Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Οι απλουστεύσεις και οι ταχυδακτυλουργοί της απάτης

Για να μην πέφτουμε θύματα των εύκολων σχηματοποιήσεων και εκλογικών απλουστεύσεων της απάτης αναδημοσιεύουμε δύο παλιότερα κείμενά μας.
Όπως έχουμε τονίσει κουραστικά, με τις αφαιρέσεις και τις απλουστεύσεις συγχωρούνται οι αμαρτίες, επικαλύπτεται η πραγματικότητα και «ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ» οι πηγές της κακοδαιμονίας και οι πολιτικοί ταχυδακτυλουργοί του καθεστώτος με τις ποικίλες χρωματικές προβιές.
Τα κείμενα υπάρχουν  μαζί με άλλα σχετικά.

ΕΙΝΑΙ 
 Ιμπεριαλιστική διάρθρωση
 Η Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας


Η νεοταξική ιμπεριαλιστική διάρθρωση



Σήμερα βρισκόμαστε στην εποχή του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού. Τα όργανα τα οποία «διαχειρίζονται» τις λειτουργίες των υπερεθνικών καπιταλιστικών διαρθρώσεων είναι και αυτά υπερεθνικά. Δεν είναι δηλαδή τα μεμονωμένα έθνη-κράτη, όπως στο προγενέστερο ιμπεριαλιστικό στάδιο, αλλά οι υπερεθνικές δομές εξουσίας και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη.

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είναι ηγεμονικός, αλλά το παγκόσμιο, αυτοκρατορικό κράτος δεν έχει δημιουργηθεί, ούτε θα δημιουργηθεί ποτέ.

Σήμερα έχουμε «κλάδους» του πλανητικού κράτους:
Τις ΗΠΑ (το χοντρό «κλαδί»), την Ε.Ε. με Γερμανία και Γαλλία τους άξονες, Ρωσία και Κίνα (περιφερειακές ισχυρές δυνάμεις, που ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στο πλανητικό ιμπεριαλιστικό πλέγμα). Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την Τουρκία η οποία μέσα σε αυτή τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ της πλανητικής ολοκλήρωσης (διαδικασία δημιουργίας πλανητικού κράτους) προβάλλει ως ένας ισχυρός ιμάντας αυτού του κράτους.

Σε αυτή, βεβαίως, τη διαδικασία της ολοκλήρωσης του πλανητικού κράτους (ενός κεντρικού δηλαδή οργάνου διαχείρισης των «λειτουργιών» της παγκοσμιοποίησης), δημιουργούνται ποικίλες αντιφάσεις και θανάσιμοι ανταγωνισμοί μεταξύ των υπερεθνικών και των ισχυρών κρατών: Τέτοιοι που δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση, τον υπέρ-ιμπεριαλισμό.


Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ε.Ε. η οποία δεν είναι ενιαίο κράτος, αλλά ένωση νομισματική, απειλείται πιο έντονα από αυτές τις αντιφάσεις του υπερεθνικά διαρθρωμένου παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά θεμέλια αυτής της «Ένωσης» (Γερμανία κατά κύριο λόγο και Γαλλία), θα «στραγγίξουν» την υπόλοιπη Ευρώπη και κατά κύριο λόγο τους αδύνατους καπιταλιστικούς δορυφόρους για να ισχυροποιηθούν στον εσωτερικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατάκτησης μεγαλύτερου ποσοστού δύναμης στη διαδικασία συγκρότησης του παγκόσμιου κράτους.

Ακόμα, δηλαδή και η Ευρώπη δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε ενιαίο κράτος. Το αντίθετο: Θα τιναχθεί στον αέρα και αυτή η νομισματική ένωση, το Ευρώ.

Αυτό το έχουν συνειδητό οι ισχυροί ιμπεριαλισμοί της Ευρώπης: Γερμανοί και Γάλλοι. Και σαν τα κεντρικά «κλαδιά» της Ε.Ε. αξιοποίησαν το ευρώ για να ισοπεδώσουν την υπόλοιπη Ευρώπη και να ξεζουμίσουν τους αδύνατους, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Γνωρίζουν, επίσης,
ότι η Τουρκία αποτελεί μια ισχυρότατη περιφερειακή δύναμη της παγκοσμιοποίησης, μια δύναμη που τα συμφέροντά της, σε αυτήν την καμπή της εξέλιξης, ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ηγεμονικού πλανητικού πόλου: Των ΗΠΑ.

Η αντίδραση αυτών των δύο ισχυρών ιμπεριαλισμών, ώστε να μην μπει η Τουρκία στην Ε.Ε., προέρχεται ακριβώς από αυτό: Αποδυναμώνονται καταλυτικά στον ενδοπλανητικό πόλεμο. Γιατί πόλεμος υπάρχει εσωτερικός μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των οργάνων τους.

Τα ισχυρά υπερεθνικά καρτέλ της Ευρώπης και οι κρατικές έδρες τους, Γερμανία και η Γαλλία, διέκριναν μεγάλες προοπτικές ισχυροποίησής τους προς τη Ρωσία και προσπάθησαν να τις αξιοποιήσουν εκμεταλλευόμενες και την «σύγκρουση» Αμερικής και Ρωσίας. Αυτή τη «θέση» είχε και η κυβέρνηση Καραμανλή…

Ήρθε, ωστόσο, η κρίση
και όχι μόνο ανέκοψε αυτή τη διαδικασία, αλλά όξυνε τις υπάρχουσες αντιθέσεις και δημιούργησε και νέα προβλήματα.

Η κρίση (κάθε κρίση) οξύνει και τον εσωτερικό πόλεμο μεταξύ των «κέντρων» του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Μέσα σε αυτόν τον τυφώνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εντείνονται και παίρνουν ακραίες και «δικτατορικές» μορφές οι λειτουργίες εκμετάλλευσης των λαών και εξόντωσης των αδυνάτων καπιταλιστικών κρατών.

Ελλάδα: Ο αδύνατος κρίκος


Η Ελλάδα, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, αποτελεί έναν από τους πιο αδύνατους κρίκους σε αυτή την παγκόσμια αλυσίδα.

α). Είναι μέσα στο ευρώ που σημαίνει: Ξεζούμισμά της από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης.

β). Είναι μέσα στην Ε.Ε. ως ημι-προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Δηλαδή αποτελεί «αρένα» στη σύγκρουση της Αμερικής με τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε.. Η κρίση εντείνει τον εσωτερικό πόλεμο, συνακόλουθα την αρπακτικότητα των εμπόλεμων δυνάμεων.

Δεν μπορεί σε τέτοιες καταστάσεις να είσαι ημι-προτεκτοράτο του ενός και ταυτόχρονα μέλος του άλλου μετώπου.

γ).Η Ελλάδα, τέλος, βρίσκεται και στο δαιδαλώδες πλέγμα των επιδιώξεων της Τουρκίας, η οποία προβάλλει επιθετικά ως ένα από τα ισχυρά περιφερειακά «κλαδιά» του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Είναι αυτός ο «μπάσταρδος» και «ερμαφρόδιτος» ελληνικός καπιταλισμός που καθιστά την Ελλάδα το «σάκο του μποξ» και προωθείται από όλες τις διεθνείς ανταγωνιστικές δυνάμεις η άλωσή της και η ολοκληρωτική υποταγή της σε έναν από τους «εμπόλεμους» συνασπισμούς: Αμερική-Ευρώπη (Γερμανία-Γαλλία)-Τουρκία.

Οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι συγκροτημένες πάνω σε αυτή τη μεταπρατική και ερμαφρόδιτη λογική, στη λογική του απλού υπηρέτη και αχυράνθρωπου, στη λογική του προτεκτοράτου. Αξιοθρήνητοι υπάλληλοι των ποικίλων διεθνών κέντρων οι οποίοι διεκπεραιώνουν απλώς «εντολές», ανίκανοι να διακρίνουν και τα πλέον απλά πράγματα και τους πλέουν ορατούς κινδύνους…

Μόνο πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε να αντιληφθούμε και τη συμπεριφορά των ισχυρών ιμπεριαλισμών και των «οργάνων» τους απέναντι στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτόν τον πόλεμο
και με δεδομένη την «ερμαφρόδιτη» θέση της Ελλάδας αυτή του ημι-προτεκτοράτου, κανείς δήθεν «εταίρος» δεν είναι διατεθειμένος να «βοηθήσει» δίχως να σε ξεζουμίσει και να σε υποτάξει ολοκληρωτικά.

Δεν είναι π.χ. η Γερμανία ή η Γαλλία διατεθειμένες να βοηθήσουν έναν υπαλληλικό βραχίονα των ΗΠΑ, ούτε να «εκβιαστούν» από τη διάσωση του ευρώ.

Το ευρώ είναι το «εργαλείο» τους για να αρμέγουν και να συλλέγουν τον πλούτο των άλλων και όχι για να πληρώνουν. Εξάλλου γνωρίζουν ότι το ευρώ, αυτό το νόθο νομισματικό «εργαλείο», δεν θα χρειαστεί ακόμα για πολύ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΗΠΑ. Το ημι-προτεκτοράτο θέλει να το κάνει καθαρό προτεκτοράτο στον εσωτερικό πόλεμο με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και με τη Ρωσία, για την προώθηση των συμφερόντων του στην περιοχή…

Σημείωση: Η ανάλυση λόγω οικονομίας είναι κωδικοποιημένη, συνεπώς και αρκετά σχηματική. Θέτει απλώς τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε για να ερμηνεύσουμε τη μεγάλη ποικιλία των αντιφατικών επεισοδίων και να ΜΗΝ τρεφόμαστε από όλα αυτά τα σενάρια που γράφονται και λέγονται.

Διαβάστε επίσης πιο αναλυτικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4200



Η Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας



Όπως έχουμε υπογραμμίσει η Ελλάδα είναι ο αδύνατος κρίκος μέσα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική αλυσίδα, αλλά και μέσα στην Ε.Ε.

Αυτό συντελεί στο να γίνεται ο μεγάλος καρπαζο-εισπράκτορας στον διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό: να τρώει καρπαζιές από όλους τους διεθνείς μηχανισμούς και της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η αιχμή αυτού του οικονομικού πολέμου είναι το Ευρώ. Το Ευρώ βάλλεται και το τέλος του έρχεται σύντομα. Η μεγάλη καπιταλιστική κρίση υπονομεύει καταλυτικά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο δεν οδήγησε σε μια πολιτική ενότητα, ένα ενιαίο ευρωπαϊκό κράτος.

Η Ελλάδα αποτελεί το θύμα της χρεοκοπίας του Ευρώ και της θυσίας στο βωμό του ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου: Τον αδύνατο κρίκο.

Και αποτελεί τον αδύνατο κρίκο όχι για τις κατηγορίες που της προσάπτουν τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα: ότι είναι δήθεν «σπάταλη», με μεγάλα ελλείμματα και «διεφθαρμένη». Δεν είναι ο ελληνικός καπιταλισμός περισσότερο διεφθαρμένος από το γερμανικό, το βρετανικό ή το γαλλικό. Απείρως μεγαλύτερη και θεσμική είναι η διαφθορά των ισχυρών Ευρωπαίων.

Ο άλλος μύθος είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί το στόχο των κερδοσκόπων.

Διπλός μύθος:

Πρώτος μύθος: Οι «κερδοσκόποι» είναι το ίδιο το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τα όργανά του (Τράπεζες) και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη. Μέσα στον ιμπεριαλισμό και ιδιαίτερα στη σημερινή υπερεθνική του μορφή ηγεμονεύει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, δηλαδή το κερδοσκοπικό, συνακόλουθα και οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις που «κερδοσκοπούν» σε βάρος των καπιταλιστικών δορυφόρων και των λαών.

Γι’ αυτό όταν άρχισε η κρίση χρηματοδοτήθηκαν από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τους δορυφόρους, τα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια, δηλαδή οι «κερδοσκόποι»!!!

Δεύτερος μύθος: Οι «κερδοσκόποι», δηλαδή το χρηματιστηριακό κεφάλαιο(ηγεμονικό) δεν κτύπησαν την Ελλάδα, αλλά το νόμισμα εκείνο που υποσχόταν και «προμήθευε», σε διεθνή εμβέλεια, τα υπερκέρδη. Και το νόμισμα αυτό ήταν το Ευρώ!!!

Η Ελλάδα απλώς θυσιάζεται, σαν την Ιφιγένεια, στο Ευρώ, στο νόμισμα που την ξεζούμισε και την καταπόντισε…

Όλα τα μεγάλα και συσσωρευμένα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στην ένταξή της και την υποταγή της στους άκαμπτους νομισματικούς κανόνες των χρηματοπιστωτικών οργάνων του ιμπεριαλισμού: Στην υποταγή της στην ΟΝΕ, δηλαδή στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: Είναι η Ε.Ε., συνακόλουθα και οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης οι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για το κατάντημα της Ελλάδας.

Μέσα από τη ληστρική εκμετάλλευση και το «άρμεγμα» των αδύνατων καπιταλιστικών ευρωπαϊκών δορυφόρων, ισχυροποιήθηκαν οι ισχυροί ιμπεριαλισμοί της Ευρώπης.

ΣΗΜΕΡΑ, μέσα στην οξύτατη κρίση του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, «κλαδεύονται» τα «ξερά κλαδιά», οι αδύνατοι για να ισχυροποιηθούν οι δυνατοί.

Και αυτό το «κλάδεμα» γίνεται πιο βίαιο από τον ιμπεριαλιστικό, «πολεμικό» ανταγωνισμό των ισχυρών. Στο βωμό της ενδοϊμπεριαλιστικής «σύγκρουσης» θυσιάζονται τα πιόνια.

Και όσο καταρρέει το Ευρώ, τόσο και θα χαστουκίζεται η Ελλάδα (αύριο και άλλες αδύνατες χώρες) για να ισχυροποιούνται τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη στον ανταγωνισμό τους με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ταυτόχρονα, θα εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί κατά των αδύνατων από τα χρηματοπιστωτικά όργανα και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη: Του γερμανο-γαλλικού άξονα και των ΗΠΑ, του Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. : Από τη Σκύλλα των Ευρωπαϊκών ληστών στη Χάρυβδη της αμερικανικής κακουργίας…

Αυτόν τον ιμπεριαλιστικό διαγκωνισμό ζούμε σήμερα.

Ομπάμα και Μέρκελ «σφάζονται» στην ποδιά του Γιωργάκη: Για το …καλό μας!!!


Οι ελεγκτές της Ε.Ε. παρελαύνουν για να μας …σώσουν και αυτοί!!!

Το ίδιο και οι Τραπεζίτες της Ευρώπης και το Δ.Ν.Τ.!!!

Ένας εσωτερικός, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για να σωθεί το …θύμα!!!

Απλώς να θυσιαστεί, σαν την Ιφιγένεια, στο βωμό των χρηματοπιστωτών της Ευρώπης ή του Δ.Ν.Τ.: Δηλαδή στο βωμό των «κερδοσκόπων» που όλοι δήθεν πολεμούν!!!

Ταυτόχρονα οργιάζουν τα παζάρια και ανοίγουν τα εθνικά ζητήματα με ταχύτητα…

Και η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι πολύχρωμες πολιτικές μαριονέτες, καθώς και άλλοι «ιμάντες», με «πατριωτικές» κορώνες και κραυγές, μαλώνουν για το ποια λαιμητόμος θα μας καρατομήσει τελειωτικά…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP