Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη
Τα Βαλκάνια είναι ένα ανοικτό πολεμικό μέτωπο και η Ελλάδα μία από τις αιχμές αυτού του μετώπου και ο πιο αδύνατος κρίκος της παγκόσμιας καπιταλιστικής αλυσίδας.

Εδώ πλέον το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται πιο περίπλοκο. Η κρίση δίνει στους ανταγωνισμούς τέτοια οξύτητα που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Οι δύο πόλοι των πολεμικών μετώπων
(ΗΠΑ-Ε.Ε., με άξονα τη Γερμανία) ενεργοποιούνται με στόχο να αξιοποιήσουν την κρίση σε βάρος των Βαλκανικών λαών και της Ελλάδας, πετυχαίνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Για την Ουάσιγκτον οι στόχοι δεν είναι μόνο άμεσα οικονομικοί, αλλά και γεωπολιτικοί: Ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και ΝΑΤΟϊκά προτεκτοράτα στα πλευρά της Ευρώπης και Ρωσίας.

Τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και το Κυπριακό αποτελούν κεντρικά στρατηγικά σημεία στην ατζέντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Η αιφνίδια πρόσκληση του Ομπάμα,
μέσα στην οικονομική κρίση, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Σηματοδοτεί μια συζήτηση και επίλυση ζητημάτων πάνω στο σύνολο της εξωτερικής μας πολιτικής. Τα οποιαδήποτε «οικονομικά ανταλλάγματα» των ΗΠΑ θα «συμψηφιστούν» με εθνικά ανταλλάγματα από την Ελλάδα.

Ήδη, ο Λευκός Οίκος φρόντισε να διαρρεύσει και την ατζέντα των συναντήσεων που ήδη έχει ετοιμαστεί από την αμερικανική πλευρά. Στην κορωνίδα των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα θέματα που υπηρετούν τις στρατηγικές στοχεύσεις των Αμερικάνων για την περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,
ο Μπ. Ομπάμα θα ζητήσει το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ώστε να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για την «επίλυση» του Κυπριακού, στην κατεύθυνση ενός διχοτομικού σχεδίου και να ξεκινήσει η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.

Η σχεδόν ταυτόχρονη πρόσκληση της Μέρκελ δείχνει την οξύτητα του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε. και ιδιαίτερα οι Γερμανοί,
μέσα σε αυτόν το πόλεμο προσπαθούν να αποσπάσουν σε βάρος των αδύνατων καπιταλιστικών δορυφόρων της Ευρώπης, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη. Με το πρόσχημα ότι αυτοί είναι που σηκώνουν τα βάρη της ΕΕ, συνακόλουθα αυτοί θα πρέπει να έχουν και τη μερίδα του λέοντας στην πίτα που προκύπτει από τα ανταλλάγματα τα οποία εγγυάται η Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη στην αφαίμαξη του λαού.

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη λοιπόν. Κρυφές διαπραγματεύσεις και παζάρια για τα ανταλλάγματα (άγνωστα μέχρι στιγμής) που θα δώσει η Ελλάδα σε κάθε ένα από τα εμπόλεμα στρατόπεδα.

Αυτό που επιχειρείται δεν είναι η διευθέτηση των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά, με πρόσχημα αυτά, η καθεμιά από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κάνει στρατηγικές κινήσεις στη σκακιέρα, για την προώθηση των συμφερόντων των δικών τους πολυεθνικών, καθώς και των γενικότερων επιδιώξεών τους στην περιοχή.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ,
ανάμεσά τους η Γερμανία, σπεύδουν, σαν έτοιμες από καιρό, να βάλουν στο τραπέζι το σύνολο των επιδιώξεών τους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται
ή έχει ήδη συμφωνήσει την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Την ολοκληρωτική προτεκτορατοποίηση της χώρας μας στην πλανητική αυτοκρατορία.

Όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος προλειαίνουν το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση. Μηχανισμοί ορατοί και αόρατοι, κρατικοί και παρακρατικοί, «προοδευτικοί» και «πατριωτικοί» και ποικίλες άλλες «εστίες».

Ξαφνικά οι πάντες ξέχασαν και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του, ξέχασαν το ΝΑΤΟ και τα σχέδια διάλυσης της Ελλάδας, ξέχασαν τα πάντα και τους έπιασε εθνικιστικός και σοβινιστικός οίστρος εναντίον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των Γερμανών.

Συνθήματα, όπως η «χώρα των ναζί» και άλλα παρόμοια που στρέφονται με σοβινιστική βαναυσότητα εναντίον συλλήβδην του γερμανικού λαού και καλλιεργούν εθνικιστικό και σοβινιστικό μίσος είναι αποκαλυπτικά.

Και γίνονται ακόμα πιο αποκαλυπτικά
όταν ξεστομίζονται από δήθεν εχθρούς της Νέας Τάξης και ποικίλους πολιτικούς τουρίστες του «πατριωτικού χώρου»…

Οι εποχές ξεγυμνώνουν τους κάλπικους παράδες…

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP