Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο κλόουν και ο το …ναπολεόντειο σύνδρομο…Οι κλόουν έχουν μια «δύναμη»: δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Ο Καρατζαφέρης έχει «συλλάβει» το νόημα. Σαν τον τρελό του χωριού κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί του για να μη «λερώσει» και ο ίδιος. Το να αντιπαρατεθεί κανείς με την πολιτική χυδαιότητα και τους ποικίλους χρησμούς του πολιτικού σαλτιμπάγκου τον καθιστά ισότιμο συνομιλητή και του δίνει πολιτική υπόσταση.

Έτσι ο Καρατζαφέρης ανενόχλητος αποθρασύνεται και εκτοξεύει τις ποικίλες αρλούμπες του τις οποίες, σημειωτέον, τα κανάλια, που τρέφονται από τις αρλούμπες, τον προβάλλουν σκανδαλωδώς.

Μια και μόνη «ατάκα», χθες του Σαμαρά, ξεγύμνωσε τον πολιτικό καρνάβαλο.
Κατά την δευτερολογία του ο Α. Σαμαράς είπε και τα εξής:


«Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο για τον κύριο Καρατζαφέρη. Μία μικρή παρένθεση αξιοπιστίας μόνο. Να μας πει, για να δούμε αν μπορούμε να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε μαζί του, αν πράγματι πιστεύει αυτό το οποίο τον Μάρτιο του ’07 το είδαμε γραμμένο στα «Νέα» ως δήλωση δικιά του, ότι από τη στιγμή που γεννιέται σε ένα τόπο ένα παιδί, θα πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου τόπου που γεννήθηκε. Εάν αυτό συμφωνείτε, τότε δεν έχει καμία σχέση με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις σας…»


Να θυμίσουμε, έχουμε γράψει πολλές φορές για τις αλλοπρόσαλλες και οβιδικές «μεταλλάξεις» του πολιτικού χαμαιλέοντα, τι έλεγε στα ΝΕΑ (το έχουμε και αυτό επισημάνει):


«Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Από τη στιγμή που γεννιέται σε έναν τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας από την οποία προέρχεται η οικογένειά του».

Υπάρχει άφθονο υλικό που θα μπορούσε, με έξυπνο τρόπο, σαν αυτό του Σαμαρά, να αναδείξει το γελοίο και το χυδαίο της καρατζαφέρικης «τακτικής». Αρκετά αλωνίζει και λέει ό,τι θέλει, επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι οι άλλοι του δίνουν το ακαταλόγιστο και δεν θέλουν να ασχοληθούν μαζί του.

Φυσικά θα πρέπει ο Καρατζαφέρης να ανάψει μια λαμπάδα στον Τσίπρα και την ηγεσία του ΚΚΕ που τον διατηρούν στη ζωή και τον προβάλλουν με τις δικές τους νεοταξικές ηλιθιότητες περί «ρατσισμού» και «εθνικισμού».

Έναν πορτοφολά (μικρό τυχοδιώκτη) και φτηνό έμπορα τον χρωματίζουν με παρωχημένα ιδεολογήματα και του δίνουν πολιτική οντότητα…


Το δεύτερο θαμώνα της Βουλής τον κατατρέχει το ναπολεόντειο σύνδρομο, αυτό της καρικατούρας του Βοναπάρτη.

Είναι ο Χρυσοχοϊδης,
που αφού παίρνει την ναπολεόντεια πόζα ξεστομίζει τα δικά του τρελά.
Μας είπε λοιπόν, χθες, με πομπώδη, ναπολεόντειο στόμφο (είναι απόλαυση κάθε φορά που μιλάει) τούτο:

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι Μουσουλμάνος»!

Προσπάθησε ο άμοιρος πρόεδρος της Βουλής να τον διαφυλάξει, διορθώνοντάς τον με διακριτικότητα και ζητώντας να διαγραφεί η «ατάκα» από τα πρακτικά, αλλά μάλλον τον «έθαψε»: Έδωσε «πάσα» στον Καρατζαφέρη να εμπορευτεί την καραμπινάτη βλακεία τού ναρκισσιστικά παραφουσκωμένου υπουργού.

Έχει και τα καλαμπούρια της το «τσίρκο της Βουλής»….

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP