Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν μιλάει η Ιστορία



Τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις αποκαλύπτουν με την «πονηρή» διπλωματική γλώσσα πολλές ιστορικές αλήθειες.
Δεν αρκεί, βεβαίως, να τα διαβάζεις «φωτογραφικά», αλλά να αποκρυπτογραφείς τη διπλωματική γλώσσα και να τα επαληθεύεις από τη ζωντανή ιστορία.
Το να αποκαλεί ο Βρετανός πρέσβης τον Κύρκο «φιλικό» και «αγγλόφιλο», λέει πολλά…

ΕΔΩ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_28/12/2007_253693

Αυτό επαληθεύεται και από τις θέσεις του Κύρκου υπέρ της ΕΟΚ (καταγράφεται και αυτό από τον πρέσβη) και στη θέση του για τις αμερικανικές βάσεις: "Οι αμερικάνικες βάσεις, σύντροφοι, δεν είναι ραπανάκια να τις ξηλώσουμε..."

Βεβαίως όποιος είναι γνώστης της καπιταλιστικής ενσωμάτωσης της σοσιαλδημοκρατίας της Ευρώπης και κατόπιν του ευρωκομουνισμού δεν χρειάζεται τα «διπλωματικά τεκμήρια» για την αμερικανοδουλεία τους…

Ας έρθουμε τώρα σε ένα άλλο «διπλωματικό τεκμήριο» του Βρετανού πρέσβη: «Στη στάση των κομμουνιστικών κομμάτων», εκείνη την περίοδο.

Αναφέρεται, σαφώς, αλλά πολύ διακριτικά, στις συμφωνίες των δύο αυτών κομμάτων για τη στήριξη του Καραμανλή!

Το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο Μίκης. Μάλιστα ακόμα πιο άκομψα: ότι τον κάλεσαν οι Αμερικάνοι να «πείσει» τον Καραμανλή να κατεβεί στην Ελλάδα!!!!

Πολιτική επιβεβαίωση: Το 1974 η Ενωμένη Αριστερά (και τα δύο ΚΚΕ) δια στόματος Μίκη «έκραξε» το γνωστό σύνθημα: «Καραμανλής ή τανκς»!!!

Το «ποιοτικό άλμα» όλων αυτών των ιστορικών «ποσοτικών συσσωρεύσεων» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ με τις καπιταλιστικές πολιτικές δυνάμεις, είναι το 1989: Η ποιοτική μετάλλαξη του τμήματος της «αριστεράς» που ηγείτο ο Κύρκος…

Η ιστορία είναι ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και αλλοίμονο σε αυτούς που την αγνοούν: Γίνονται ειδωλολάτρες προσώπων και περιμένουν το «καλό», το «άριστο» και «ισχυρό» είδωλο (σούπερμαν) για να τους σώσει…


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5925
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP