Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έχω γίνει Τούρκος!

Με τη σατιρική πένα του Πιτσιρίκου


 
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται επειδή η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας.
Οι ταραχές στην Τουρκία έχουν αναστατώσει τους Έλληνες που διαπιστώνουν με έκπληξη πως οι Τούρκοι συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά από αυτά που δείχνουν τα τούρκικα σίριαλ.


Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει έργα και να κόψει τα δέντρα, οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα ξεκινάει από την άλωση της Πόλης, αφού, αν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, οι Έλληνες θα είχαν κόψει όλα τα δέντρα και θα είχαν μπαζώσει και τον Βόσπορο, οπότε δεν θα χρειαζόταν να γίνουν σήμερα διαδηλώσεις.

Οι Τούρκοι διαδηλωτές αποδεικνύονται πιο έξυπνοι από τους Έλληνες, αφού δεν άρχισαν να ψάχνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι δεξιός, κεντρώος, αριστερός, πατριώτης, αναρχικός, αντιεξουσιαστής κλπ –ούτε το έριξαν στις ατελείωτες λαϊκές συνελεύσεις για να αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν οι καντίνες που πουλάνε λουκάνικα-, αλλά έκαναν όλοι μαζί ντου από παντού στους μπάτσους και τους έκαναν με τα κρεμμυδάκια.

Βέβαια,
οι Τούρκοι δεν τρώνε χοιρινό επειδή είναι μουσουλμάνοι, οπότε τα λουκάνικα δεν τους απασχολούν, και, άρα, οι Έλληνες διαδηλωτές δεν τα κατάφεραν τον Ιούνιο του 2011 επειδή τρώνε χοιρινό και έπρεπε να αποφασίσουν τι θα γίνει με τις καντίνες με τα λουκάνικα.
Δηλαδή, αν ήμασταν χορτοφάγοι, τώρα θα είχαμε άμεση δημοκρατία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν –ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή- έριξε τις ευθύνες για τις διαδηλώσεις στην αντιπολίτευση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μάλλον δεν πήρε χαμπάρι το μήνυμα που έστειλε ο Σλαβόι Ζίζεκ υπέρ των Τούρκων διαδηλωτών, γιατί μπορεί να ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον καταδικάσει.

Επίσης, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Twitter –και το χαρακτήρισε «μπελά των κοινωνιών»-, οπότε καταλαβαίνουμε πως οι Τούρκοι πολίτες χρησιμοποιούν το Twitter πιο πρακτικά και αποδοτικά από τους Έλληνες που ξεκατινιάζονται όλη μέρα μεταξύ τους, νομίζοντας πως κάνουν εξέγερση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζεται ανυποχώρητος και επιμένει πως στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ θα χτιστεί τζαμί και εμπορικό κέντρο, αν και το τζαμί είναι εμπορικό κέντρο, οπότε θα μπορούσαν να το χτίσουν μέσα στο εμπορικό κέντρο, δίπλα στα Mc Donald’s.

Πάντως, αφού θα χτίσει ο Ερντογάν τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, δεν υπάρχει λόγος να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα, για να μην μπαίνουμε σε περιττά έξοδα και ανακοπεί η ανάπτυξη.

Ο Ερντογάν θέλει να κατεδαφιστεί το πολιτιστικό κέντρο Κεμάλ Ατατούρκ και προτείνει στη θέση του να χτιστεί μια όπερα, ώστε να συνεχιστεί η προαιώνια παράδοση που έχει η Τουρκία στις άριες και τον αμανέ, αν και ο αμανές προέρχεται από την βυζαντινή μουσική, όπως, άλλωστε, και όλες οι μουσικές του πλανήτη. Ναι, και το χιπ χοπ.

Ουσιαστικά, ο Ερντογάν θέλει να σβήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ από την μνήμη των Τούρκων και να γίνει Κεμάλ στη θέση του Κεμάλ, αλλά η ανάμνηση του Κεμάλ –που είναι παντού παρών στην Τουρκία επειδή τα τίναξε πριν από μόλις 75 χρόνια- είναι αυτή που κρατάει την Τουρκία ενιαίο κράτος, αφού, αν ξεκρεμάσουν οι Τούρκοι τα κάδρα του Κεμάλ, η Τουρκία μάλλον θα έχει το τέλος της Γιουγκοσλαβίας, οπότε θα συμμετέχουν καμιά δεκαριά νέες χώρες στην Γιουροβίζιον.

Δεν είναι τυχαίοι οι περιορισμοί στη χρήση των οινοπνευματωδών ποτών που επέβαλε πρόσφατα ο Ερντογάν, αφού αφενός το επιτάσσει το Ισλάμ και αφετέρου υπενθυμίζει «διακριτικά» στους Τούρκους πως ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν μπεκρούλιακας -και τα κακάρωσε επειδή τίναξε το συκώτι του στον αέρα-, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που είναι εντελώς ξενέρωτος και πίνει μόνο γάλα, για να πάει στον παράδεισο και να πηδάει παρθένες, αλλά οι παρθένες γιατί να μην πίνουν αλκοόλ, αφού θα έχουν την ατυχία να πάνε στον παράδεισο και να τις πηδάει ο Ερντογάν που είναι σκατόφατσα;

Οι Τούρκοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους ισλαμιστές και τους κεμαλιστές -αφού η χούντα στην Τουρκία δεν τελείωσε ποτέ- οπότε όλοι αυτοί οι καθυστερημένοι στη χώρα μας που εντυπωσιάστηκαν από την οικονομική φούσκα της Τουρκίας θα πρέπει να παραδεχτούν επιτέλους πως η δημοκρατία είναι σημαντικότερη από τα σκουπίδια που κρύβεις επί χρόνια κάτω από το χαλί και σε πλακώνουν μια μέρα και γίνεται της πουτάνας.

Άντε και στα δικά μας!


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7526

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP