Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το σκάνδαλο των σκανδάλων(2): Η χρηματιστηριακή απληστία


Γράφαμε τον Ιούλιο του 2010:
«Το «απόσταγμα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι οι τράπεζες.
Μέσω των διεθνών καρτέλ του χρηματιστηριακού κεφαλαίου προωθήθηκε και επιβλήθηκε η παγκοσμιοποίηση και συγκροτείται το πλανητικό κράτος της Νέας Τάξης.
Θα μπορούσαμε με μια δόση ειρωνείας να πούμε ότι τα καρτέλ των τραπεζών αποτελούν την «ποίηση» της νεοταξικής βαρβαρότητας.
Σήμερα βρίσκονται στην ηγεσία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης την οποία προωθούν για να καρατομήσουν τις κοινωνίες και να επιβάλλουν την απόλυτη παγκόσμια κυριαρχία τους».

Και συμπληρώναμε:


«Η Πίστη αποτελεί το βάθρο του καπιταλιστικού συστήματος, την καρδιά των λειτουργιών του. Και ως τέτοια αποτυπώνει με μεγαλύτερη οξύτητα την κρίση του καπιταλιστικού καθεστώτος».

Τα σχετικά αναλυτικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754


Όταν, λοιπόν, η καρδιά του συστήματος είναι σάπια και κτυπά μόνο στους ρυθμούς της κερδοσκοπικής απληστίας και αρπακτικότητας, όλες οι λειτουργίες του «σώματος» (του εποικοδομήματος) μολύνονται από και αναπαράγουν την κερδοσκοπική απληστία της «καρδιάς»: Δηλαδή τις ρεμούλες, τις μίζες, τον εύκολο πλουτισμού, τον αχαλίνωτο παρασιτισμό και όλες τις ποικιλίες και μορφές της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Πάνω σ’ αυτόν τον παρασιτικό Μινώταυρο της χρηματιστηριακής ασέλγειας θεμελιώνονται όλες οι κακουργίες και τα καρκινώδη αποστήματα της διαφθοράς.

Όταν η «καρδιά» ενός συστήματος είναι το χρήμα τότε είναι αυτό το χρήμα που ελέγχει και κυβερνάει τα πάντα. Είναι το χρήμα που παράγει όλα τα νοσήματα: Το σκάνδαλο των σκανδάλων…

ΟΛΑ τα σημερινά σκάνδαλα γεννιούνται και θεριεύουν από το θεμελιακό σκάνδαλο, από το «σκάνδαλο των σκανδάλων» που κυριαρχεί και ελέγχει, σήμερα, τα ΠΑΝΤΑ: Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο…

Αυτό το «σκάνδαλο των σκανδάλων» μένει στο απυρόβλητο…


Το χειρότερο: Οι ΠΑΝΤΕΣ αγωνίζονται για να σώσουν τις τράπεζες: Το «Σκάνδαλο των σκανδάλων».

 
Τρυπούν μόνο κάποιες πυώδεις φουσκάλες του, κάποια επιλεγμένα «αναλώσιμα υλικά» του: Διαχειριστές της χρηματιστηριακής «κυκλοφορίας», τρίτης και τέταρτης σειράς: Παρασιτική υπαλληλία…



Για αυτό το «σκάνδαλο των σκανδάλων» (τράπεζες) διαβάστε το κείμενο του Μπογιόπουλου, ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206785,%C2%ABEimai_trapeza_egw_katalavate;%C2%BB.html


Για τη διαχρονική διαπλεκόμενη «αλητεία» στη χώρα μας διαβάστε και αυτό:
«Η διαφθορά κι η ηθική εξαχρείωση της κυβερνητικής κλίκας φτάνει στο κατακόρυφο»
ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206478,%C2%ABH_diaf8ora_ki_h_h8ikh_exaxreiwsh_ths_ky.html


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4517.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP