Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φέρνουν νέα Μνημόνια!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


ΡΕΣΑΛΤΟ: Αναγκαίο είναι να περιγράφουμε το τι έρχεται και τις μεγάλες συμφορές που μας απειλούν.
Περισσότερο, όμως, αναγκαίο και επιτακτικό είναι να λέμε και το τι πρέπει να κάνουμε. Για να αποτρέψουμε τους εφιάλτες που έρχονται και να ανατρέψουμε τα δωσίλογα ανδρείκελα.
Πάνω σε αυτό το πρακτικό, άμεσα επιτακτικό καθήκον τι κάνουν τα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα; Κατακεραυνώνουν απλώς το κακό και ασκούνται σε εκλογικές ναυμαχίες μέσα σε μια σκάφη νερό; ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΟΥΛΗ;
Συνεπώς δεν είναι μόνο τα ανδρείκελα που επαναλαμβάνουν το ίδιο έργο, αλλά και εμείς…

  Οταν επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου ήρθε η ώρα του νέου Μνημονίου, το τότε δεκανίκι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., στην (απονενοημένη) προσπάθειά του να διασωθεί, την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια».

Τώρα, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το έργο επαναλαμβάνεται.


Το συμπέρασμα που προκύπτει δεν εξαντλείται στο ρόλο της ΔΗΜΑΡ ως δεκανικιού «αριστερής ευθύνης», που έφτασε η στιγμή να αναζητήσει τη δική της διάσωση, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που και με τη δική της συμβολή εξανδραποδίζει το λαό. Ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ είναι πασιφανής.
*
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πολύ ευρύτερης διάστασης από τις επιφανειακές αναλύσεις γύρω από τις αφορμές που έφεραν τις αναταράξεις στο συγκυβερνητικό «τριώδιο». Οι αιτίες αυτών των αναταράξεων έχουν μεγάλη σημασία, διότι αν και ανομολόγητες ακόμα, προδιαγράφουν εξελίξεις εξαιρετικά δυσοίωνες για το λαό.

Το συμπέρασμα, με άλλα λόγια, δεν είναι άλλο από το ότι ο Γολγοθάς του λαού βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η ενδοκυβερνητική κρίση εκδηλώθηκε και τα σενάρια διενέργειας πρόωρων εκλογών αναπτύσσονται πάνω ακριβώς στον προπαγανδιστικό κολοφώνα του «succes story» της κυβέρνησης.
*
Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι «σωτήρες», ανεξαρτήτως σύνθεσης, είτε συνεχίσουν παραταγμένοι σε τριάδες, είτε συνεχίσουν παραταγμένοι σε δυάδες,
εκείνο που ετοιμάζουν
και το ετοιμάζουν πάνω στα ερείπια που ήδη έχουν προκαλέσει, είναι ακόμα πιο καταστροφικό, είναι ακόμα πιο εξωφρενικό, είναι ακόμα πιο αντιλαϊκό (και γι' αυτό το λόγο ο καθένας τους αναπροσαρμόζει τη θέση του - εντός ή εκτός - στο επόμενο σχήμα της κυβερνητικής αρχιτεκτονικής). Είναι τόσο καταστροφικό, εξωφρενικό και αντιλαϊκό το επόμενο βήμα που σχεδιάζουν ώστε να τους αναγκάζει σε αναζήτηση νέων ισορροπιών.

Γιατί, τελικά, εκείνο που μεθοδεύουν δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον ολοκληρωτικό ορυμαγδό που ισοδυναμεί με
την επιβολή κι άλλου, νέου Μνημονίου!


Εκείνο που ετοιμάζουν είναι η επιβολή κι άλλης, νέας, δανειακής σύμβασης!


ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=22/6/2013&columnId=1821


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7565
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP