Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ψελλίσματα μπροστά στις εθνικές συμφορές που έρχονται


Διαβάστε ένα κείμενό μας, πριν ένα χρόνο περίπου (13 Σεπτέμβρη 2009) για κάποιες άλλες σωστές διαπιστώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 
  Βρίσκεται εδώ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά καιρούς «εκτοξεύει» σωστές εκτιμήσεις.
Διαβάστε από πρόσφατη δήλωσή του για τις σημερινές εκλογές:


«Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι Ατλαντικοί κύκλοι της ΕΕ δίπλα σε μεγάλα πολυεθνικά και δυστυχώς εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν μια δεδομένη και παραδομένη κυβέρνηση στην Αθήνα, με νωπή λαϊκή εντολή που θα θέσει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του Ευρωατλαντισμού. Μια φοβική κυβέρνηση η οποία έχοντας την άνεση της πρόσφατης λαϊκής εντολής θα θέσει ενώπιον του Ελληνικού λαού τον εικονικό κίνδυνο της απομόνωσης και την κίβδηλη απειλή του πολέμου προκειμένου να δικαιολογήσει άτακτες εθνικές αναδιπλώσεις».
Σωστά όλα αυτά Παναγιώτη.
Προκύπτουν, όμως πολλά ερωτήματα:



α). Τώρα που ο ΣΥΝ κινδυνεύει θυμήθηκες το «εθνικό» σου πρόσωπο; Εδώ τόσα και τόσο γίνονται και πολλές από τις «συνιστώσες» προπαγάνδιζαν ανοικτά αυτά τα σχέδια του ευρωατλαντισμού, τότε γιατί δεν τα έθετες όλα αυτά; Και το χειρότερο γιατί τα επέτρεπες, μια και ήσουν εκφραστής του «αριστερού ρεύματος», του πλειοψηφικού ρεύματος μέσα στον ΣΥΝ;

β). Το «δικό» σου πλειοψηφικό ρεύμα δεν έβγαλε και δεν στήριζε τον Αλαβάνο; Γιατί ΠΟΤΕ δεν διαχωρίστηκες από τις αλλοπρόσαλλες, σφόδρα «αντιεθνικές», πρακτικές του Αλαβάνου;

Ο Αλαβάνος δεν ήταν αυτός που παρείχε πολιτική κάλυψη στους κουκουλοφόρους; Εσύ τι έκανες;

Ο Αλαβάνος δεν ήταν που ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαλε «τρομοκράτη» τον εθνικό μας ποιητή; Εσύ τι έκανες;

Στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δεν πλειοδοτούν σε αντι-εθνικισμό και στη νέα «γραφή» της ελληνικής ιστορίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους ήρωες του ’21 «σφαγείς» και «τρομοκράτες»; Και εδώ σιώπησες…

γ). Τέλος όλα τα παραπάνω τα σωστά που γράφεις συνδέονται άρρηκτα με το υπ’ αριθμόν ένα «εθνικό» πρόβλημα της Ελλάδας: Το ιμπεριαλιστικό δουλεμπόριο, δηλαδή την οργανωμένη και διατεταγμένη, από πολυεθνικά κέντρα εξουσίας, αλλοδαπή εισβολή.

Αυτόν τον εφιάλτη, Παναγιώτη, ούτε καν τον θίγεις

Δικαιούμαι, συνεπώς, να πιστέψω ότι αυτή η τωρινή «εθνική» σου ευαισθησία είναι οπορτουνισμός. Μοιάζει να κερδοσκοπείς και εσύ εκλογικά πάνω στα «εθνικά» και κατά τρόπο επιλεκτικό.

Ίσως,
γι’ αυτό και να τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας (αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές) ο Στάθης.

Είναι και ο Στάθης, ένα από τα «εθνικά» ευαίσθητα πρόσωπα του ΣΥΝ…

ΜΟΝΟ που η επέλαση των «νταβάδων» δεν αναχαιτίζεται με τέτοια εκλογικά κόλπα.

Το αντίθετο: τέτοιου είδους εκλογικά «μαγικά» δίνουν άλλοθι στην «επέλαση»…

Μια επέλαση που καθώς φαίνεται θα πετύχει τους στόχους της (τους περιγράφουμε παραπάνω). Τους πλέον δυσμενείς στόχους για την ελληνική κοινωνία: Την αυτοδυναμία του Γιωργάκη…

ΓΕΓΟΝΟΣ που σημαίνει ότι θα πρέπει να θέσουμε τα εθνικά ζητήματα, συνολικά και όχι επιλεκτικά, τολμηρά και όχι με μισόλογα, στο λαό.

ΜΟΝΟ προς αυτή την κατεύθυνση πλέον μπορεί να ελπίζουμε…


Διαβάστε και εδώ

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP