Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Στήνεται προεκλογικό σκηνικό ή έκτακτης ανάγκης;


Μόνο οι τυφλοί πλέον δεν βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση ξεψυχάει, χωρίς η πολιτική ιατρική να προβλέπει κανένα φάρμακο θεραπείας της…
Γίνεται πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι παράλληλα με τους επιθανάτιους σπασμούς της κυβέρνησης, αναπτύσσονται οι εναγώνιες και σπασμωδικές πολιτικές διεργασίες αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού σκηνικού:

Απτό δείγμα του οδυνηρού αδιεξόδου που βρίσκεται το κατοχικό καθεστώς.

Τα σημάδια αυτών των νευρικών διεργασιών της «ρευστότητας της σαπίλας» τα έχουμε επισημάνει στο άρθρο:
Τα πολιτικά σημάδια «μιλούν» και «κραυγάζουν»…
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8185


Σήμερα γίνονται πιο ορατά με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις σκανδαλολογικές ψυχώσεις από τη μια και από την άλλη τη βιασύνη συγκρότησης μιας «δεξιάς ελιάς»: Ήδη οι ζυμώσεις στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς» (αναπαλαίωση της ακροδεξιάς απάτης) προχωρούν με εντατικούς, ταχείς ρυθμούς και με τα ηχηρά σαλπίσματα του Πολύδωρα.

Και μόνο η νευρική αυτή βιασύνη για μια τέτοια πολιτική συγκρότηση καταγράφει τους ρυθμούς κατάρρευσης της κυβέρνησης…

Το ΟΛΟΝ σκηνικό μοιάζει να είναι προεκλογικό.

Το ίδιο το πρωθυπουργικό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα είχε έντονες και πολύ ορατές προεκλογικές πινελιές.

Το ίδιο και τα λογύδρια και οι συνεντεύξεις του Βενιζέλου: Παρλαπίπες και γελοιότητες προεκλογικού χαρακτήρα…

Προεκλογικού χαρακτήρα είναι και οι «διαφωνίες» των πασόκων εναντίον του Βοναπάρτη κλόουν της κυβέρνησης: Άδωνι

Πάντα κερδοσκοπείς εκλογικά πάνω στα πιο φαιδρά και μισητά κυβερνητικά υποκείμενα: Ο Άδωνις και ο Στουρνάρας είναι τέτοια…

Ένα άλλο προεκλογικό ντεκόρ είναι ο Κουβέλης: Και αυτός, ενώ απέρριπτε μετά βδελυγμίας τις πρόωρες εκλογές τώρα τις ζητάει…

Ακόμα και οι αστείες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παπούλια, «καθαρτήριο» ντεκόρ εκλογικού σκηνικού είναι. Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7055.html


Η κεντρική, όμως, αρένα που σηματοδοτεί το στήσιμο ενός προεκλογικού σκηνικού είναι η έξαρση των σκανδαλοψυχώσεων.

Σήμερα η γνωστή αυτή συνταγή της εμπορευματοποιημένης διαφθοράς και εμπορίας των σκανδάλων έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις, όπως γίνεται πάντα στο κατώφλι εκλογικών μονομαχιών ή στο κατώφλι νέων συμφορών.

Οι «νταβάδες του χρήματος, το κράτος και το παρακράτος τους (εδώ μέσα είναι τα ΜΜΕ και οι «πόρνες» τους) επιλεκτικά και διατεταγμένα ανακυκλώνουν και εμπορεύονται κάποια συμπτώματα της σήψης τους, «αποκαλύπτουν» εξωτερικές πτυχές των σκανδάλων τους, με ένα και μοναδικό στόχο: Τη συσκότιση της σκέψης και το καναλιζάρισμα της λαϊκής οργής στους «αγωγούς» των επιδιωκόμενων πολιτικών στόχων.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι τα ουρλιαχτά γύρω από τα σκάνδαλα αποτελούν το μεγάλο τσίρκο της καπιταλιστικής απάτης το οποίο επικαλύπτει τη μήτρα των σκανδάλων, το σκάνδαλο των σκανδάλων: το καθεστώς της καπιταλιστικής αγοράς και των «μαφιών» του χρήματος.

Και για όσους δεν ξέρουν να διαβάζουν:

Δεν υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα. Το αντίθετο: Όλο το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα από τα θεμέλιά του μέχρι τις κορυφές του εποικοδομήματος είναι ένα σκάνδαλο και παράγει σκάνδαλα.

Και η μεγάλη παραγωγική εστία αυτών των σκανδάλων και κάθε μόλυνσης και διαφθοράς είναι το τρίπτυχο της καπιταλιστικής διαπλοκής: Οικονομική εξουσία, τα ΜΜΕ και το πολιτικό οικοδόμημα (κυβέρνηση – κράτος - καθεστωτικά κόμματα).

ΟΤΑΝ, λοιπόν, τα κόμματα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της παραγωγής σκανδάλων μιλούν για σκάνδαλα δημαγωγούν αγρίως και εξαπατούν ξετσίπωτα.

Το ίδιο και τα ΜΜΕ με την πληθώρα των «παπαγάλων». Γι’ αυτό όλοι αυτοί αποκρύβουν και επικαλύπτουν επιμελώς τη μήτρα των σκανδάλων και τη δική τους εστία διαφθοράς.

Γιατί, να το παίζουν ορκισμένοι «εχθροί» της διαφθοράς και κήρυκες της κάθαρσης οι «πόρνες» των ΜΜΕ, είναι και αυτό ΣΚΑΝΔΑΛΟ και αποτυπώνει τη δολιότητα του διαπλεκόμενου παιχνιδιού…

Οι εξάψεις, συνεπώς, των σκάνδαλο-μονομαχιών σηματοδοτούν το στήσιμο ενός προεκλογικού σκηνικού με στρατηγικό στόχο την αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού σκηνικού.
Περισσότερα στο κείμενο:
Σκάνδαλο-μονομάχοι
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8251


Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι στήνεται ένα σκηνικό πρόωρων εκλογών με πολιτική αιχμή τη «διαφθορά» και την «κάθαρση»: Το γνωστό παραμύθι…

Συχνά, όμως, τα πράγματα δεν είναι ό,τι δείχνουν. Τα φαινόμενα, συχνά εξαπατούν…


Το σκηνικό αυτό των πνιγηρών αναθυμιάσεων μπορεί και να είναι ένα σκηνικό Έκτακτης Ανάγκης, δηλαδή νέων πραξικοπηματικών λύσεων: Νέων «συναινετικών» πολιτικών εκτρωμάτων…

Το ΟΛΟΝ καθεστώς βρίσκεται σε παροξυσμό κατάρρευσης και νευρικής αμηχανίας.

Τα ίδια τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας δεν έχουν ΚΟΙΝΗ αντίληψη στο ΠΩΣ θα διαχειριστούν την πτώση αυτής της κυβέρνησης και στο ΠΟΙΟΣ θα είναι ο καλύτερος τρόπος αναπαλαίωσης του πολιτικού τους προσωπικού.

Οι πρόωρες εκλογές
δεν είναι το μοναδικό σενάριο. Υπάρχουν και ποικίλα άλλα σενάρια Έκτακτων Αναγκών, δηλαδή ανοικτών κοινοβουλευτικών ανωμαλιών…

Όσο ο ελληνικός λαός δεν κατεβαίνει στο ΔΡΟΜΟ να οργανώσει την ΟΡΓΗ του τα πάντα είναι πιθανά…

Και γι αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ τη βασική ευθύνη την έχει η «αριστερά»: Είναι αυτή που με νύχια και με δόντια καταστρέφει κάθε προϋπόθεση καθόδου του λαού στο δρόμο. ΟΧΙ μόνο δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ να οργανωθεί η λαϊκή ΟΡΓΗ στο δρόμο, αλλά αγωνίζεται και απεγνωσμένα να μην κατεβεί ο λαός στο δρόμο, αλλά να μείνει εγκλωβισμένος στις θανάσιμες ψευδαισθήσεις των κατοχικών εκλογικών διαδικασιών…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP