Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νέες «φόλες»του Μίκη


Ο Μίκης ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον…
Εδώ ο κόσμος καίγεται, γδέρνουν κυριολεκτικά ζωντανό τον ελληνικό λαό, σε καθημερινή βάση, τον θανατώνουν με πρωτοφανή κτηνωδία και ο Μίκης «οραματίζεται» το ΕΚΛΟΓΙΚΟ «αντι-μνημονιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο» που θα έρθει στην κυβέρνηση όταν η Ελλάδα και ο λαός της θα είναι στον τάφο…
Το γεγονός ότι σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στα αποτρόπαια και κτηνώδη μέτρα της κυβέρνησης που πέφτουν καθημερινά, σαν το χαλάζι, καθώς και στο θηριώδη εμπαιγμό του ελληνικού λαού από τα ελεεινά ανδρείκελα, λέει πολλά…

Αντί ο Μίκης να κάνει γενικό σάλπισμα την κινητοποίηση και οργάνωση του λαού στο «δεν πληρώνουμε τίποτα» και να συστρατευτεί με όλες τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, τοπικές και λοιπές δυνάμεις στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «δεν πληρώνουμε τίποτα», μιλάει για το πώς θα σωθούν οι ληστές και οι δήμιοι, πώς θα διασωθεί και θα αναπαλαιωθεί το δικό τους καθεστώς και τα παράσιτά του.

Ο Μίκης εξαπατά για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό με το νέο «δόγμα»: Του «αντί-μνημονιακού Μετώπου».

Εδώ έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ΟΛΑ ήταν σχεδιασμένα και προμελετημένα, συνεπώς ήταν ΟΛΟΙ συνένοχοι στο ΕΓΚΛΗΜΑ και ο Μίκης ρίχνει την καθεστωτική «φόλα» του ξεπλύματος των δωσίλογων και συνένοχων…

Διαβάστε το άρθρο από το Κλασσικοπερίπτωση:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html


Μίκης Θεοδωράκης, "αλλαγή πορείας" ή απλώς το ανακάτεμα μιας ιδεολογικής "σούπας" τώρα που όλα "ζεματάνε"



Μετά από καιρό και ενώ αρκετοί είχαν πιστέψει πως από τότε πού άρχισε το ξήλωμα στο πουλόβερ της "Σπίθας" δεν είχαν απομείνει παρά μόνο τα "μανίκια", ο αρχηγός της έκανε την επανεμφάνισή του χθές με μία "βαρυσήμαντη" ομιλία στο θέατρο της ανατολικής τάφρου της πόλης των Χανίων.

Όσοι μας παρακολουθούν απο παλιά
γνωρίζουν οτι εμείς και το "Ρεσάλτο" είμαστε αρχικά οι μόνοι που καταγγέλλαμε με στοιχεία και επιχειρήματα τη "νέα" πολιτική κίνηση του κ. Θεοδωράκη, ως ένα καμουφλαρισμένο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που είχε και έχει ως μοναδικό στόχο την παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και εν τέλει την εκτόνωση της λαϊκής θέλησης για ανατροπή του εθνοκτόνου και λαοκτόνου πολιτικού κατεστημένου.

Αφού δεχτήκαμε τόνους λάσπης
και χωρίς να έχουμε πάρει ποτέ καμία απάντηση επί της ουσίας των καταγγελλομένων, μερικά απο τα πρωτοπαλλήκαρά του άρχισαν να αποχωρούν απο την σπίθα κάνοντας ακόμα χειρότερες καταγγελίες.

Βέβαια αυτοί οι "λεβέντες" μέχρι την ώρα που "έφαγαν πόρτα" απο το νέο διευθυντήριο της Σπίθας, όχι μόνο δεν έβλεπαν ούτε την τύφλα στα μάτια τους, αλλά προσπαθούσαν με τα γνωστά πολιτικάντικα τσαλίμια να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να μας πείσουν πως ο Θεοδωράκης είναι ο "Νώε" με του οποίου τις "θεόπνευστες" οδηγίες θα κατασκευάσουμε την "κιβωτό" για να σωθούμε απο τον κατακλυσμό που έρχεται.

Για άλλη μια φορά ο Μίκης απέδειξε, με την χθεσινή του ομιλία, ότι οι βλέψεις του δεν ήταν να γίνει ναυπηγός αλλά ...καπετάνιος.

Χθές λοιπόν στα Χανιά μίλησε για "αλλαγή πορείας" θέτοντας όπως θα δείτε στα παρακάτω αποσπάσματα τις "βάσεις" για προεκλογικές συνεργασίες κυρίως με "αντιμνημονιακούς" του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της αριστεράς.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους φίλους αναγνώστες, πως ο όρος "αντιμνημονιακός ΠΑΣΟΚτζής" είναι απλώς ένα ελεεινό εφεύρημα μερικών ΠΑΣΟΚΩΝ βουλευτών και συνδικαλιστών οι οποίοι όταν είδαν ότι το "αφεντικό" δεν πρόκειται να τους ανταμείψει για τις "υπηρεσίες" τους ("ψήφιση" ή "μή καταψήφιση" μνημονίου, χειραγώγηση συνδικάτων κλπ), "διαφοροποιήθηκαν" και είτε άνοιξαν το δικό τους "μαγαζί" ή ψάχνουν για άλλο αφεντικό παριστάνοντας τους "ήρωες".

Με απλά λόγια οι "αντιμνημονιακοί του ΠΑΣΟΚ" δεν είναι παρά πρώην "απλήρωτοι" επιστάτες του Παπανδρέου,που απλώς τώρα σαν κουραδόμαγκες φωνάζουν μαζί με μας έτοιμοι να κάνουν "δεύτερη καριέρα".

Το ζήτημα λοιπόν για τον κ. Θεοδωράκη είναι να δημιουργηθεί γενικά ένα "αντιτροϊκανό μέτωπο" με ...ευρύτερες συνεργασίες του οποίου μάλιστα βρήκε και τον τίτλο: "Ανεξάρτητη Δημοκρατική Ενωση".

Δηλαδή για να λέμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη ο κ.Θεοδωράκης χθές ανακοίνωσε επί της ουσίας τον μετασχηματισμό της "κίνησης ανεξάρτητων πολιτών" σε κόμμα.

"...Ας μην υποτιμούμε την Εξουσία. Είναι τόσο έμπειρη και πολυμήχανη, που προβλέπω ότι σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει ένα είδος «Τροϊκανής συσπείρωσης», ένα «Τροϊκανό μέτωπο» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-Καρατζαφέρη κ.λπ. Σ’ αυτή την περίπτωση ένα μέρος από τα 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τα δύο «κόμματα εξουσίας», πιθανόν να επαναπατρισθούν ..."
"...Με άλλα λόγια αν μέχρι τώρα η ενότητα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ και με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ήταν επιβεβλημένη, σήμερα γίνεται πλέον ζωτικής σημασίας, αναγκαία και σημαντική, μιας και οι συνθήκες δυσκολεύουν για μας που παλεύουμε για την σωτηρία της χώρας. Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού..."


Εκ πρώτης όψεως, αυτή η πρόθεση δεν ακούγεται ως κακή, μάλιστα θάλεγε κάποιος "Έχει δίκιο ο Θεοδωράκης.Μακάρι να τα βρούμε μεταξύ μας όλοι οι Έλληνες και να κάνουμε ένα μέτωπο εναντίον του κοινού εχθρού".

Προσέξτε όμως, διότι ο "διάβολος" δεν κρύβεται μόνο στα ψιλά γράμματα του μνημονίου αλλά και ανάμεσα στα όμορφα λόγια των πολιτικάντηδων.

"...Τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους ..."

Εδώ θα λέγαμε ότι ο κ. Θεοδωράκης, δεν ξέχασε την προσωπική του φιλία με τον Γιωργάκη ούτε και το ότι μέχρι προχθές κουβέντιαζε με τον πρωθυπουργικό αδελφό για την ιστορικού περιεχομένου ταινία στην οποία το όνομα "Θεοδωράκης" θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σαν άλλος πάπας δίνει "συγχωροχάρτι" στον Παπανδρέου λέγοντας με απίστευτο θράσος ότι δεν πηγε αυτός στην Τρόϊκα αλλά εκείνοι "τον υποχρέωσαν να θέσει την χώρα μας κάτω απο την κηδεμονία τους".

Λυπάμαι που θα το πω,
αλλά κάτω απο αυτές τις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνω εγώ και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μου, και μόνο αυτή η "άφεση αμαρτιών" που δίνει ο κ.Θεοδωράκης στον νέο Τσολάκογλου, ακυρώνει όλα τα καλά που υπάρχουν διάσπαρτα στην ομιλία του, και τον κάνει να φαίνεται σαν τον Μπουραντά.

Είναι τραγικό να ακούς απο κάποιον που υπέφερε στην κατοχή και αγωνίσθηκε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα να μιλά με στοργή και να δικαιολογεί τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, ρίχνοντας τα βάρη και τις ευθύνες μόνο στους κατακτητές.

"...να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο, που βολοδέρνει μέσα σε μια άγρια θάλασσα και ότι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες με ίσα μερίδια ευθύνης ο καθένας...Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε καλά στα μάτια, να δώσουμε τα χέρια, να ενωθούμε όλοι με ένα σκοπό και μια θέληση... "

Όχι κύριε. Δεν έχουμε "ίσα μερίδια ευθύνης" ούτε με τον Παπανδρέου και τον Πάγκαλο, ούτε με τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, ούτε με τον κάθε έναν αληταρά πολιτικάντη, καναλάρχη , τραπεζίτη ή πετρελαιά, που πρόδωσε την χώρα του για χάρη της εξουσίας και του κέρδους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε τα φάγαμε μαζί για να τολμάς μας πετάς κατάμουτρα αυτήν την πατσαβούρα.

"Ίσο μερίδιο ευθύνης" έχεις εσύ και όλοι όσοι έτρεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα είτε ως πολιτιστικοί, είτε ως πολιτικοί θεσμοί.

Δεν ήμουν εγώ κύριε Θεοδωράκη αυτός που συνεργάστηκε με τον Μητσοτάκη, δηλαδή με αυτόν που έμπασε πρώιμα και με θράσος το νεοφιλελευθερισμό στη χώρα μας. Δεν ήμουν εγώ ο συνδαιτημόνας του Παπανδρέου και του Ερντογάν, ούτε μίλησα για "καρκινώματα απο την εποχή του Μεταξά απο τα οποία πρέπει να απαλλαγούμε" (ομιλία σου στο Κολωνάκι) αναφερόμενος στα νεοφιλελεύθερα ματαρρυθμιστικά οράματα της συμμορίας του "νέου" ΠΑΣΟΚ.

Και για να σου επιστρέψουμε την πατσαβούρα, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχεις εσύ διότι προσπαθείς με δήθεν πατριωτικά και ψευτοαριστερά τσιτάτα να παρασύρεις τον κοσμάκη σε μια μεγαλύτερη παγίδα απο αυτήν που έχει στήσει ο Παπανδρέου , ο Σαμαράς , ο Καρατζαφέρης και οι άλλες "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Σέβομαι πολύ περισσότερο απο εσένα την προσωπική σου ιστορία και τους αγώνες σου τόσο στην περίοδο της γερμανικής κατοχής όσο και στα μετέπειτα χρόνια.

Θέλω να μείνω σε εκείνον τον Θεοδωράκη και όχι σε εκείνον του Μητσοτάκη και του νεοειδωλολατρικού "Δαυλού". Θέλω να θυμάμαι εκείνον τον Θεοδωράκη που έγραφε στην Δραγώνα και όχι εκείνον που έβαζε ως υπεύθυνο "οργανωτικού" στην κίνησή του τον Δημητροκάλη.

"...Εμείς του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών πιστεύουμε ότι ο μόνος που μπορεί να επιτεθεί με πιθανότητες επιτυχίας είναι ο ελληνικός λαός. Και σ’ αυτόν τον σκοπό είμαστε αφοσιωμένοι. Ξέρουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας, ελληνικό και ξένο, είναι δυνατό. Όμως η ιστορική πείρα μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από τον ενωμένο λαό...." Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη..."

Αγαπητέ κ. Θεοδωράκη.

Ένας απο εκείνους που κάποτε πιθανώς να σε είχαν εμπνεύσει στους αγώνες σου, ο Τρότσκι, είχε πεί πώς :"αρκεί μια κουταλιά πίσσα για να χαλάσει ένα ολόκληρο βαρέλι με μέλι" και εσύ χθές στην ομιλία σου δυστυχώς για άλλη μια φορά έριξες πολλές κουταλιές πίσσα στο βαρέλι με το μέλι.

Με νοθευμένα υλικά μπορεί να χτιστεί μια παρακρατική ομάδα, ποτέ όμως ένα "παλλαϊκό πανεθνικό μέτωπο", όπως και στον εθνικοαποελευθερωτικό αγώνα δεν χωράνε ούτε μαυραγορίτες ,ούτε ταγματασφαλίτες, ούτε δοσίλογοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5973
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP