσει η ανάκαμψη», η Σίτιγκρουπ προβλέπει …καταβαράθρωση του ΑΕΠ κατά 6,5%!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο όμιλος – σύμβουλος Σαμαρά προβλέπει για το 2014 τον απόλυτο καταποντισμό της Ελλάδας με πτώση του ΑΕΠ κατά …11,5%(!!!) και υποχρεωτική έξοδο από το ευρώ, με εκτόξευση του δημόσιου χρέους το 2014 στο …408,3% του ΑΕΠ και ανεργία 34,8%!

Κανέναν άλλον τέτοιο «φίλο» και σύμβουλο έχουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος; Θα …βελτιωθεί δηλαδή και άλλο το «επενδυτικό κλίμα» που προωθεί η κυβέρνηση;

Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες ότι οι δήθεν «εκτιμήσεις» της Σίτιγκρουπ εξυπηρετούν αποκλειστικά τα κερδοσκοπικά της παιχνίδια. Το πρόβλημά μας είναι η κυβέρνηση των σύγχρονων Τσολάκογλου που υπηρετεί συνειδητά και δουλικά τα συμφέροντα όλων των ξένων επικυρίαρχων.

ΠΗΓΗ:
http://prin.gr/?p=669

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP