Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Με πρόσχημα τον Ξηρό, ετοιμάζουν «Αλκατράζ»



Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού επισπεύδει τα σχέδια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να αποκτήσει η χώρα μας το δικό της «Αλκατράζ», που δεν θα είναι άλλο από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από την κωμόπολη της Φθιώτιδας.

Στη φυλακή αυτή αναμένεται να μεταφερθούν για να εκτίσουν την ποινή τους οι θεωρούμενοι...
επικίνδυνοι κακοποιοί, αλλά και όσοι έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.


Είναι εξάλλου από τις πλέον σύγχρονες, καθώς παραδόθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία πριν από επτά χρόνια και διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά και άλλα συστήματα ασφαλείας. Διαθέτει ακόμη αίθουσα ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολείο, εκκλησία κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το νέο σχεδιασμό προβλέπεται ότι την εξωτερική φύλαξή τους θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο στην κεντρική πύλη, αλλά και στην πύλη όπου γίνεται η τροφοδοσία.

Πληροφορίες ανέφεραν ακόμη ότι υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ενώ έγινε συζήτηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ώστε να δοθούν θωρακισμένα οχήματα για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών, για την αποφυγή ενδεχόμενης εξωτερικής επίθεσης, όπως είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο στις Φυλακές Τρικάλων, με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού.

Ακόμη θα ενισχυθεί το σύστημα της παρακολούθησης με κάμερες και θα τοποθετηθούν «κόφτες» επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο, ώστε η επικοινωνία των κρατουμένων να γίνεται μόνο μέσω των σταθερών τηλεφώνων της φυλακής.
Καρτ.

Από enet, μοντάζ Γρέκι
Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8629.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8283

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP