Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

"Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ"

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:"Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ"
Πηγή:
http://orthodox-watch.blogspot.com/
Και εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html
απο το βιβλιο "Η ευθύνη της επιλογής μας" εκδόσεις "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" Θεσσαλονίκη 2009σελ 222-227)

Όλη αυτή η αναφορά στο κεκρυμμένο μυστήριο της Θείας οικονομίας μας οδήγησε πάλι σ΄εκείνο το σημείο απ΄όπου αρχίσαμε. Ευρισκόμενοι μέσα στη λαίλαπα των εσχατολογικών γεγονότων, ζώντας τα καθημερινώς αυξανόμενα αποκαλυπτικά σημεία των καιρών μας ,τίθεται ενώπιόν μας το συγκλονιστικό ερώτημα: Θα οικειοποιηθούμε πνεύμα δουλείας ή θα ενεργοποιήσουμε το Πνεύμα ελευθερίας που λάβαμε στο Βάπτισμα;(...)

(...)Εμείς άρχουμε του εαυτού μας. Θείο δώρο είναι το αυτεξούσιο και κανείς δεν μπορεί να το καταλύση. Αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπου, της κορωνίδος της δημιουργίας του Θεού.Κανείς δεν δικαιούται να επιβάλη στον άνθρωπο την θέλησί του ή να τον εξαναγκάση σε οποιαδήποτε επιλογή, αφού ούτε ο ίδιος ο Θεός επιτρέπει αυτό στον εαυτό Του.(...)

(...)Όμως, η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και η ιδεολογία της θέτουν τα πράγματα σε άλλη βάσι, στην οποία μας καλεί να συμμορφωθούμε χωρίς πολλές-πολλές αντιρρήσεις. Στηρίζεται στο δόγμα της "περιορισμένης κυριαρχίας", σύμφωνα με το οποίο η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μία καθολική αξία, που έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων αξιών, ακόμη και αυτής της εθνικής κυριαρχίας.

Ουσιαστικά εκπληρώνονται στις ημέρες μας τα προφητικά λόγια του Μεγάλου Ιεροεξεταστού του Ντοστογιέφσκυ:

[size=18]"Ω! Θα πείσουμε τους ανθρώπους πως μονάχα τότε ελεύθεροι, όταν θα παραιτηθούν απ’την ελευθερία τους για χάρη μας και θα υποταχθούν σε μας...Ω! Θα τους επιτρέψουμε και την αμαρτία, γιατί είναι αδύναμοι και ανίσχυροι και θα μας αγαπούν σαν παιδιά επειδή θα τους επιτρέψουμε να αμαρτάνουν...Στο τέλος θα ΄ρθούν να καταθέσουν την ελευθερία τους στα πόδια μας και θα μας πούν:"Κάντε μας σκλάβους, μα χορτάστε μας".[/size]

Στη δημιουργία μιας τέτοιας νεοταξικής κοινωνίας
αποβλέπει η ιδεολογία της Νέας Τάξης, που την επιβάλλει με θεαματικό τρόπο και με όλα τα "νόμιμα" μέσα "τοις μακράν και τοις εγγύς" (Βλέπε Κόσσοβο, Ιράκ).(...)

(...)Νέες δυνάμεις πρέπει να ανέλθουν ώστε να αντανακλούν την νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποιήσεως-της Νέας Διεθνούς Οικονομικής Τάξης - που θα μπορεί να αντιμετωπίζη τα σύγχρονα προβλήματα και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές κρίσεις.

Η πορεία προς μια αχρήματη κοινωνία φαίνεται να είναι αναπόφευκτη (σχόλιο "Ο.Π": όταν εγράφετο το βιβλίο δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί από το υπ. οικονομικών της Ελλάδας ότι από το 2011 θα είναι παράνομη οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1500 ευρώ που θα πραγματοποιείται με μετρητά και ΄χι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή δίγραμμη τραπεζική επιταγή).

Σε μία τέτοια παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν θα υπάρχουν χοροί πτωχεύσεων (τραπεζών και χωρών),καταρρεύσεις ομολόγων και φαινόμενα "πιστωτικής ασφυξίας" (credit crunch).Δεν θα υπάρχουν χρηματοοικονομικές κρίσεις που να ταξιδεύουν πέρα από τον Ατλαντικό και τον ...Ειρηνικό και να δημιουργούν "ιντερνετικό πανικό"! Διότι απλούστατα, τα πάντα θα ελέγχωνται απόλυτα και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά. Διότι κάθε άνθρωπος πλέον θα έχη μετατραπεί σε ένα πολυψήφιο νούμερο...

Η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" εκφράζεται και ως ένας ιδιαίτερος πολιτιστικός τρόπος ζωής.

Καταβάλλεται προσπάθεια επιβολής ενός κοινού πολιτιστικού τρόπου ζωής με απώτερο σκοπό την πολιτιστική ομογενοποίησι, την ισοπέδωση προς τα κάτω δια της υιοθετήσεως υποπροϊόντων αμερικανικού τρόπου ζωής.

Η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" προχωρεί με ένα συγκρητιστικό τρόπο και στο χώρο της θρησκευτικής ζωής. Επιδιώκει ό,τι γίνεται με τον πολιτισμό , να γίνη και με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, να επικρατήση ένα κράμα θρησκευτικών δοξασιών και να αλλάξη απαγκοσμίως η θρησκευτική συνείδησι. Αυτός ο συγκρητισμός χαρακτηρίζεται ως "Νέα Εποχή".

Δόγμα της είναι ο δογματικός πλουραλισμός, δηλαδή η συνύπαρξι διαφορετικών δογμάτων και πίστεων ,αφού όπως ισχυρίζεται ,όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό. Όποιος αμφισβητήσει αυτό το δόγμα χαρακτηρίζεται φανατικός ή και φονταμενταλιστής, και εξοβελίζεται! (...)

'Ολη αυτή η νοοτροπία της "Νέας ΤάξηςΠραγμάτων" εκφράζεται με την αλαζονεία της εξουσίας, είτε σε παγκόσμιο είτε κρατικό επίπεδο. Τα "κράτη-εγκληματίες" θα πατάσσωνται αμείλικτα από τα "κράτη-φρουρούς της παγκόσμιας τάξης" και έτσι θα επικρατήση η πολυπόθητη ...τάξι στη σημερινή αταξία πραγμάτων.

Θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για ...ειρήνη,
ίσως κάτι αντίστοιχο με την περίφημη εκείνη Pax Romana , η οποία "Αυγούστου μοναρχήσαντος", επεκράτησε στην πολιτισμένη λεκάνη της Μεσογείου. Μήπως είναι τυχαία αυτή η αντιστοιχία; Έρχεται τώρα "ο εν τω ιδίω ονόματι" άλλος (ο Αντίχριστος), ον οποίον θα "λάβουν" τα ταλαίπωρα έθνη του παλνήτου μας (πρβλ. Ιω 5,43),ο θεός της Νέας Εποχής.

Ο θεός της Πανθρησκείας, του θρησκευτικού Συγκρητισμού και του Οικουμενισμού. Ο νέος Μεσσίας, που θα δώση καινούργια παγκόσμια γνώσι και ευτυχία που θα καταργήση κάθε αποκλειστικότητα πίστεως, κάθε μισαλλοδοξία στη Νέα Εποχή του Υδροχόου. Ο Αντίχριστος που θα προσκυνήσουν οι λαοί της γής στα έσχατα της ιστορίας.


Εδώ πλέον δεν θα υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές λύσεις.
Τώρα έχουν το λόγο τα σύγχρονα υπερόπλα, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , οι Τράπεζες,οι πολυεθνικές εταιρείες, οι εξωνημένες ή οι δοτές κυβενήσεις που ισοπεδώνουν κράτη και λαούς.


Η "Νέα Τάξη" δεν προβάλλεται, δεν προτείνεται,αλλά επιβάλλεται.
Δεν ζητεί την ανοχή μας, αλλά την αποδοχή μας. Ζητεί την ένταξί μας, την ταύτισί μας, την αλλοτρίωσί μας την ψυχή μας! Όχι φαινομενικά αλλά πραγματικά.Με τη δική μας θέλησι και τη δική μας συγκατάθεσι.Ζητεί να αγαπήσωμε τον Μεγάλο Αδελφό, που όλα τα βλέπει και τα πάντα ελέγχει, την έκφρασι, την σκέψη και ...όχι μόνο.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια γίνεται κατανοητή η "εξυπηρέτησι" των βιομετρικών διαβατηρίων και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων με το "αθώο" μικροτσίπ. Επιτέλους οι άνθρωποι θα γίνουν άβουλα νούμερα. Κάθε τι άλλο παρά άνθρωποι.(...)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP