Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο διατεταγμένος θόρυβος του Κασιδιάρη



Οι πομπώδεις αφορισμοί, τα αναθέματα, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κ.λπ, είναι η ρητορική του φασιστικού λόγου: Μια ρητορική που «ξύνει» τα ένστικτα των μαζικών ψυχώσεων της ψευδούς συνείδησης.
Μια τέτοια ρητορική δεν έχει καμία σχέση, ακριβέστερα είναι εντελώς ασυμβίβαστη και αντίθετη με τον ανατρεπτικό πολιτικό λόγο: Σ’ αυτόν βαραίνουν οι κοινωνικές ορίζουσες, δηλαδή η ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης.


Τα σώου που δίνουν οι χρυσαυγίτες είναι η ρητορική και τα σκηνικά του φασιστικού λόγου: Είναι θεατρικές παραστάσεις που ισοπεδώνουν κάθε έννοια πολιτικού ανατρεπτικού λόγου, που φράζουν κάθε μονοπάτι ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης: Είναι τελετουργικά των μαζικών ψυχώσεων που καλλιεργούν το τυφλό μίσος.

Ένα τέτοιο σώου ήταν και το χθεσινό του Κασιδιάρη στη Βουλή. Γενικευμένοι αφορισμοί και πομπώδη αναθέματα κατά των «προδοτών» και «πουλημένων» της Βουλής: «Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι»!!!

Ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή γενικότερα κερδοσκοπούν ασύστολα και ψυχωτικά πάνω στην αηδία που νιώθει ο κόσμος, την υγιή και εν δυνάμει επαναστατική αηδία, για τα κατοχικά ανδρείκελα: Ξύνουν και τρέφουν απλώς τα «ένστικτα» των μαζικών ψυχώσεων και του τυφλού μίσους…

Μια πολιτική, όμως, ανατρεπτική, μια πολιτική ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ δράσης, δεν εξαντλείται σε συνθήματα αφορισμών και ηθικών αναθεμάτων. Επιχειρεί αυτήν την αηδία του κόσμου για τη δωσίλογη Βουλή να την ανυψώσει σε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πολιτική πράξη, να την οργανώσει σε πολιτικό ΚΙΝΗΜΑ.


Εξάλλου η συμμετοχή στη Βουλή
έχει αξία για κάθε φορέα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του λαού, ΜΟΝΟ σαν βήμα για την ανάπτυξη και οργάνωση συνειδητών πολιτικών κινημάτων και όχι σαν θέατρο αφορισμών και αναθεμάτων που καταστρέφουν κάθε έννοια Πολιτικής και Οργάνωσης.

Το να συμμετέχεις στο «μπορδέλο» της Βουλής», απλώς για να λες ότι είναι «μπορδέλο» είναι διπλή απάτη: Από τη μια το νομιμοποιείς και από την άλλη κερδοσκοπείς πάνω του, δηλαδή εκλογικά δια ίδιον κομματικό όφελος, με το «ξύσιμο» των ψυχώσεων της λαϊκής αηδίας και του τυφλού μίσους.

Φυσικά όλα αυτά τα θορυβώδη σώου εναντίον των «πουλημένων προδοτών» της βουλής αφήνουν στο απυρόβλητο ΕΝΤΕΛΩΣ τα οικονομικά και κοινωνικά βάθρα αυτής της βουλής. Επικαλύπτουν και αποκρύβουν τις θεμελιακές κοινωνικές ορίζουσες του «μπορδέλου» πίσω από το τυφλό μίσος εναντίον των πολιτικών υπηρετών του καθεστώτος.

Με πιο απλά λόγια. Διαχωρίζουν τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια από το πολιτικό τους εποικοδόμημα, ερεθίζοντας τις ψυχώσεις μίσους εναντίον των πολιτικών υπαλλήλων και αθωώνοντας τα αφεντικά τους.

Αυτό κάνει συστηματικά, με θόρυβο και τραμπουκισμό, η Χρυσή Αυγή: Από τη μια στηρίζει με μανία τα μεγάλα αφεντικά, κάθεται σε στάση προσοχής μπροστά τους και από τη άλλη στιγματίζει σαν «πουλημένους» και «προδότες» τους πολιτικούς διαχειριστές αυτών των αφεντικών: ατόφια η συνταγή της φασιστικής ιδεολογίας, των πολιτικών απατεώνων και τυχοδιωκτών του καθεστώτος.

Υπάρχει, όμως και μια άλλη συνιστώσα αυτής της προκλητικής αυθάδειας της Χρυσής Αυγής, αυτού του θορυβώδους θεάτρου: Είναι η συνιστώσα του προβοκάτορα του καθεστώτος.

Η Χρυσή Αυγή συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει η ίδια να προχωρήσει αυτή η βουλή στην αποβολή της. Προφανώς αυτό είναι το σχέδιο του καθεστώτος του 4ου ράιχ: Να βγάλει τη Χρυσή Αυγή εκτός «νομιμότητας» για να οξύνει τα τυφλά μίση των μαζικών ψυχώσεων και τα τρομοκρατικά παιχνίδια.

Και ταυτόχρονα να την αναπαλαιώσει και «εκσυγχρονίσει»…

Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/01/2.html


Μόνο ένας προβοκάτορας του καθεστώτος θα ενεργούσε έτσι, όπως ο Κασιδιάρης, χθες στη Βουλή: Ένα σώου που παρέχει απλόχερα στην κυβέρνηση (και τη διακοσμητική Βουλή των «προδοτών») το απαραίτητο και χρήσιμο άλλοθι να κλιμακώσει τα διχαστικά και τρομοκρατικά της παιχνίδια, να καλλιεργήσει το κλίμα των διώξεων και της καταστολής, με στόχο την «ωρίμανση» των συνθηκών της Έκτακτης Ανάγκης…

Τέτοια θορυβώδη σώου μόνο διατεταγμένα μπορεί να είναι: Προβοκατόρικα επεισόδια ενός σκηνοθετημένου καθεστωτικού σήριαλ…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP