Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Όταν ο πατριωτισμός γίνεται ιδεολογία

Σαμαράς: «Αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία»!!!
  Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και σε πολλά κείμενά μας ότι τόσο ο «εθνικισμός», όσο και ο «αντιεθνικισμός» είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ιδεολογία του εθνικισμού είναι η ιδεολογία της αστικής τάξης στο στάδιο της ανόδου της. Ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό βάθρο της συγκρότησης των καπιταλιστικών κρατών-εθνών.


Ο Εθνικισμός έφτασε στο απόγειό του στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών. Ο φασισμός εκείνης της εποχής σήκωσε τη σημαία της «εθνικής αναγέννησης» σαν πηγή ηρωικής έμπνευσης. Ο εθνικισμός εδώ υψώνει το έθνος πάνω από την ιστορία, δίνοντάς του το υποστήριγμα της ράτσας.

Ο εθνικισμός, συνεπώς στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών είναι η ιδεολογία του μεγάλου κεφαλαίου που οργανώνει την καταστροφή και την εξαθλίωση των λαϊκών μαζών (τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης) για την προώθηση των συμφερόντων του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Σήμερα ζούμε άλλη ιστορική φάση. Ο Εθνικισμός, ως ιδεολογία, δεν αντιστοιχεί σε κοινωνικό (ταξικό) υποκείμενο, δεν εκφράζει ούτε αποτυπώνει τα συμφέροντα καμιάς «εθνικής» αστικής τάξης. Οι σχέσεις που εξέφραζε έχουν απορριφτεί από το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης. Ο «εθνικισμός» είναι ένας «Βασιλιάς» με κρεμασμένο χείλος, ένα τσόφλι χωρίς περιεχόμενο.

Αυτό που ανταποκρίνεται,
σήμερα, στις ανάγκες και τα συμφέροντα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού είναι το ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ του «αντιεθνικισμού».

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι ριζικά διαφορετικός από τα ιδεολογήματα του «εθνικισμού» και του «αντιεθνικισμού».

Και τούτο γιατί ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.


Είναι η κοινωνική, εθνική συνείδηση, είναι το κοινωνικό συναίσθημα ενός λαού, οι μνήμες και οι προφητείες της φαντασίας, οι αγωνιστικές, πολιτισμικές και πνευματικές παραδόσεις, η συλλογική αλληλεγγύη, όλα αυτά που έχουν βελονιαστεί στο στημόνι της λαϊκής «ψυχής».

Πάνω σ’ αυτό το εθνικό, κοινωνικό πατριωτικό ΑΙΣΘΗΜΑ και τη λαϊκή συνείδηση κερδοσκοπούν οι ιδεολογίες του κεφαλαίου.

Σήμερα, το «πατριωτικό αίσθημα»
οξύνεται και εξεγείρεται λόγω του ισοπεδωτικού οδοστρωτήρα του υπερεθνικού φασισμού, με εκτελεστικά όργανα τα εγχώρια δωσίλογα ανδρείκελα.

Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η υπονόμευση και ισοπέδωση κάθε ιστορικού εθνικού ιστού, η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του έθνους κράτους και το ρίξιμο του ελληνικού λαού στον δουλοκτητικό καιάδα, βαθαίνουν και εξεγείρουν εκρηκτικά τα πατριωτικά αισθήματα, βελονιάζουν και πυροδοτούν την εθνική λαϊκή συνείδηση.


Γι αυτό έχουν ξεπεταχτεί και τόσοι πολιτικοί τυχοδιώκτες πατριδοκαπηλίας και τέτοια μεγάλη ποικιλία και πολυχρωμία εμπόρων του πατριωτισμού…


ΟΛΟΙ, όμως, αυτοί ανάγουν τον πατριωτισμό σε ΙΔΕΙΟΛΟΓΙΑ. Δηλαδή δημοκοπούν με τα παλιά εθνικιστικά ιδεολογήματα του κεφαλαίου.

Η αναγωγή του «πατριωτισμού» («είμαστε Έλληνες») σε ιδεολογία και πολιτική είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ: ο εθνικιστικός μύθος του κατεστημένου…

Πάντα τα καθεστώτα,
είτε στην ακραία φασιστική υστερική μορφή του, είτε στη μορφή της «δημοκρατικής» απάτης, χρησιμοποίησαν, σαν ιδεολογία και πολιτική, τον «πατριωτισμό», ακριβώς για να εξαπατήσουν τους λαούς και να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Πάντα ο αφηρημένος αυτός «πατριωτισμός» χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά για την καταλήστευση των λαών, την απόκρυψη της κοινωνικής και πολιτικής αλήθειας (επικάλυψη των κοινωνικών αντιθέσεων και των ιδεολογικών ρευμάτων), καθώς και για το αιματοκύλισμα των λαών…

Αυτήν την ΑΠΑΤΗ των ποικίλων πατριδοκάπηλων την έχουμε αναλύσει και αποκαλύψει πολλές φορές. Την έχει φωτίσει και η ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε, με τα παραδείγματα του Καρατζαφέρη, της Χρυσής Αυγής σήμερα και πολλών άλλων πατριδοκάπηλων τυχοδιωκτών…

Έρχεται, όμως, σήμερα και ο ίδιος ο Σαμαράς να υψώσει σε ιδεολογία τον πατριωτισμό», φωτίζοντας τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.

Μας είπε:
«Αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία»!!!


Καταστρέφει η δωσίλογη κυβέρνησή την Ελλάδα συθέμελα, την ξεπουλάει στις μαφίες του χρήματος, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ το έθνος-κράτος και το μετατρέπει σε αποικία του 4ου Ράιχ και από την άλλη μιλάει ότι αυτά που καταστρέφει και ισοπεδώνει (την πατρίδα) είναι «υπέρτατη ιδεολογία» για της «σωτηρία της πατρίδας»!!!


Εδώ πράγματι έχουμε την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του πλανητικού φασισμού που θεωρεί «πατριωτισμό», «υπέρτατη σωτηρία της πατρίδας» την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ διάλυσή της και ΥΠΟΤΑΓΗ της στην «πατρίδα» των ληστών και δημίων: την «πατρίδα» του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Ο Σαμαράς
δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που κάνανε όλα τα φασιστικά καθεστώτα: Να ανυψώνει τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ…

Και η ιδεολογία αυτού του «πατριωτισμού» είναι σήμερα αυτή του πλανητικού φασισμού. Δηλαδή ο «νέος πατριωτισμός» που σημαίνει αποικιοκρατική ΔΙΑΛΥΣΗ κάθε πατρίδας και ΥΠΟΤΑΓΗ της στην πλανητική «πατρίδα»: Τις παγκόσμιες αγορές, το χρήμα, τους διεθνείς μηχανισμούς, το πλανητικό κράτος (Νέα Τάξη).

Θα συνεχίσουμε με το μύθο του αφηρημένου «πατριωτισμού».

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP