Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο καυγάς για το πάπλωμα

Ο καυγάς για το πάπλωμα: Σαρωτικά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον του λαού



Πριν από τις μεγάλες συμφορές προετοιμάζεται το κλίμα.

Μέρες τώρα ζούμε ασταμάτητα μια άγρια νεροποντή υστερικής προπαγάνδας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το σκηνικό «τρόμου» το συμπλήρωσε η «επέλαση» των εκπροσώπων της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.

Έρχεται και ο Ολι Ρεν, ο Κοινοτικός Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις…

Τώρα πρέπει να έρθει και η σπορά!!!

Αυτή είναι πρόσθετα σαρωτικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και μεγάλες ανατροπές:

α). Μείωση των μισθών στο Δημόσιο κατά 7% - ή κατάργηση του 14ου μισθού - ενώ ανοιχτή παραμένει η παραπέρα καρατόμηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, προκειμένου να φτάσει στο 20% από 10% που ήδη έχει ανακοινωθεί.

β). Αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες. Για τα είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα κ.ά.) θα φτάσει σε 11% (από 9%) και στα λοιπά εμπορεύματα σε 21% (από 19%).

γ). Νέα αύξηση κατά 20% πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καύσιμα κίνησης, τσιγάρα - ποτά) σε συνέχεια αυτών που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν και έχουν μπει σε εφαρμογή. Μέσα στους σχεδιασμούς είναι ακόμη και οι αυξήσεις φόρων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.

δ). νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική που θα περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στους μισθούς…


Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο

το επόμενο διάστημα αναμένονται νομοθετικές παρεμβάσεις για την προώθηση ανατροπών και στους παρακάτω τομείς:

α). Στις εργασιακές σχέσεις. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προβλέπει επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να θέτουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό έως τρεις μήνες με το μισό μισθό.
Ενισχύει το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης. Δεν αποκλείεται στο νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί και η απόφαση του πρόσφατου ΕΚΟΦΙΝ για «απελευθέρωση των απολύσεων».
Ανοιχτά μπαίνει πλέον και το ζήτημα της μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο τομέα παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της άρσης της μονιμότητας, στην προοπτική της κατάργησης κάθε έννοιας σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.

β). Στην Κοινωνική Ασφάλιση. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μέσω και της κατάργησης της 37ετίας, μείωση των συντάξεων, με την καθιέρωση της «εθνικής σύνταξης» και της ανταποδοτικότητας στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.
Ακόμα, την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο και για τους ασφαλισμένους πριν το 1993.
Τον περιορισμό των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών στα Ταμεία.

γ). Στην Υγεία: Αποφασίστηκαν η επιτάχυνση των περικοπών των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 1,4 δισ. ευρώ για το 2010, αλλά και οι αλλαγές στο φάρμακο που θα σηματοδοτήσουν νέα βάρη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

δ). Νέες επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.
Προωθούνται πολιτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.
Διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου για τη γρήγορη προώθηση επενδυτικών σχεδίων μέσω και του νέου αναπτυξιακού νόμου ώστε να δημιουργηθεί «επενδυτικός παράδεισος» για το μεγάλο κεφάλαιο.
Επίσπευση του προγράμματος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 4 δισ. ευρώ.

Αφαιρούν τα πάντα από τους εργαζόμενους και αποκτηνώνουν το λαό για να επιδοτήσουν το κεφάλαιο, δηλαδή του Ευρωπαίους και διεθνείς ληστές!!!

Ο καυγάς για το πάπλωμα…

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4248
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP