Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το αυτιστικό θέαμα του πολιτικού λόγου (ή περί ορνίθων)


Αυτό που μας καταδυναστεύει σήμερα είναι η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ πολιτικού Λόγου, το αυτιστικό θέαμα αυτής της ανυπαρξίας.
Η αχαλίνωτη διαστροφή αυτού του εμπορευματοποιημένου «λόγου» δεν αποτυπώνεται μόνο στην ολοκληρωτική έλλειψη ιδεών και στην καταθλιπτική πνευματική κενότητα, αλλά και στο ανάλογο ήθος και ύφος.


Μια από τις ακραίες μορφές αυτού του αυτιστικού θεάματος περιγράφεται πολύ εύστοχα και με σατιρική αιχμηρότητα στο παρακάτω σχόλιο.

Το διαβάσαμε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9080.html


Όρνιθες…

Αριστοφάνης! Σε σύγχρονη έκδοση, με επιφανείς εκπροσώπους του είδους, τους κυρίους Πάνο Καμμένο και Άδωνι Γεωργιάδη, τον επωνομαζόμενο Μπουμπούκο.

Για ένα «κѠλ⓪σπιτο», που θα ‘λεγε και ο μακαρίτης Γιαννόπουλος, σαν εκείνο του Λιάπη στην Ευρυτανία, έστησε… στην Ικαρία και ο Καμμένος - τον κατηγορεί ο Άδωνις.

Και ο ευερέθιστος Πάνος (ξεχνώντας, προφανώς, τα έργα και τις ημέρες του με την οικογένεια Παπανδρέου), τον απείλησε αμέσως με μήνυση. Πιάσαν και τα τηλεοπτικά τους ταμπούρια, ο ένας στο MEGA και ο άλλος στον ALPHA και άρχισαν τις μπαταριές.

Ο Καμμένος, με αφορμή την προσφυγή του στα δικαστήρια, μίλησε για βουλευτές - κότες, που...
τρέχουν γονυπετείς και παρακαλάνε στην Βουλή, να μην αρθεί η ασυλία τους.

Και ο Κοτο-Μπουμπούκος του υπέβαλε, μέσω – του κατάλληλου ανθρώπου - Αυτιά, την ερώτηση, αν θα πάει στα δικαστήρια, τώρα που όπου να ‘ναι εκδικάζεται η παλιά αγωγή για τη γνωστή ιστορία με το σκάφος του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Και έκανε την ερώτηση γιατί, όπως είπε, αυτός θα πάει.

Όρνιθες. Αλλέως πως κότες…


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP