Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εξέγερση στην Τουρκία: Σατιρική «προφητεία»


Αν συνεχιστεί λίγο ακόμα η εκρηκτική λαϊκή λαίλαπα στην Τουρκία θα επαληθευτεί επακριβώς το παρακάτω σατιρικό κείμενο περί «αυτοσυγκράτησης».
Ήδη ο Καμμένος το διατύπωσε…
Και πολλά από τα κομματικά εξαρτημένα ιστολόγια κάνουν «αυτοσυγκράτηση» ή κινδυνολογούν…


Αφήνουμε τους γραφικούς τύπου Βιτάλη: Αυτή εκτελούν κάποια υπηρεσία…
Η πηγή του κειμένου

http://skymnos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

έκκληση αυτοσυγκράτησης


Δραματική έκκληση απευθύνει η ΔΗΜΑΡ, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προς τον τούρκικο λαό για αυτοσυγκράτηση.
Ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την έκκληση, το ίδιο και το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.


Η πλήρης ανακοίνωση:


"Απευθύνουμε προς όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για το καλό, πρωτίστως, της εικόνας της Τουρκίας.

Μιά βαθιά δημοκρατική χώρα, όπως η Τουρκία, με μεγάλη παράδοση στην ανέχεια δεν πρέπει να διασύρεται διεθνώς από μία παρεξήγηση. Καλούμε τους φίλους κεμαλιστές, υπερεθνικιστές και ισλαμιστές να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να συμφιλιωθούν διότι αμαυρώνουν την εικόνα της όμορφης χώρας τους εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Καλούμε όλες τις χώρες του κόσμου να μην εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες προς την Τουρκία και όσοι υπήκοοί τους αποφάσισαν να πάνε για διακοπές στην γειτονική χώρα να μην τις ματαιώσουν. Εγγυόμαστε πως θα περάσουν υπέροχα. Οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για διαρροή τουριστών από την Τουρκία προς τις γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα είναι πολύ πιό επικίνδυνη και, βεβαίως, πολύ πιό αντιδημοκρατική χώρα. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να φέρουμε το θέμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η ευρωπαϊκή εικόνα της φίλης και συμμάχου Τουρκίας. Θα στείλουμε και απεσταλμένους προς όλες τις κυβερνήσεις για να εξηγήσουμε την κατάσταση που επικρατεί ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες από μιά μικρή ανακατωσούρα και έναν μικρό συνωστισμό.

Επίσης καταδικάζουμε τα εθνικιστικά και φασιστικά αντανακλαστικά των ημεδαπών Ελλήνων οι οποίοι χάρηκαν με τα γεγονότα. Για ακόμη μιά φορά αποδεικνύουν τις ρατσιστικές τους καταβολές απέναντι σε έναν ειρηνικό και φιλήσυχο γείτονα. Ο αντιρατσιστικός νόμος, που οσονούπω έρχεται προς ψήφιση, θα πρέπει να μεριμνήσει και για την τιμωρία όσων Ελλήνων ασκούν κριτική στην Δημοκρατία της Τουρκίας. Ευχόμαστε να λήξουν άμεσα τα ακατανόητα και άνευ λόγου επεισόδια για το καλό της γειτονικής μας χώρας που τόσο θαυμάζουμε και αγαπούμε.
Επίσης, ελπίζουμε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα γυρίσματα των τούρκικων τηλεοπτικών σίριαλ και να μην επηρεαστούν από την όλην κατάσταση.

Τέλος προτείνουμε στις τουρκικές αρχές να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα (με πολλές προβοκάτσιες) στις εναπομείνασες εθνικές μειονότητες διώχνοντάς τες (μαζί και την ελληνική φυσικά) διότι αποτελούν εθνικιστικά απολιθώματα του παρελθόντος και δημιουργούν μόνο προβλήματα στην λειτουργία της τουρκικής δημοκρατίας"


το ΚΚΕ εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση:

"Τα μονοπώλια κρύβονται πίσω από τα γεγονότα με θύματα τους τούρκους εργάτες. Το κεφάλαιο χτυπά τις λαϊκές μάζες.
Η ταξική πάλη έρχεται στην επιφάνεια γιαυτό καλούμε τον λαό σε ανυπακοή και σε λαϊκές κινητοποιήσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7526
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP