Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνω: Η πράξη που ενώνει και οργανώνει το λαό




Δεν μπορεί να αφήσουμε τα κυβερνητικά ανδρείκελα να μας αφανίσουν για να διασώσουν τα κέρδη των μαφιών του χρήματος.
Τα παραμύθια τους τέλειωσαν.
Κάθε τρεις μήνες μας βυθίζουν πιο βαθιά το μαχαίρι στο σώμα μας για τη …σωτηρία μας!!!
Εδώ και ενάμιση χρόνο το ίδιο τροπάρι: Μόλις περνάνε τις δέσμες των εξοντωτικών μέτρων μας λένε ότι …σωθήκαμε και μετά από λίγο χάνεται η …σωτηρία μας και ζητούν νέα μέτρα για τη σωτηρία μας(!!!).
Τέτοιο κτηνώδες δούλεμα…

Μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και ήρθε η χρεοκοπία του λαού
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και οι θριαμβολογίες τους για τη σωτηρία μας (η νέα σωτηρία μας!!!) ήταν νέα άβυσσο χρεοκοπίας!!!
Τότε, για τη …σωτηρία μας έβγαλαν στους δρόμους και τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα: Η …σωτηρία του λαού πάντα επιβάλλεται με τα ΜΑΤ…
Σήμερα, αφού μας …έσωσαν τόσες φορές, δολοφονώντας μας απανωτά με τη βαρβαρότητα των βασανιστηρίων της φάλαγγας, έρχονται ξανά να μας …σώσουν!!!

Ο κανιβαλισμός τους είναι δίχως όρια και η φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ…

Μας αφανίζουν για τη σωτηρία μας!!!!
Οι βρικόλακες των μαφιών του χρήματος και τα ανδρείκελά τους θέλουν να μας βάλλουν στον τάφο χωρίς σταλαγματιά αίματος…

Αποφάσισαν νέα μέτρα για τη …σωτηρία μας: Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, μέτρα συμφοράς και εξολόθρευσης!

Δεν υπάρχει παλιό χαράτσι που να μην το έχουν αυξήσει δυο και τρεις φορές. Δεν υπάρχει νέος κεφαλικός φόρος που να μην έχουν εφεύρει.
Έριξαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Δηλαδή ζητούν να πληρώσει φόρο ο εργαζόμενος ...των 357 ευρώ (μεικτά) το μήνα!
Καλούν το λαό να πληρώσει ...για έκτη φορά φόρο για το σπίτι που μένει με την απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα!
Πήγαν το ΦΠΑ στο 23%, ετοιμάζουν διπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης!


Έτσι θα μας πάνε μέχρι τελικής πτώσης: Μέχρι να καταφέρουν να μας ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ εντελώς, μέχρι να μας στείλουν στον τάφο ή στην άβυσσο της τρέλας…


Ήρθε ο καιρός να τους αφανίσουμε εμείς!!!

Η ίδιος ο αφανισμός μας θέτει πλέον πρακτικά το ζήτημα της ενότητας και της οργάνωσης γύρω από το: Δεν πληρώνουμε!!!
Πάνω σε αυτό όλος ο λαός ΣΥΜΦΩΝΕΙ, μπορεί να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ και να δράση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

Πάνω σε αυτό θα κριθούν οι ΠΑΝΤΕΣ και κυρίως τα Συνδικάτα και τα κόμματα που μιλούν στο όνομα της εργασίας και του λαού.
Πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ πράξη η σύσταση Επιτροπών Αγώνα και άλλων πρωτοβουλιών για τη συλλογική απάντηση στο «Δεν πληρώνουμε τίποτα»!!!
Ο σημερινός Ριζοσπάστης συγκεκριμενοποιεί την πρόταση στο άρθρο:


Ούτε δεκάρα για το ταμείο των καπιταλιστών
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6451285&publDate=22/9/2011

Ενδεικτικό απόσπασμα:

«Η απόφαση είναι δεδομένη: Δεν πληρώνουμε τα χρέη των καπιταλιστών. Οργανωμένα, συλλογικά επιστρέφουμε τα χαράτσια. Να κόψουν το λαιμό τους οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους.
Πώς θα γίνει; Με συγκέντρωση των χαρτιών που επιβάλλουν τα χαράτσια, για να επιστραφούν όλα μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότερα στην κυβέρνηση.
Πού: Στο συνδικάτο (να γίνει το δεύτερο σπίτι μας για τα πάντα), κι όπου δεν υπάρχει να στηθούν Επιτροπές Αγώνα.
Πότε; Κάθε μέρα.
Ποιοι; Οι πάντες. Αυτός ο αγώνας δε γίνεται με αντιπροσώπους. Απαιτεί την προσωπική συμμετοχή του καθενός.
Το μήνυμα είναι: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν κι ένας για όλους. Καθέναν μόνο του τον τρώει ο λύκος. Ολοι μαζί είναι δύναμη ακατάβλητη.
Τα πυρωμένα λόγια που ακούγονται στις γειτονιές κάθε που φτάνει στα σπίτια το χαρτί για το χαράτσι, να γίνουν πράξη - φωτιά που θα σφυρηλατήσει και θα δέσει ατσάλινα την απόφαση: Να κάνει ο αγώνας των εργατών κόλαση τη ζωή των αστών, για να ζήσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα…
…Ολες οι μορφές οργανωμένης, συλλογικής πάλης είναι πρόσφορες. Πριν απ' όλα, μέσα στους τόπους δουλειάς, όπου οι συνελεύσεις πρέπει να γίνουν καθημερινή πραγματικότητα. Οργάνωση της πάλης παντού. Και στις γειτονιές που μπορούν να έχουν μορφή από ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, ως και συνελεύσεις σε επίπεδο πολυκατοικίας. Κάθε μορφή που υπηρετεί την οργάνωση της αντίστασης είναι θεμιτή. Κάθε συλλογικά παρμένη απόφαση είτε για να παρεμποδιστεί το κόψιμο του ρεύματος, είτε για να αποτραπούν κατασχέσεις, είτε για να εξασφαλιστεί το επίδομα ανεργίας στον απολυμένο, όλες είναι θεμιτές. Η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία έχουν απέραντα ανοιχτό το πεδίο να αναπτυχθούν. Ο σκοπός - ιερότατος - βλογάει τα μέσα.
Καθένας και τα πάντα μπαίνουν στην υπηρεσία αυτής της αναμέτρησης. Για να σταθεί όρθιος ο λαός. Να καταποντιστούν οι αστοί…».


Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ.
Πρώτο, όμως, το ΚΚΕ πρέπει ΑΜΕΣΑ να προωθήσει τέτοιες ενιαίο-μετωπικές πρωτοβουλίες Επιτροπών Αγώνα, όπως ακριβώς τις περιγράφει το άρθρο…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP