Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η παθολογία της μπλογκόσφαιρας


Η Ιδεοπηγή
 θέτει με απλά λόγια την παθολογία της μπογκόσφαιρας.
 
Από τη στιγμή που οι ιδέες και η Ενημέρωση μπαίνουν στη λογική του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ της ΑΓΟΡΑΣ, γίνονται δηλαδή εμπορεύματα σε Σούπερ Μάρκετ, χάνουν την Αξία Χρήσης τους, εκφυλίζονται και δολοφονούνται.
Η συγκρότηση της σκέψης ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΟΧΗ ιδεών και η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.

Τα Σούπερ Μάρκετ ιδεών και ενημέρωσης καταστρέφουν και τα δύο: Τεμαχίζουν τη συνοχή της σκέψης και διαλύουν την αλήθεια μέσα σε ένα ωκεανό σπερμολογίες, ασάφειες αοριστίες και πηδήματα από κλαδί σε κλαδί.
Ένα ιστολόγιο αν μπει στη λογική της αγοραίας δημοσιογραφίας αναπαράγει, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις των διαχειριστών του, όλα τα παθαλογικά φαινόμενα των καθεστωτικών ΜΜΕ: ΟΧΙ την πααραγωγή ιδεών, αλλά την εμπορία ιδεών, ΟΧΙ τη σύγκρουση ιδεών, αλλά τον ανταγωνισμό των ιστολογίων, ΟΧΙ την ελευθερία έκφρασης,Αλλά την κηδεμονία της, την αποκλειστικότητα...
το πήραμε από εδω
 

Κάποιοι καβάλησαν το καλάμι!!!

Ένα ανερχόμενο ιστολόγιο φοβίζει τα ήδη αναγνωρισμένα, κάνοντας τους διαχειριστές τους να είναι επιθετικοί και προσβλητικοί έναντι των άλλων

Μερικοί ιδιοκτήτες ιστολογίων ειδικότερα των μεγάλης επισκεψιμότητας, ( το τονίζω όχι όλοι ), καβάλησαν το καλάμι και νομίζουν ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος.


Καταγγέλλουν σαν αγένεια τις ομαδικές αποστολές μηνυμάτων (e-mails) ζητούν αποκλειστικότητα για να αναρτήσουν κείμενα άλλων κτλ.

Αυτή η συμπεριφορά δηλώνει ότι μάλλον φοβούνται μήπως χάσουν τη θεσούλα τους στο sync παρά ότι ενδιαφέρονται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Η παρέμβαση των ιστολογίων δεν υπολογίζεται μόνο απ’ την επισκεψιμότητα ή τη θέση που κατέχουν στη σειρά αλλά από την αναγνωσιμότητα όσων γράφονται σ’ αυτά.

Το να επισκεφτεί κάποιος ένα ιστολόγιο διαβάζοντας μόνο τις επικεφαλίδες δεν είναι παρέμβαση. Η μέτρηση της sync είναι χρήσιμη αλλά όχι πανάκεια, η sync δεν μπορεί να μετρήσει το χρόνο παραμονής των αναγνωστών σε ένα θέμα πράγμα που αποτελεί και το βασικό κριτήριο της παρεμβατικότητας ενός θέματος και κατά συνέπεια και του ιστολογίου που έχει το θέμα.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος
αλλά η διατήρηση μιας καλής θέσης στη σειρά δεν είναι το ζητούμενο, η καλή ενημέρωση, η διευκόλυνση της διακίνησης των ιδεών, τα προσεγμένα και εμπεριστατωμένα κείμενα και η αποδοχή και προσεκτική ανάγνωση τους πρέπει να είναι το επιδιωκόμενο.

Ένα ανερχόμενο ιστολόγιο φοβίζει τα ήδη αναγνωρισμένα, κάνοντας τους διαχειριστές τους να είναι επιθετικοί και προσβλητικοί έναντι των άλλων.

Υπάρχουν ιστολόγια που θέτουν εξαρχής τους όρους επικοινωνίας με τους άλλους,
το γράφουν σε εμφανές σημείο ώστε να ξέρει ο επισκέπτης και να τα αποδέχεται ή να τα απορρίπτει. Αυτό τουλάχιστον είναι έντιμο, άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι. Το διαδίκτυο είναι αμείλικτο και σίγουρα σιγά σιγά θα δώσει την πρέπουσα απάντηση.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP