Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι εφοπλιστές!!!

«Εθνικοί σωτήρες» οι εφοπλιστέςΈνα αποκαλυπτικό κειμενάκι.
Από το Ριζοσπάστη:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5515887&publDate=23/2/2010


Με το μανδύα του «σωτήρα» και του «εθνικού ευεργέτη» εμφανίζονται τώρα οι εφοπλιστές, που δηλώνουν πρόθυμοι να δανείσουν τη χώρα με ένα καλό επιτόκιο!

Όπως διαβάσαμε στο «Βήμα της Κυριακής», ο εφοπλιστικός κόσμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προτείνοντας την έκδοση «εθνικού ομολόγου» προκειμένου το δημόσιο να καλύψει τις άμεσες δανειακές ανάγκες. Χρήματα για να δανείσουν τη χώρα μας έχουν και με το παραπάνω οι εφοπλιστές.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, «μόνο η ρευστότητα των Ελλήνων εφοπλιστών εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 250 δισ. Ευρώ»...

Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε ότι τα χρήματα υπάρχουν στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας, εξαιτίας της συσσωρευμένης υπερκερδοφορίας των περασμένων δεκαετιών, που στηρίχθηκε στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και στα απίστευτα προνόμια που τους προσφέρθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όμως, η κυβέρνηση ποτέ δε διανοήθηκε να τα πάρει από την πλουτοκρατία.

Από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα θέλει να τα πάρει σπρώχνοντάς τους πιο βαθιά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Την πλουτοκρατία την ενισχύει στο όνομα εξόδου από την κρίση με τα λεφτά που είχαν βγει από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού. Και βάζει το λαό να πληρώσει ξανά το λογαριασμό...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP