Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή»


Μόνο στα άγρια σκοτάδια της ιστορίας και γενικής πολιτικής σήψης μπορεί να τραφούν και να προβληθούν πολιτικοί κλόουν, σαν τον Καρατζαφέρη, με τέτοια αντιαισθητική χοντροκοπιά, ακατάσχετη και ασυνάρτητη δημαγωγία και κομπάζουσα αμάθεια.
Δεν υπάρχει, όμως, ούτε ιστορικό προηγούμενο, μέσα σε μια τόσο μικρή προβοκατόρικη «τσόντα», να έχουν συνωστιστεί τόσοι και τόσοι καιροσκόποι, σαλτιμπάγκοι και αμοραλιστές της αναίδειας και της διαστροφής.
Δεν υπάρχει, βεβαίως και ιστορικό προηγούμενο τέτοιας μανιώδους προβολής, του Καρατζαφέρη και της παρέας του, από τα ΜΜΕ.
Τα μεγάλα λαρύγγια της καθεστωτικής φαιάς ρητορικής (ΜΜΕ), κάθε δημαγωγική ανοησία του Καρατζαφέρη, χυδαίου και αγοραίου εκλογικού καταναλωτισμού, την κάνουν πολιτικό θέαμα. Όλα τα κανάλια ασχολούνται με τον αποκριάτικο Καίσαρα!

Και μόνο αυτή η σκανδαλώδης πολιτική επιδότηση λέει πολλά…

Σήμερα μόνο οι τυφλοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το τι εστί Καρατζαφέρης. Και φυσικά αυτοί που έχουν συνδέσει την τύχη τους με τον Καρατζαφέρη για κάποια θεσούλα στα εκλογικά έδρανα ή αλλού…

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, από την πρώτη ημέρα της ύπαρξής του (Οκτώβριος 2005), ανέλυσε από όλες τις πλευρές αυτό το πολιτικό μόρφωμα που γεννήθηκε από την πολιτική αποσύνθεση και τράφηκε από αυτήν: Ένα «κατασκεύασμα» των «νταβάδων»…

Πολλοί είπαν ότι ήμασταν «υπερβολικοί» και «βάναυσοι» εναντίον του Καρατζαφέρη και ό,τι αυτός εκφράζει.

ΣΗΜΕΡΑ που οι μάσκες έχουν πέσει, φαίνεται ότι μάλλον λίγα είπαμε και πολύ κομψά: Το αληθινό πρόσωπο του Καρατζαφέρη, το οποίο με πάταγο αποκαλύπτεται ακόμα και από πολλούς πρώην δικούς του, είναι απείρως πιο «βάρβαρο» από τις δικές μας «υπερβολές» και «βαναυσότητες»…

Για ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μας και κυρίως για τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΙΣΤΟΕΡΙΑΣ θα μαζέψουμε κάποια ενδεικτικά κείμενά μας, σε αυτό το «Φάκελο Καρατζαφέρη».

Θα αρχίσουμε με ένα κείμενο από σημερινό «Ριζοσπάστη», στη στήλη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ: Είναι μια έξοχη συνθετική εικόνα της πολιτικής του ιστορίας.





«Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς... »

Είναι ο κύριος Καρατζαφέρης «Χίτης»; Μα φυσικά όχι. Δεν του το επιτρέπει η ηλικία του άλλωστε.
Αυτό πάντως που του επιτρέπει η ηλικία του - και προπαντός η... ιδεολογία του - είναι η αγάπη του προς τους «Χίτες», τους γερμανοτσολιάδες και τους ταγματασφαλίτες.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ηγείται προσωπικώς της απόδοσης «τιμών» εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ στον επικεφαλής των «Χιτών», τον Γρίβα,
αλλά, πλέον, μετά από έντολή του, το αμφιθέατρο των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ πήρε το όνομα του Γρίβα.
Του ιδρυτή, δηλαδή, της ναζιστικής «Χ» την περίοδο της Κατοχής...

«Προσφυγή στο ΔΝΤ»!

«Το ΔΝΤ είναι ένας πράγματι σκληρός παράγων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον διερευνήσουμε».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, συνέντευξη Τύπου, Θεσσαλονίκη, 8 Απρίλη 2010).
*
«Είχαμε μιλήσει με την κυβέρνηση Καραμανλή πριν από 15 μήνες για αναδιάρθρωση του χρέους και προσφυγή στο ΔΝΤ».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, «ΝΕΤ», 18 Μάρτη 2010).
***
Δεν ξέρουμε τι θα γράψει η Ιστορία για τον ερχομό του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο Καρατζαφέρης, πάντως, κατά τα λεγόμενά του, ζητούσε την πρόσκληση του ΔΝΤ δεκαπέντε μήνες πριν αυτό έρθει. Δηλαδή... από το 2008!

Κόμμα του... «λαού»!



Το όνομα αυτού «ΛΑ.Ο.Σ».
Θαυμάστε, λοιπόν, ένα κόμμα του... λαού:

*
α. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου (5/2/2009) για να δηλώσει ότι θα στείλει «γλυκά και λουλούδια» στον Βγενόπουλο για να τον ευχαριστήσει που πήρε την «Ολυμπιακή»!
*
β. Ο Καρατζαφέρης, στις ευρωεκλογές του 2009, μιλώντας για την επιλογή της κυρίας Τζαβέλλα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, τη θητεύσασα σε υψηλόβαθμες θέσεις στις εταιρείες των κυρίων Λάτση, Κυριακού και Κόκκαλη, απάντησε ότι την έθεσε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. γιατί είχε «συστατικές επιστολές» από τους καλύτερους...
*
γ. Ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική ΑΕ», που σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Ξάνθης, στις 17 Ιούλη 2007, είχε δηλώσει ότι στηρίζει το ΛΑ.Ο.Σ, σε μεταγενέστερη συνέντευξή του και στο ερώτημα αν στηρίζει το ΛΑ.Ο.Σ και οικονομικά, απαντά: «Το υποστηρίζω και οικονομικά» (Πρ. Εμφιετζόγλου, τηλεόραση «Σκάι», εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», 18/10/2007).

Ολοι ξέρουν...

«(...)οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με το νεοφασιστικό χώρο, καθώς και με τα χουντικά κατάλοιπα καθορίστηκαν πολύ συχνά από την αμοιβαία καχυποψία. Ο πρώτος πάντα ήθελε να τους ενώσει κάτω από μία ομπρέλα, αρχικά υπό τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια υπό τον ΛΑ.Ο.Σ. Οι άλλοι ζητούσαν πάντα αυτό που τελικά μόνο ο Γ. Καρατζαφέρης θα μπορούσε να τους προσφέρει: βήμα στη Βουλή. Και τους το προσέφερε».
(«Καθημερινή», 14/10/2007).

Υμνητής και θιασώτης του «γύψου»

«Εν πάση περιπτώσει, ήρθαν οι συνταγματάρχες, περάσαμε μια επταετία με πολλά πλην, δημοκρατίας, ελευθερίας - αυτά ήταν τα πλην - και συν ότι είχε βάλει καθένας το κεφάλι κάτω, μια και δεν μπορούσε να συνδικαλίζεται, δεν μπορούσε να κάνει απεργίες, πήγαν τα πράγματα καλά. Τα σωστά σωστά. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη»!
(Γεώργιος Καρατζαφέρης, «Τηλεάστυ», 21 Απρίλη 2008)
***
Ιδού το «ιδανικό» του Καρατζαφύρερ.
Το διατύπωσε ανήμερα της «Επαναστάσεως», από τον τηλεοπτικό του σταθμό (πολλά ανάλογα διαγγέλματα του ευπατρίδη καταγράφονται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη», εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»).
*
Είχε, βέβαια, μερικά «πλην» η χούντα, αλλά τα... «συν» της χούντας κάνουν τον Καρατζαφέρη να ξελιγώνεται!
Αυτός και το κόμμα του το λένε ευθέως: στα «συν» της χούντας ότι τότε «ο καθένας είχε βάλει το κεφάλι κάτω», ότι ο συνδικαλισμός και οι απεργίες είχαν τεθεί στο «απόσπασμα».
*
Πώς αλλιώς να το πει ο άνθρωπος ότι αναπολεί τις εποχές του «λοχία»!
*
Αφού, τότε, επί χούντας, κατά τον Καρατζαφέρη, «πήγαν τα πράγματα καλά»!
*
Πώς αλλιώς να το πει ο φορέας του «γύψου» ότι αυτή είναι η Ελλάδα που επιθυμεί και νοσταλγεί;

«Ολα τα σφάζω»!

«Μείωση μισθών; Εάν χρειάζεται θα το κάνουμε! Για το καλό της πατρίδας»!

(Γεώργιος Καρατζαφέρης, Βουλή, 2/12/2009)
*
Τι ήταν ο 13ος μισθός των εργαζομένων; Τι ήταν το «δώρο» των Χριστουγέννων και του Πάσχα;
Μα τίποτα λιγότερο από ένα... «περίεργο κεκτημένο»!

(Γεώργιος Καρατζαφέρης, στο ρ/σ «Θέμα 9,89», 7/12/2009).
*
Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του:
Ο «πατριώτης», αυτός ο «λαγός» της βαρβαρότητας, είχε «κόψει» τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων πριν ακόμα τους κόψει το ΠΑΣΟΚ,
πριν ακόμα τους κόψει η τρόικα,
πριν ακόμα τους κόψει το μνημόνιο!


Μαύρη... «μαυρίλα»!



Καρατζαφέρης: ο «κύριος» που συμπεριέλαβε 4 στελέχη της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιό του στις νομαρχιακές του 2002.

Καρατζαφέρης: ο υμνητής του δικτάτορα Μεταξά.

Καρατζαφέρης: ο αμφιτρύωνας του Παττακού ανήμερα της επετείου της «εθνοσωτηρίου» (21/4/2002, στον τηλεοπτικό του σταθμό «Τελεάστυ»).

Καρατζαφέρης:
ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχε πρώτο σε σταυρούς υποψήφιό του στις εκλογές του 2004 τον δεδηλωμένο ναζιστή και χουντικό Πλεύρη.

[color=red]Καρατζαφέρης: ο κυριος που, ως βουλευτής ακόμα της ΝΔ, δήλωνε:
«Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;».

Καρατζαφέρης: ο... «Δημοκράτης»!

ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή»

Καρατζαφέρης: Ενας υπηρέτης πολλών αφεντάδων.

• Το 1974 υπηρέτης του Κοκού. Ηταν τότε που εξέδιδε το έντυπο «Ελληνικόν Στέμμα» και προπαγάνδιζε την - με δόξα και τιμή - επιστροφή του Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.

• Τη δεκαετία του '80 υπηρέτης της ΝΔ του Μητσοτάκη και κατόπιν, τη δεκαετία του '90, βουλευτής της, υπέρμαχος, έως και την αποπομπή του από τον Κώστα Καραμανλή, της σύμπηξης «κοινού μετώπου» της ΝΔ με τους βασιλικούς, τη χουντική ΕΠΕΝ και τη φασιστική «Χρυσή Αυγή».

• Σήμερα «λαγός» του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος που έθεσε το θέμα της περικοπής των μισθών, βασικός στυλοβάτης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και μόνιμος θαμώνας στα τηλεοπτικά κανάλια των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των εργολάβων.
*
Συκοφάντης περιωπής.

Πρωταγωνιστής της σκευωρίας περί «σχέσεων» του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός».

Προβοκάτορας ολκής.

Αυτός που μετέφερε εντός του Κοινοβουλίου τον γκαιμπελισμό περί «επιχείρησης καταλήψεως της Βουλής από το ΚΚΕ» κατά τα γεγονότα του περσινού Μάη, όπου και πρωτοστάτησαν τα ιδεολογικά περιτρίμματα του ιδίου με αυτόν φυράματος.
*
Ο ίδιος που το
το 1975 προσκαλούσε κορίτσια μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων να προστρέξουν στο «Κέντρο Σπουδών Καρατζαφέρη» για να γίνουν «μανεκέν»...


Ο ίδιος που
το 1987 διακινούσε τηλεοπτικές κασέτες, όπου έκανε «πολιτικά σχόλια», σκαρώνοντας «χαριτωμένα» σλόγκαν με θέμα τα «μεγάλα στήθη» της Δήμητρας Λιάνη...


Ο ίδιος που
το 2010 ψήφισε το μνημόνιο και δήλωνε «μακάρι να είχαμε άλλους 20 Πάγκαλους».

*
Αυτός ο κύριος και το κόμμα του είναι που απειλούν με «εμφύλιο» και που με Ερώτηση στη Βουλή ζήτησαν προχτές την κατάλυση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Αυτός και το κόμμα του είναι που - στο συνήθη ρόλο του «λαγού» του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας - ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει ...μέτρα κατά της λαϊκής διαμαρτυρίας, κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, κατά των απεργιών, κατά, τελικά, του δικαιώματος έκφρασης της λαϊκής απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική στην οποία πρωτοστατεί ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του.
*
Καρατζαφέρης και ΛΑ.Ο.Σ:

Ενας «υπηρέτης» σε ειδική «αποστολή» για λογαριασμό του ενός, τελικά, αφέντη: της πλουτοκρατίας.

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=23/9/2011&columnId=1821

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP