Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοχρονιά: Εμπόριο ψευδαισθήσεων και ευχών (αναπαλαίωση ψευδαισθήσεων)


Κάθε Πρωτοχρονιά επιχειρείται η ΡΗΞΗ της ιστορικής διαλεκτικής, δηλαδή της κοινωνικής ενότητας, αλλά και της συνέχειας του Χρόνου.
Μέσα από αυτή τη «ρήξη» που τεμαχίζει το ιστορικό κύκλωμα (στον παλιό και νέο χρόνο) επιχειρείται η αναπαλαίωση των διαψευσμένων ελπίδων του προηγούμενου έτους και η πώληση των νέων ελπίδων (ψευδαισθήσεων) για το νέο έτος, μέσω της εμπορευματοποίησης των «ευχών».


Και πάνω σ’ αυτήν την εμπορευματοποίηση στήνεται ένας πελώριος αγοραίος χορός καταναλωτικού ιλίγγου: εμπορευμάτων, διασκέδασης («ψυχαγωγία» τη λένε), δημοσίων σχέσεων, κοπράνων, όλων των υποπροϊόντων (υλικών και πνευματικών) της κατεστημένης αθλιότητας, χυδαιότητας και ηλιθιότητας…

Για το αποκρουστικό αυτό πολιτικό εμπόριο, που στις μέρες μας έχει πάρει τις τερατώδεις μορφές του σύγχρονου φασισμού που ζούμε (του 4ου Ράιχ και των δωσίλογων ανδρεικέλων του) έχουμε γράψει σωρεία κειμένων. Παραπέμπουμε στα τελευταία κείμενά μας, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8230
Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8184


Αρχίσαμε να γράφουμε για την επέλαση της φαιής χυδαιότητας (το ΚΙΤΣ του 4ου Ράιχ) στα «ψυχαγωγικά» σώου των καναλιών…

Μας τροποποίησε τα σχέδια ο Γκράμσι.

Διαβάσαμε από εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3229.html

«Γι’ αυτό μισώ αυτές τις πρωτοχρονιές με συγκεκριμένη προθεσμία, που κάνουν τη ζωή και το ανθρώπινο πνεύμα μια εμπορική υπόθεση, υπόθεση καταναλωτισμού, προϋπολογισμού και οικονομικής διαχείρισης….
Αυτές οι πρωτοχρονιές μας κάνουν να χάνουμε την αίσθηση της συνέχειας στη ζωή και το πνεύμα…
Καταντάει να πιστεύουμε στα σοβαρά, πως μεταξύ μιας χρονιάς και μιας άλλης υπάρχει λύση και ξεκινάει μια νουβέλα…».


Θα αρχίσουμε, λοιπόν, με «μια πρόποση», από την «Αλληλέγγυα Δύναμη»:
http://antidras.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1149.html




Μια πρόποση!


Σε μια χώρα, σ'έναν κόσμο, σε μια πειραγμένη συλλογική συνείδηση, σε μια γλοιώδη ολόκληρη νοόσφαιρα...
...που βρίθει από αυτοκράτορες κι αυλικούς, βασιλιάδες και πρίγκιπες, εμπόρους και πραματευτάδες, σουλτάνους, βεζύρηδες, χαλίφηδες, συμβούλους, χαρτογιακάδες, θεομπαίχτες και αγιογδύτες, γενίτσαρους, παλιάτσους και ληστές, χαρατζίδες, δοσατζήδες, ιδιοκτήτες γνώσεων ακριβοθώρητων για τις "μάζες", επαναστάτες που ξεπέφτουν στον ολοκληρωτισμό και την εχθρικότητα "για να προστατεύσουν τις ιδέες της επανάστασης", σκυλιά του πολέμου, εκτελεστές συμβολαίων και λαών...

από τη μια...

...γιουσουφάκια, προσκυνημένους, χατζηαβάτηδες και καραγκιόζηδες, ευηπόληπτα ζόμπι, "κοινωφελή" κάτεργα που έχουν το θράσος να βαφτίζουν ως "εργασία", οπαδών και κουραδόμαγκων...

...από την άλλη...

Όσοι νιώθουν από τόσο παλιά
(όσο και η αποπνιχτική σκιά της Ιστορίας που επιμένει να καλύπτει τον κόσμο) να αναγουλιάζουν τα μέσα τους μπρος στην αξιοθρήνητη θωριά των έξω...

...όσοι-και δεν είναι λίγοι φτύνουν την "κατασκευασμένη φυσική τάξη (αταξία) των πραγμάτων...

ας τσουγκρίσουν μεταξύ τους τούτη τη νύχτα, κι όλες τις επόμενες,
τα ξέχειλα από πάθος για τη ζωή και τις αιώνιες χαρές της ποτήρια τους! Κι ας πιουν στη χρεωκοπία και κατάρρευση με πάταγο όλων των προηγούμενων, μεν και δε! Στο όνομα της ανάπτυξης. Όχι των ξεχειλωμένων λογαριασμών, πορτοφολιών κι ατζέντων από τη μια και ψευδαισθήσεων και μιζέριας από την άλλη. Αλλά της πραγματικής ανάπτυξης κι ευημερίας αυθεντικών ημερών κι όχι θλιβερών παρακρούσεων.

Για εμάς, τα παιδιά όλου του κόσμου και τα παιδιά που είναι να'ρθουν!

Ας βάλουμε όλοι ένα άφοβο χεράκι, όπως κι όσο καλύτερα και πιο υπεύθυνα μπορεί ο καθένας, για να πιούμε στο ξημέρωμα εποχών που μας τιμούν και δεν μας ντροπιάζουν!

Στην υγειά σας!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP