Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πτωχευμένη κυβέρνηση


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
 
Ορισμένοι, και μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης, θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αστειότητες. Γιατί μόνο αστειότητα μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, που κατέθεσαν.
ΑΥΤΟΙ που δεν άκουσαν το παραμικρό από τα πολλά που φώναξαν οι «πλατείες», αυτοί που με προσεκτικό σχεδιασμό έπνιξαν τις διαδηλώσεις στα δακρυγόνα και «συζήτησαν» με τους Αγανακτισμένους μόνο διά των κλομπ, δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τώρα ότι ενδιαφέρονται για το πώς θα εκφραστεί καλύτερα και πιο αποφασιστικά η λαϊκή βούληση.
ΑΛΛΩΣΤΕ η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει προ πολλού κάθε περιθώριο ανοχής, ακόμη και αυτών που την ψήφισαν και επί μήνες επέμεναν να μη βλέπουν την πραγματικότητα. Την κατεδάφιση των πάντων, τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, την πολιτική του «ναι» σε ό,τι ζητείται.

ΕΧΟΝΤΑΣ η κυβέρνηση προ πολλού υπερβεί κάθε όριο αυτού που στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αποκαλείται «λαϊκή εντολή», στο όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα δημοψηφίσματα εύκολα αποκαλύπτεται ακόμη μια πρόφαση εν αμαρτίαις.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των επικοινωνιακών τρικ, στην οποία τόσα επένδυσε η κυβέρνηση, εξαντλείται, καθώς οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και το έλλειμμα ουσιαστικής πολιτικής διεξόδου μεγαλώνει.

ΑΥΤΟ άλλωστε καταδεικνύει και ο... αυτοπεριορισμός των πρόθυμων γραφίδων και μικροφώνων, που ένας ένας την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί κανείς τους δεν θέλει να κάνει τον... Γερμανό στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που απλώς περίμενε την κατραπακιά που ερχόταν.

ΤΩΡΑ βέβαια είναι οι Γερμανοί που ρίχνουν τις κατραπακιές και η κυβέρνηση αυτή που παριστάνει ότι δεν τις τρώει.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να λυπάται για τα αδιέξοδα του πολιτικού προσωπικού, που εδώ και καιρό επέλεξε να μην επικοινωνεί με τους πολίτες της χώρας του, να μην τους εκφράζει και να μη λογοδοτεί σε αυτούς.

ΜΙΑ πτωχευμένη κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην πτώχευση. Και τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό στις εκθέσεις της τρόικας. Γι' αυτό λ.χ. ο Ραγκούσης «διορθώνει» τον Ρέππα για τα ταξί και γι' αυτό ο Λοβέρδος ετοιμάζεται να διορθώσει τον... εαυτό του για τα φαρμακεία. Και γι' αυτό η Διαμαντοπούλου «διορθώνει» ό,τι άφησαν όρθιο οι προκάτοχοί της.

ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΑ σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία. Πτωχευμένα νοσοκομεία όπου λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Και βέβαια πτωχευμένοι πολίτες, στην πρέσα των ισοπεδωμένων μισθών και της ανεργίας.

ΜΙΑ χώρα γεμάτη πτωχευμένες ζωές. Και ένας πρωθυπουργός που ετοιμάζεται απτόητος να εξαγγείλει νέα μέτρα.

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=311554


Διαβάστε και  ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=28020#28020

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP