Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις: Μια άλλη άθλια και αστεία σκηνοθεσία…


Oι δημοσκοπήσεις «πέφτουν» σαν το χαλάζι…
Μέσα σε μια τέτοια νεροποντή βολιδοσκοπικής ασυδοσίας οι «στημένες» δημοσκοπήσεις αποτελούν τον κανόνα: Είναι ο τζόγος των «νταβάδων» για την προώθηση των πολιτικών τους παιχνιδιών.
Το δημοσκοπικό θέατρο είναι μέρος της συνολικής καθεστωτικής σκηνοθεσίας και έχει όλα τα χαρακτηριστικά (στημένα σκηνικά) που παρατηρούμε και στα σήριαλ της «τρομοκρατίας» και της «διαφθοράς», με κυρίαρχα:

Την παραχάραξη της πραγματικότητας μέσω της λαγνείας του θεάματος, το «ακατέργαστο» ψεύδος, τις χοντροκομμένες αστειότητας και τα αντιφατικά «ευρήματα» των επιθυμιών και φόβων των «νταβάδων» (των διαφορετικών οπτικών και στόχων τους).

Για την ιδεολογική λειτουργία, την πολιτική δολιότητά και ΑΠΑΤΗ των δημοσκοπήσεων έχουμε γράψει πληθώρα κειμένων. Συγκεντρωμένα, τα πιο βασικά, θα τα βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8198


Στο παρόν άρθρο θα αναδείξουμε τις χοντροκομμένες αστειότητες αυτής της άθλιας δημοσκοπικής καθεστωτικής παράστασης.

Μέσα σε λίγες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους τρεις δημοσκοπήσεις.

Η πρώτη επιβεβαίωνε, χοντρικά και σχετικά αλλοιωμένα, την πολιτική πραγματικότητα: Την σταθερή άνοδο και παγιωμένη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την διεύρυνση της διαφοράς των εκλογικών ποσοστών του από τη ΝΔ.

Ταυτόχρονα σηματοδοτούσε και τον τελεσίδικο αφανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Αυτή η δημοσκόπηση αποτύπωνε, έστω στρεβλά, την πολιτική πραγματικότητα σε εκλογικό επίπεδο.

Στρεβλά, διότι η πραγματικότητα σε κοινωνικό επίπεδο είναι πολλαπλάσια ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ για τα κόμματα των κυβερνητικών δωσίλογων: Αυτό το πραγματικό χάσμα μεταξύ της κυβερνητικής κακουργίας και του ελληνικού λαού και αυτή η δημοσκόπησε το παραχάραζε…

Μετά από αυτή τη δημοσκόπηση έρχονται «καπάκι» δύο δημοσκοπήσεις για να αποκαταστήσουν την καθεστωτική «τάξη» και τα παιχνίδια των «νταβάδων» σκηνοθετών.

Δύο δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν πάλι το δικομματικό παιχνίδι «ντέρμπυ»!!!

Ποια γεγονότα μεσολάβησαν σ’ αυτό το ελάχιστα μικρό χρονικό διάστημα (ούτε τρεις μέρες) για να ανατραπούν τόσο θεαματικά τα δημοσκοπικά «ευρήματα»: ΚΑΝΕΝΑ.

Αντίθετα: Αυτό που παρέμεινε σταθερό, διαρκές και εντεινόμενο ήταν η κυβερνητική κτηνωδία και αυθάδεια, καθώς και η φρενοβλάβεια της γελοιότητας της ΝΔ.



Αυτό που έλαμψε εκτυφλωτικά ήταν: Η άθλια νεοδημοκρατική σκηνοθεσία, ορατή και στους τυφλούς, γύρω από το φιάσκο της «απόδρασης» Ξηρού.

Έλαμψαν, επίσης,
η επιθανάτιοι σπασμοί της κυβερνητικής γελοιότητας με τις χοντρές ανοησίες περί αθεΐας του Τσίπρα. Μόνο οι επαγγελματίες βλάκες δεν μπορούν να δούνε ότι αυτό «εύρημα» της ΝΔ λειτούργησε εναντίον της και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…

Μέσα, λοιπόν, σε ένα πολιτικό κλίμα ακόμα χειρότερο για τον κυβερνητικό δωσιλογισμό, η ΝΔ «πιάνει» το ΣΥΡΙΖΑ: τόσο αστεία στημένες είναι αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις…

Ας δούμε όμως τι λένε αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις:

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα:


Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής:


Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Το κραυγαλέο στήσιμο αυτών των δύο δημοσκοπήσεων απαστράπτει, επίσης και σε τούτο: Και οι δύο διασώσουν το άταφο πτώμα, το ΠΑΣΟΚ…


Ένα τρίτο σκηνοθετικό «εύρημα» είναι οι «διαφορές» των σκηνοθετών πάνω στη ΔΗΜΑΡ.
Η μία δημοσκόπηση τη διασώζει (την αφανισμένη πολιτικά) και η άλλη την ρίχνει κάτω από τη βάση, στα όρια: Εδώ εκφράζονται και διατυπώνονται οι «διαφορές» των «νταβάδων» πάνω στην «οικοδόμηση» του «κεντροαριστερού» πόλου.

Οι δύο αυτές δημοσκοπήσεις είναι στημένες και πάνω στα παιχνίδια της «κεντροαριστεράς»: Βγάζουν μάτια…

Γι αυτό δίνουν και μεγάλα ποσοστά στη δημιουργία νέου κόμματος!!!


Τέλος, μια άλλη καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ αυτών των κραυγαλέα στημένων δημοσκοπήσεων είναι ότι αυτές βγάζουν τον ελληνικό λαό όχι απλώς ηλίθιο, αλλά και νοσηρά μαζοχιστή: Να ηδονίζεται, να ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ και να ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ τη φρίκη του, με το να μη θέλει εκλογές!!!

Δηλαδή αυτές οι δημοσκοπήσεις επιχειρούν να «τεκμηριώσουν», με τη «λαϊκή Βούληση», αυτό που θέλουν τα δύο δωσίλογα κυβερνητικά κόμματα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ.

Επενδύουν με τη «λαϊκή Βούληση» την αποφυγή της πτώσης και της συντριβής των δολοφόνων του ελληνικού λαού και της Βούλησής του: Τόσο αστεία στημένες είναι…

Τις εκλογές τις θεωρούν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: Αυτό ο καθένας το αντιλαμβάνεται…


Καταστροφή για τα ανδρείκελα είναι ό,τι καταστρέφει τα ίδια…

Αυτό επιχειρούν να περάσουν και στις δημοσκοπήσεις και γίνονται πολλαπλά καταγέλαστοι: Κυβερνητικά κόμματα, Εταιρείες δημοσκοπήσεων και «νταβάδες»…


Με τέτοια στημένα «ευρήματα» και παραχαράξεις, που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, επιχειρούν να εξαπατήσουν, να δημιουργήσουν κλίμα κατά των πρόωρων εκλογών, να κερδίσουν χρόνο για τα εκκολαπτόμενα μακάβρια σενάριά τους…

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ…

Το ΤΕΛΟΣ τους πλησιάζει…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP