Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν επιστράτευσε και τους παρακρατικούς εναντίον των διαδηλωτών

Κλασσικοπερίπτωση

Είναι γεγονός ότι στην Τουρκία οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν τείνουν να πάρουν τον χαρακτήρα της μαζικής εξέγερσης. Μιας εξέγερσης ωστόσο που δεν έχει αυστηρά καθορισμένες πολιτικές περιχαρακώσεις και κατευθύνσεις, αφού στο πλήθος "συνωστίζονται" πολιτικές τάσεις, μειονότητες και γενικά κάθε ένας που εδώ και χρόνια είχε μπεί στο περιθώριο και σάπιζε σαν την κοπριά προκειμένου να αναπτυχθούν οι νεόπλουτοι βλαστοί του κεμαλικού ή ισλαμικού νεοοθωμανισμού.

Οι ευρωατλαντικοί "κηπουροί", προσπάθησαν να επωφεληθούν απο αυτήν την εξέγερση όπως έκαναν στην Β. Αφρική και άρχισαν να ρίχνουν μικρά μπατσάκια στον συνεργάτη τους Ερντογάν. Το πράγμα όμως φαινόταν απο την αρχή ότι δεν είναι διαχειρίσιμο και πως οι διπλωματικοί αυτοσχεδιασμοί του State of Department δεν βγάζουν πουθενά, "ότι άρχισε στην Τουρκία πρέπει να τελειώνει γρήγορα προτού χάσουμε τελείως την κατάσταση απο τα χέρια μας".

Ο Ερντογάν,
όπως δείχνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πήρε το "Ο.Κ" να χρησιμοποιήσει την "πατροπαράδοτη" και αποτελεσματική μέθοδο της καταστολής απο τα "μέσα". Οργάνωση αντισυγκεντρώσεων, εκτεταμένη δράση παρακρατικών και άλλων "νομιμοφρόνων" πολιτών σε απόλυτη βέβαια συνεργασία με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.

Μερικοί βλέπουν να έρχεται εμφύλιος πόλεμος, άλλοι πάλι να γίνεται πραξικόπημα, ενώ δεν είναι πάλι λίγοι που εκτιμούν ότι οι ...διαχρονικές "προστάτιδες δυνάμεις" (Ε.Ε - ΗΠΑ) θα προκαλέσουν έναν αντιπερισπασμό στο Αιγαίο, με την μορφή π.χ μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.

Αυτό πάντως που είναι σχεδόν σίγουρο, είναι ότι η κατάσταση στην Τουρκία θα δράσει εκ των πραγμάτων σαν επιταχυντής στους όποιες γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των "μεγάλων " εκτός εάν....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7526
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP