Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Δελαστίκ «συμβουλεύει» το ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα γίνει αστική κυβέρνηση!


Με το παρακάτω κείμενο του Δελαστίκ συμφωνούμε με την περιγραφή της πολιτικής κατάστασης και τις εκτιμήσεις του τις σχετικές με τις εκλογές: Ο τρόμος της κυβέρνησης.
Οι αυταπάτες του Δελαστίκ επικεντρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «αυταπάτες» την ώρα που ο ίδιος έχει μεγάλες αυταπάτες για το ΣΥΡΙΖΑ.

Το να λέει, π.χ., ότι «ο Αλέξης Τσίπρας

δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη. Μάχη έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στο μαζικό κίνημα», ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ αυταπάτη.

Η αυταπάτη συνίσταται σε τούτο:
Αντιμετωπίζει το ΣΥΡΙΖΑ σαν Αριστερό κόμμα, έστω ρεφορμιστικό!!!

Αν διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο Τσίπρας, έστω ρεφορμιστικά ίχνη αριστερής Θεωρίας και Πράξης, θα είχε ρίξει την κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό: Θα είχε κατεβεί στο δρόμο (τόσες μεγάλες «ευκαιρίες» είχε) και δεν θα περίμενε τις «συμβουλές» του Δελαστίκ…

Το πλέον θλιβερό, όμως, για το Δελαστίκ είναι οι «συμβουλές»: «Συμβουλεύει» το ΣΥΡΙΖΑ στο πώς θα γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ από το οικονομικό κατεστημένο, στο πώς δηλαδή θα πείσει ότι είναι ένα αυθεντικό αστικό κόμμα (τα σχόλια περιττεύουν)!!!

Ένα ακόμα σοβαρό ολίσθημα του Δελαστίκ είναι η εκλογική του οπτική. Καλλιεργεί τις γνωστές αυταπάτες της εκλογικής αλλοτρίωσης, αυτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ότι δηλαδή οι λύσεις θα δοθούν μέσα από τις εκλογές.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θίγει ΟΧΙ μόνο το καπιταλιστικό αδιέξοδο, αλλά ούτε και το κατοχικό πλαίσιο του 4ου Ράιχ, συνακόλουθα τη λειτουργία και την ΑΠΑΤΗ των εκλογικών λύσεων: Αυτές της αναπαλαίωσης των ψευδαισθήσεων (με ένα ΣΥΡΙΖΑ άθλια καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ της καθεστωτικής σαπίλας…

Αυτά μόνο τα λίγα και ενδεικτικά της δημοσιογραφικής «λογικής» του Δελαστίκ…

Διαβάστε το άρθρο:



Ο Αλέξης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη.
Του Γιώργου Δελαστίκ

Με τους χειρότερους οιωνούς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και για την Ελλάδα, εξαιτίας της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής τους που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, άρχισε το 2014. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».


Το Βερολίνο, με τη συνήθη στους Γερμανούς μεθοδικότητα, δείχνει να προσανατολίζεται στην επόμενη κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν αυτή αναλάβει την εξουσία.

«Ο κατά τη φαντασία του θεραπευμένος (!)» ήταν ο τίτλος του αναφερόμενου στον Αντώνη Σαμαρά πασίγνωστου πλέον στην Ελλάδα δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spigel.Το δημοσίευμα συνοδευόταν, μάλιστα, από μια κακόβουλα επιλεγμένη φωτογραφία για να επιτείνει την υπόσκαψη του κύρους του, καθώς τον εμφάνιζε να χαμογελά κατά τρόπο που να θυμίζει άτομο με νοητική υστέρηση!

Την αποδόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε η φίλα προσκείμενη προς τους σοσιαλδημοκράτες εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη επίδοση του» το… «διακριτικό πραξικόπημα (!)» με το οποίο «ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.

Όταν οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν τον έναν «κατά φαντασίαν θεραπευθέντα» και τον άλλον «πραξικοπηματία», είναι φανερό ότι αποκλείεται πλέον να επενδύουν πολιτικά στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο υπάκουοι κι αν είναι αυτοί στις εντολές της καγκελαρίας.

Αυταπάτες ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια είναι πως ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το 2014 με τους καλύτερους οιωνούς. Η ανεξαρτητοποίηση του τέως βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρου Τατσόπουλου -ουσιαστικά, δηλαδή, το επίσημο πέρασμα του στο κυβερνητικό στρατόπεδο- δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αμφίβολο αν ο Τατσόπουλος είχε έστω και έναν ψηφοφόρο του κόμματος (εξαιρουμένων προσωπικών του φίλων και συγγενών του) που να επιθυμούσε την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η περίπτωση Τατσόπουλου
αφορά σ’ ένα πρόσωπο ανύπαρκτου πολιτικού βάρους, σύμφωνοι. Θα ήταν χρήσιμο όμως αν λειτουργούσε ως ξυπνητήρι αφύπνισης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βαυκαλίζονται με την αυταπάτη ότι ο δρόμος του κόμματος τους προς την ανάληψη της εξουσίας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου που είχαν ξαπλώσει και απλώς περίμεναν να πέσει η εξουσία στα χέρια τους (όπως και πραγματικά έγινε), ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη.
Μάχη έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στο μαζικό κίνημα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σταυρώσει τα χέρια και απλώς βγάζει ανακοινώσεις για διάφορα γεγονότα ή κάνουν προφορικές παρεμβάσεις οι βουλευτές του με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις και δηλώσεις, τον περιμένουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα κάνουν τα πάντα -κυριολεκτικά τα πάντα!- για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου γι’αυτούς το να κρατήσουν με οποιοδήποτε μέσο την εξουσία. Όχι, φυσικά, για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους προσωπικού συμφέροντος προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες σαν αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Γενική πολιτική κρίση

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε νιρβάνα. «Προβάρουν υπουργικά κοστούμια» και κανένα από τα στελέχη του δεν θέλει να πάει για δήμαρχος πουθενά για να είναι… ελεύθερο να «αξιοποιηθεί» σε υπουργική ή, έστω, σε κάποια άλλη κυβερνητική θέση! Μοιράζουν κατά φαντασίαν τα υπουργεία της κυβέρνησης τους!

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η λυσσώδης μάχη του Σαμαρά και του Βενιζέλου να κρατήσουν την εξουσία είναι η πραγματική αιτία που συνδέει σε πολιτικό επίπεδο τα επιλεγμένα σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται και για τα οποία παρέχονται στοιχεία από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες, με στόχο σε πολιτικό επίπεδο να πλήξουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους (καραμανλικούς, παπανδρεϊκούς, εκσυγχρονιστές και άλλους), ανεξαρτήτως των ποινικών ευθυνών που θα τους καταλογίσει η Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης κατά την άποψη μας σε πολιτικό επίπεδο η βαθύτερη αιτία της αποχώρησης Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, της διαφωνίας βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη στρατηγική επιλογή του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, της κρίσης στην ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ που την προκάλεσαν όσα στελέχη της είναι ταγμένα υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Το πολιτικό κατεστημένο αμύνεται με νύχια και με δόντια και προκαλεί γενική πολιτική κρίση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να διασωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία φυλάκισης σταδιακά όλων των βουλευτών και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι συνιστά ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ η απαγόρευση καθόδου στις ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Βίαιες ανακατατάξεις

Σαν να μην έφτανε η απειλούμενη κατάρρευση όλων των συνιστωσών του πολιτικού σκηνικού, τα σκάνδαλα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πληγούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου προκαλούν εκνευρισμό και στο οικονομικό κατεστημένο.

Δεν είναι αβάσιμη η ανησυχία αυτή. Οσο προσεκτικά κι αν επιλέγονται οι σκανδαλώδεις υποθέσεις μιζών στους εξοπλισμούς, παράνομων δανειοδοτήσεων κ.λπ. που προωθεί η κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν θα καρφώσει κάποιους για να σώσει το τομάρι του – ειδικά σε μια εποχή ανατροπής των πάντων, όπως αυτή που διανύουμε.

Πόσω μάλλον που σήμερα και η Γερμανία επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της ελληνικής οικονομικής ελίτ χαρακτηρίζοντας την ανίκανη, διεφθαρμένη, απρόθυμη να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας και όλα τα παρόμοια, με σαφή στόχο να δημιουργήσει μια γερμανόδουλη, γερμανοφρονα, δική της ηγεμονική πτέρυγα του ελληνικού κατεστημένου.

Αυτό δεν οφείλεται, φυσικά, στην αδιαμφισβήτητη διαφθορά της υφιστάμενης ελίτ της Ελλάδας και στον «πόνο» των Γερμανών να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Κάθε άλλο. Η ωμή αλήθεια είναι ότι το Βερολίνο εκτιμά σωστά πως τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των κορυφαίων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σήμερα είναι με τις ΗΠΑ λόγω του αντικειμένου τους (ναυτιλία, ενέργεια) και όχι με τη Γερμανία!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα πολιτικής κατάρρευσης και οικονομικών ανακατατάξεων,
με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να θέλουν να ελέγξουν την ελληνική αστική τάξη η καθεμιά για τα δικά της συμφέροντα, είναι απολύτως δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του κατεστημένου της χώρας μας για το τι θα γίνει με τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του.

Τελευταία χρονιά

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική οικονομική ελίτ το τελευταίο που θα επιθυμούσε θα ήταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με «αδοκίμαστους» στις μπίζνες υπουργούς – με υπουργούς που πρέπει να δοκιμάσει για να δει αν εξαγοράζονται, πόσο γρήγορα μπορούν να διαφθαρούν, αν οι ιδεολογικές «αγκυλώσεις» συνιστούν εμπόδιο στο να παίρνουν μίζες κι όλα αυτά τα… ενοχλητικά και χρονοβόρα προβλήματα γι’ αυτούς.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποκλείεται, δηλαδή, να προωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Αν όμως η λαϊκή του επιρροή είναι ασταμάτητη, θα προσαρμοστούν στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, έχοντας προηγουμένως προσπαθήσει να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κόσμος και μόνο θα εκλέξει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διορθώσει την τακτική που ακολουθεί τελευταία, η οποία αποσκοπεί στο να καθησυχάσει τους κορυφαίους εκπροσώπους του κατεστημένου και να τους πείσει ότι δεν θα κυβερνήσει με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα τους.

Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από την «πολιτική χολέρα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει την απομάκρυνση από την εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κάνει τίποτα για να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό, να του δώσει όραμα, να αυξήσει τη μαχητικότητα του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Αυτά προοιωνίζονται αυξανόμενες δυσκολίες για την κατάκτηση της εξουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2014/01/blog-post_659.html


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8318

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP