Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το σκάνδαλο των σκανδάλων…


Ο φετιχισμός των προσώπων, το ίδιο όπως και ο φετιχισμός του εμπορεύματος, συγκαλύπτει και επικαλύπτει την πραγματικότητα των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων.
Έτσι τα σκάνδαλα και τα ποικίλα κρούσματα διαφθοράς (σήμερα μας πνίγουν από παντού) εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των «κακών» και «διεφθαρμένων» προσώπων: Η πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω.


Με το φετιχισμό των προσώπων γεννιέται, καλλιεργείται, θρέφεται και προβάλλεται η εξής ΑΠΑΤΗ: Ότι με την αλλαγή των «κακών» και «διεφθαρμένων» προσώπων θα απαλλαγούμε και από τη διαφθορά.

` Με αυτό το ειδωλολατρικό τέχνασμα συγκαλύπτεται και αποκρύπτεται η ΠΗΓΗ των σκανδάλων, το ΣΚΑΝΔΑΛΟ των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ που γεννάει και τρέφει κάθε σκάνδαλο: Ο καπιταλισμός στη γεροντική του κατάπτωση και ιδιαίτερα ο καπιταλισμός του σήμερα, αυτός της χρηματιστηριακής λεηλασίας, απληστίας και ΟΛΙΚΗΣ σήψης.

Στα πρόσωπα απλώς αποτυπώνονται τα εξωτερικά συμπτώματα αυτής της παρακμής και σήψης του συστήματος.

Καμία αλλαγή προσώπων δεν αποτελεί φάρμακο θεραπείας, διότι κάθε πρόσωπο ή κόμμα που καλείται να διαχειριστεί τη ΣΗΨΗ των μεγάλων αφεντικών (της χρηματιστηριακής κακουργίας σήμερα), ΕΙΝΑΙ ή γίνεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ γρανάζι αυτής της κακουργίας, αποτελεί τον υπηρέτη των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, τα οποία αυτά (τα αφεντικά) αποτελούν το «σκάνδαλο του σκανδάλου».

Και δεν μπορεί ΠΟΤΕ να υπάρξει «υπηρέτης» ενάρετος όταν το «αφεντικό» του είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι και τον προστάζει να εκτελεί τις δικές του «βρωμιές».

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μένουμε στις γενικές καταγγελίες εναντίον ΣΥΝΟΛΙΚΑ του συστήματος και να μην αποκαλύπτομαι τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ των προσώπων του, καθώς και να ζητάμε την ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους.

Απλώς πρέπει να μην αφήνουμε και στο απυρόβλητο το καθεστώς και να συνδέουμε τη διαφθορά και τα εγκλήματα των προσώπων του με το σκάνδαλο των σκανδάλων: το σύστημα των μαφιόζων του χρήματος…

Το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου περιγράφει πολύ παραστατικά και τεκμηριωμένα αυτό το σύστημα: Το σκάνδαλο των σκανδάλων.
63 μείον 27, πόσο κάνει;
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206170,63_meion_27_poso_kanei;_.htmlΚάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».

Πρόκειται για όσα προέκυψαν από την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Στουρνάρας στους ξένους δημοσιογράφους...
για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τι είπε; Αντιγράφουμε από την «Καθημερινή» της Παρασκευής (10/1/2014):

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα 63 δισ. ευρώ την περίοδο 2010 – 2014 ενώ το έλλειμμα μειώθηκε κατά 27 δισ. ευρώ».

Τα παραπάνω συνιστούν ομολογία μεγατόνων! Αποτελούν αδιαμφισβήτητη απεικόνιση του σκανδαλώδους και δυσώδους «δάσους» που εκτείνεται πίσω από τα «δέντρα» των σκανδάλων με τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια κ.λπ. Είναι η ομολογία για το σκάνδαλο των σκανδάλων που συντελείται στην Ελλάδα. Και συντελείται με όλους τους τύπους της (ταξικής) νομιμότητας!

Ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας και τα στοιχεία του υπουργείου του, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι: Από το 2010, οι κυβερνήσεις, η τρόικα, η ΕΕ βούτηξαν από το λαό ένα θηριώδες ποσό - που ξεπερνά το 30% του συνολικού εθνικού πλούτου - το οποίο είναι υπερδιπλάσιο (!) από τη μείωση του ελλείμματος!

Μετά από τα «μαγειρέματά τους», τη μείωση του ελλείμματος και τα πλεονάσματά τους τα μετρούν στα 27 δις.
Αλλά εφαρμόζουν και επιβάλλουν μια «δημοσιονομική προσαρμογή», δηλαδή φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών κλπ, μέσω της οποίας (και μόνο μέχρι στιγμής) άρπαξαν, λεηλάτησαν, βούτηξαν - όπως ομολογούν - 63 δισ. ευρώ!

Μα τότε γιατί έπρεπε να μας βουτήξουν 63; Για να μας «επιστρέψουν» 27; Τι είδους «μαγική» πολιτική είναι αυτή που κλέβει 63 και μετά πανηγυρίζει ότι «εξοικονόμησε» 27; Και τα άλλα; Τα κοντά 40 δισ. ευρώ που «περισσεύουν» από τη βούτα; Πού πήγαν; Και όταν λένε ότι τα κλεμμένα «εξανεμίστηκαν λόγω της ύφεσης», τι νομίζουν; Ότι ξεμπερδεύουν; Ή μήπως δεν είναι και η ύφεση δημιούργημα των «Χουντίνι»;

Η πολιτική τους διεκδικεί Νόμπελ. Ίσως όχι Νόμπελ Οικονομίας, αλλά σίγουρα… «Νόμπελ Ριφιφί»! Βούτηξαν 63 (σσ: μέχρι τώρα, αφού η «κλοπή» μέσω των φόρων, των χαρατσιών, των περικοπών συνεχίζεται).

Βούτηξαν 63 (σσ: χωρίς εδώ να υπολογίζεται ούτε να αποτιμάται οικονομικά το έγκλημα που έχουν διαπράξει στο διηνεκές με τη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, των εργασιακών σχέσεων κλπ). Κα μας «γύρισαν» 27!

Καταλάβατε πόσο «σωτήρες» είναι; Όσο κι ο Νέρωνας!
Φανταστείτε τον Νέρωνα να έχει βάλει φωτιά σε όλη τη Ρώμη, να έχει κάψει τη μισή και μετά να διεκδικεί κλέη με το αιτιολογικό ότι την άλλη μισή την «έσωσε»!

Παρεμπιπτόντως: Αν για να μειώσουν το έλλειμμα κατά 27 «έπρεπε» να βουτήξουν από το λαό 63, τότε για να μειώσουν το χρέος που είναι 325 δις πόσα θα «πρέπει» να του βουτήξουν;

Τέτοια «σωτηρία», τέτοια μείωση ελλειμμάτων, τέτοια «επίτευξη πλεονασμάτων» δεν χρειάζονταν γνώσεις Χάρβαρντ για να επιτευχθούν. Και ένα παιδί του Δημοτικού να βάζαμε να μας «σώσει» με τον τρόπο του κ.Στουρνάρα, του κ.Σαμαρά, του κ.Βενιζέλου, του κ.Παπαδήμου, του κ.Παπανδρέου, θα τα κατάφερνε. Αλλά το παιδί (όντας αγνό) θα αρνιόταν. Ακόμα και το παιδί θα αναρωτιόταν: «63 μείον 27, πόσο κάνει;».

Και θα έβγαζε ότι «63 - 27 = έγκλημα»! Λεηλασία. Μισανθρωπισμός. Κανιβαλισμός. Και αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και των ισχυρών, που δεν συνεπάγεται παρά την εξαθλίωση. Την εξόντωση. Τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού.


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8293
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP