Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ και ο «συνασπισμός» της ακροδεξιάς «χρήσιμης ηλιθιότητας»


ΟΤΑΝ οι λαϊκές κινητοποιήσεις σου προκαλούν αλλεργία, σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις προσβλητικά και περιφρονητικά το λαό, σαν «πρόβατο», και τον εαυτό σου σαν «εκλεκτό» και «σοφό»: Αυτή είναι η «κλασσική» Παιδεία και η Ψυχολογία του ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Μια Φιλοσοφία που διαπερνάει και διαχέεται, σήμερα, σε όλους τους αρμούς και ιμάντες των νεοταξικών καθεστώτων.
Αυτή η φαιά παιδεία, ψυχολογία και φιλοσοφία ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΥΝ,

με ιδιαίτερη μοχθηρία και ηλιθιότητα, στις δεξιές και ακροδεξιές συνιστώσες του καθεστώτος, καθώς, βεβαίως και σε όλους τους μεταμφιεσμένους «μπράβους» του, ή τους «χρήσιμους ηλιθίους» του, που νομίζουν ότι είναι και …έξυπνοι!!!

ΟΛΟΙ αυτοί, λοιπόν, σε κάθε γεγονός λαϊκής κινητοποίησης, κάθονται στην ακροποταμιά και οργίζονται με το φούσκωμα του λαϊκού ποταμού: Ουδέποτε τέτοιοι συμπλεγματικοί τύποι δεν καταδέχονται να κατεβούν στο δρόμο με τη λαϊκή «χλέπα».

Αυτοί, από το γυάλινο, ναρκισσιστικό πύργο τους παραδίνουν μαθήματα στα «πρόβατα» (στους εξεγερμένους), τα λοιδορούν (τα «πρόβατα») και «ξερνούν» διάφορες συνωμοσιολογικές ηλιθιότητες, τις οποίες ντύνουν και με σύνθετες ρητορείες, δήθεν πατριωτικές και αντινεοταξικές…

Διαβάσαμε πολλές τέτοιες θλιβερές και κοάζουσες αστειότητες με αφορμή το κυβερνητικό πραξικόπημα των δωσίλογων εναντίον της ΕΡΤ και την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του ελληνικού λαού.

Θα περιοριστούμε σε ένα απόσπασμα, που περιέχει και συνθέτει όλες τις φαιδρότητες, αλλά και τη φαιά καθεστωτική κατήχηση και ψυχολογία:

«Η χώρα έχει καταποντισθεί, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, οι πολίτες διανύουν ταχύτατα την γραμμή που χωρίζει τα όρια της διαβίωσης από τον αγώνα της επιβίωσης, οι δομές του κράτους αποσυντίθενται με γοργούς ρυθμούς, η ασφάλεια του πολίτη είναι λέξη που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ η εθνική ασφάλεια της χώρας και η απομάκρυνση από τα ζωτικά της γεωπολιτικά και εθνικά συμφέροντα έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.
Και όμως! Το κλείσιμο της ΕΡΤ «συγκίνησε» τις «μάζες», δημιούργησε διεθνή αίσθηση και προωθείται ως μείζον θέμα για την συνοχή και την συνέχιση λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης!
Αν μη τι άλλο, θεωρείται αστείο το να απειλείται μία κυβέρνηση που διαλύει συστηματικά την χώρα, επειδή τόλμησε να κλείσει τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα… και να μην συγκινείται ο λαός που υποφέρει, να μην αντιδρά στους εξουσιαστές του για τα πάθη που περνά…».
Ας συνοψίσουμε τη σύνθετη ηλιθιότητα και το φαιό υπόστρωμά της:

Ο «πονηρός» έγκλειστος στο γυάλινο παρατηρητήριό του αρχίζει με μια βερμπαλιστική φλυαρία, για να εντυπωσιάσει, γύρω από τις μεγάλες συμφορές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία για να καταλήξει:
«Και όμως! Το κλείσιμο της ΕΡΤ «συγκίνησε» τις «μάζες»…».

Εδώ βρίσκεται το πονηρό κλειδί της φαιής κουτοπονηριάς και της χλεύης του ελληνικού λαού.

Τι μας λέει ο «σοφός»; Ότι τόσες και τόσες συμφορές έχουν υποστεί τα «πρόβατα» (ο ελληνικός λαός) και δεν ξεσηκώθηκαν, αλλά η ΕΡΤ τα «συγκίνησε»!

Δεν ήξερε ο ελληνικός λαός να ρωτήσει τον «εκλεκτό» παρατηρητή το πότε του επιτρέπει να «συγκινηθεί»: κατάφωρος χλευασμός της λαϊκής αντίδρασης!!!

Χλευασμός για να διατυπωθεί το ηλίθιο αξίωμα: «Αν μη τι άλλο, θεωρείται αστείο το να απειλείται μία κυβέρνηση που διαλύει συστηματικά την χώρα, επειδή τόλμησε να κλείσει τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα…»!!!

Είναι «αστείο» λοιπόν το πραγματικό γεγονός μιας λαϊκής κινητοποίησης που απείλησε την κυβέρνηση που «ΔΙΑΛΥΕΙ συστηματικά τη χώρα».


Εδώ αντί να χειροκροτήσει τη λαϊκή κινητοποίηση που απείλησε αυτή τη δωσίλογη κυβέρνηση (που ο ίδιος ομολογεί ότι διαλύει τη χώρα), την χλευάζει και τη θεωρεί «αστεία».

Το ποιος είναι ΑΣΤΕΙΟΣ, ο λαός που «απείλησε» την κυβέρνηση των συμφορών ή ο αρθρογράφος που θεωρεί «αστείο» το λαό, δεν χρειάζεται να το δείξουμε παραπάνω.

Φυσικά, εδώ, ο «αναλυτής» υπονοεί, με το γνωστό ακροδεξιό κουτοπόνηρο τρόπο, ότι τα «πρόβατα» (ο «αστείος» λαός) είναι υποκινούμενα από κάποιον τσοπάνη.

Δεν το λέει ανοικτά αλλά το σηματοδοτεί και παραπέμπει στην κυβερνητική προπαγάνδα («της κυβέρνησης που διαλύει τη χώρα»), που διακρίνει πάντα τους «υποκινητές» του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών…

Τι δεν μπορεί να καταλάβει και να διακρίνει η «ακροδεξιά» οπτική του αρθρογράφου, όπως και η ίδια οπτική των ομοίων του;

α). Ότι ο λαός «συγκινήθηκε μαζικά» για όλα αυτά που αναφέρει για εντυπωσιασμό: Για το ΣΥΝΟΛΟ των καταστροφών και συμφορών που έχει συσσωρεύσει αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ.

Δεν κατέβηκε στενά για την ΕΡΤ, πολύ περισσότερο για να υπερασπιστεί ένα προπαγανδιστικό εργαλείο της κυβέρνησης, ούτε τα ερπετά της δημοσιογραφίας, αυτά τα μίσθαρνα όργανα της κατοχής μας: ΟΛΑ αυτά του είναι πολύ μισητά και του προκαλούν ΑΗΔΙΑ.

Ο λαός, όμως, επειδή είναι πολύ πιο ευφυής και ευαίσθητος (κοινωνικά και πολιτικά), από τα συμπλεγματικά, ακροδεξιά ανθρωπάκια, ο λαός επειδή διαθέτει το λεγόμενο «ταξικό ένστικτο», διακρίνει ΑΜΕΣΑ το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ μιας κυβέρνησης ΜΙΣΗΤΗΣ που διαλύει τα ΠΑΝΤΑ.

Αυτό το κυβερνητικό, ωμό δικτατορικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της δωσίλογης κυβέρνησης αποτέλεσε το ΕΡΕΘΙΣΜΑ για να ξεσηκωθεί ο λαός (να «συγκινηθεί») για ΟΛΕΣ τις συμφορές.

Η ΕΡΤ αποτέλεσε τον ΚΟΜΒΟ της συσσωρευμένης ΟΡΓΗΣ του λαού, για τον εφιάλτη που ζει: Μια ατομική προσφορά σε μια ΟΜΑΔΙΚΗ ζήτηση…

Αυτό δεν μπορεί να καταλάβουν οι «συνωμοσιολόγοι» της ακροδεξιάς κοπής και της καθεστωτικής φαιής ΛΟΓΙΚΗΣ.

ΔΕΝ μπορεί ΠΟΤΕ να αντιληφτούν και να νιώσουν τις μοριακές διεργασίες και αγωνιστικές διεργασίες και ζυμώσεις που συντελούνται στα σπλάχνα της κοινωνίας, διεργασίες και ζυμώσεις που εκδηλώνονται σαν χείμαρρος, μόλις παρουσιαστεί ένας κοινωνικός και πολιτικός ιμάντας, ένας συλλογικός ΚΟΜΒΟΣ: η ΕΡΤ στην προκειμένη περίπτωση.

Ο ελληνικός λαός βρήκε στο πρόσωπο της «μισητής» ΕΡΤ το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, την οργανωμένη ΔΟΜΗ για να συσπειρωθεί εναντίον της κυβερνητικής κακουργίας.

Εάν υπήρχαν τέτοιοι πολιτικοί και οργανωτικοί ιμάντες αγωνιστικοί, αν υπήρχε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή αγωνιστικά συνδικάτα τότε αυτή η κυβέρνηση θα είχε σαρωθεί από την πρώτη στιγμή και δεν θα χρειάζονταν άλλα συλλογικά υποκατάστατα (όπως η ΕΡΤ) για να «συγκινηθεί»…

Αυτά, όμως είναι επτασφράγιστα μυστικά και μυστήρια για τους «χρήσιμους ηλιθίους» της ακροδεξιάς παιδείας και ψυχολογίας…

Αυτοί φοράνε τόσο τεράστιες παρωπίδες που δεν διέκριναν ότι από το πρώτο 24ωρο είχε γίνει σαφές ότι η κατάληψη του ραδιομεγάρου δεν αφορούσε μόνο τους εργαζομένους της ΕΡΤ αλλά τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη διαχείριση των δημοσίων αγαθών.

β). Αυτοί, βεβαίως, οι ακροδεξιοί μύωπες και «πατριώτες» του γλυκού νερού, δεν έχουν ακόμα αντιληφτεί ότι ο ελληνικός λαός, συχνότατα έχει κινητοποιηθεί, αλλά βρήκε τοίχο: Τους ποικίλους και πολύχρωμους πυροσβέστες, ιδιαίτερα τους εργατοπατέρες και την «αριστερά» του καθεστώτος.

Αλήθεια
τόσες και τόσες μεγάλες απεργιακές και λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν γίνει, δεν τις έχει δει ο «σοφός» αρθρογράφος;

Ιδιαίτερα οι μαζικές απεργίες των Ναυτεργατών, των εργαζομένων στο Μετρό και των εκπαιδευτικών (που αν δεν την μαχαίρωναν πισώπλατα θα είχε γίνει καταλύτης), ΑΠΕΡΓΙΕΣ που επιστρατεύτηκαν από τη χουντική κυβέρνηση, ούτε αυτές τις διέκριναν;

Ή μήπως και αυτές τις κατατάσσουν στις «αστείες συγκινήσεις» ή στις «υποκινούμενες από αυτούς που τις πρόδωσαν…

γ). Τέλος ΟΛΟΙ αυτοί έχουν και δραματική άγνοια της Ιστορίας. Ιδιαίτερα των ιστορικών νόμων της λαϊκής κίνησης.


Έτσι δεν γνωρίζουν το ιστορικό αλφάβητο: Ότι οι λαοί μέσα από την κίνησή τους και ΜΟΝΟ μέσα από αυτή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ, απαλλάσσονται από τις αυταπάτες τους, μαθαίνουν και εκπαιδεύονται, σφυρηλατούν τους όρους της νίκης τους και του γκρεμίσματος των ληστών και δημίων τους.

Κάθε λαϊκή κινητοποίηση είναι ένα αναντικατάστατο Σχολειό ΓΝΩΣΗΣ και ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ για το λαό.

Χωρίς αυτό το Σχολειό των λαϊκών αγώνων καμία ΑΛΛΑΓΗ δεν μπορεί να γίνει. Πάντα θα εξαπατάται από τα καθεστωτικά Μαντεία, από τα κυβερνητικά κόμματα και τις «αριστερές» εφεδρείες τους.

Η συνασπισμένη, όμως, ακροδεξιά «χρήσιμη ηλιθιότητα» (δεν μιλάμε για τους «εγκάθετους» που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος), δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανακηρύσσει την ακινησία και τη μοιρολατρική αποδοχή της καθεστωτικής κακουργίας, με ποικίλα υπνωτικά:

α). Είναι «αστείες», «περίεργες», «ύποπτες» ή «υποκινούμενες» οι λαϊκές αντιδράσεις («μαζικές συγκινήσεις»)!!!

β). Είναι «εκτονωτικές» και «αποπροσανατολιστικές»…

γ).
Θα «ανεβάσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ (γράφτηκε και αυτό από φίλο που τον εκτιμούσαμε).

δ).
Θα «προκαλέσουν την αντίδραση» και θα «ενισχύσουν την καταστολή»: Αυτά είναι τα κλασσικά «επιχειρήματα» των ειρηνόφιλων Φιλισταίων της ενσωματωμένης «αριστεράς», της «δημοκρατικής» ύπνωσης και εμπορίας…


  ΣΥΝΕΠΩΣ να μην κάνουμε τίποτα, να καθίσουμε στα αυγά μας ΚΑΙ να περιμένουμε, σαν ΡΑΓΙΑΔΕΣ, κάποιο Μεσσία…

ΔΗΛΑΔΗ: «Ματαιότης, ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης»…


Βρε ουστ «κοπρίτες» της ακροδεξιάς «χρήσιμης βλακείας»: Ο πιο αβρός χαρακτηρισμός που μπορούμε να βρούμε για να μη μιλήσουμε για Γραφεία Υπηρεσίας…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7560
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP