Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο "στοχασμός" του FIDEL CASTRO για την Λέσχη Bilderberg..

Από ΣΚΙΝΙΟΥΣ


Αβάνα, 16 Αυγούστου, 2010 (Εφημερίδα Granma)

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ

Ο ΟΗΕ, η Ατιμωρησία κι ο Πόλεμος

Το ψήφισμα 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 9 του Ιουνίου του 2010 σφράγισε την μοίρα του ιμπεριαλισμού.
Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι παρατήρησαν ότι, μεταξύ άλλων παραλογισμών, ο γενικός γραμματέας του οργάνου αυτού, Ban Ki-moon, εκτελώντας εντολές άνωθεν, έκανε την γκάφα του διορισμού του Alvaro Uribe ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση της Ισραηλινής επίθεσης στον ανθρωπιστικό στολίσκο που μετέφερε τρόφιμα απαραίτητα για τον πολιορκημένο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Η επίθεση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε κάποια σημαντική απόσταση από την ακτή.

Η απόφαση αυτή έδωσε στον Ουρίμπε - που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου - πλήρη ατιμωρησία, λες και μια χώρα, γεμάτη από ομαδικούς τάφους που περιέχουν τα πτώματα  δολοφονημένων ανθρώπων, κάποιοι και με 2.000 θύματα, με επτά αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις, συν το υπόλοιπο των Κολομβιανών στρατιωτικών βάσεων στις διαταγές του, δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατία και τη γενοκτονία.
Από την άλλη πλευρά, στις 10 Ιουνίου 2010, ο κουβανός δημοσιογράφος Randy Alonso, ο οποίος φιλοξενεί το πρόγραμμα "Στρογγυλή Τράπεζα" στην κρατική τηλεόραση, έγραψε ένα άρθρο για την ιστοσελίδα CubaDebate, με τίτλο: «Η λεγόμενη παγκόσμια κυβέρνηση συνεδριάζει στη Βαρκελώνη. Το άρθρο αναφέρει:
"Έφτασαν στο ευχάριστο Dolce Hotel με πολυτελή αυτοκίνητα με σκούρα παράθυρα ή με ελικόπτερο."
"Ήσαν πλέον των 100 ηγέτες του οικονομικού, χρηματιστηριακού, πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου, από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι οποίοι ήρθαν σε αυτό το μέρος για την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ένα είδος σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης."
Κι άλλοι ειλικρινείς συγγραφείς σαν κι αυτόν,  παρακολουθούσαν ομοίως τις ειδήσεις που κατά κάποιο τρόπο διέρρεαν από αυτή την περίεργη συνάντηση. Κάποιοι δε, πολύ πιο ενημερωμένοι από αυτούς, παρακολουθούν τα ίχνη αυτών των γεγονότων εδώ και πολλά χρόνια.
«Το αποκλειστικό Club, το οποίο συνήλθε στο Sitges, ιδρύθηκε το 1954. Ήταν η ιδέα του Joseph Retinger, ενός πολιτικού συμβούλου και αναλυτή. Αρχικοί υποστηρικτές του ήσαν ο μεγιστάνας των ΗΠΑ David Rockefeller, ο Πρίγκιπα Bernhard των Κάτω Χωρών και ο Βέλγος πρωθυπουργός Paul Van Zeeland. Σκοπός της ίδρυσης ήταν η μάχη ενάντια στον αυξανόμενο "αντι-αμερικανισμό» που υπήρχε στην Ευρώπη την εποχή εκείνη και η αντιμετώπιση της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού, που είχε αρχίσει να κερδίζει σε δύναμη στην ευρωπαϊκή ήπειρο."
«Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Bilderberg στο Osterbeck, στην Ολλανδία στις 29 και 30 Μαΐου του1954, εξ ου και το όνομα της ομάδας η οποία, με την εξαίρεση του 1976, έκτοτε συνεδρίαζε σε ετήσια βάση.
«Υπάρχει μια βασική ομάδα μόνιμων μελών που είναι τα 39 μέλη της διευθύνουσας επιτροπής, τα υπόλοιπα είναι προσκεκλημένοι.»
«... Η οργάνωση επιμένει ότι κανείς δεν δίνει συνεντεύξεις» και δεν αποκαλύπτει τίποτα από ότι «κάθε συμμετέχων έχει πει». " Το αναγκαίο και ουσιώδες για τη συμμετοχή, είναι η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσα [...] δεν υπάρχουν μεταφραστές "
"Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τους σημερινούς στόχους της ομάδας. Εκείνοι που έχουν μελετήσει το σώμα να πω ότι δεν είναι τυχαίο ότι κάθε συνάντηση γίνεται πάντα λίγο πριν από την G-8 (προηγουμένως G-7) και ότι επιδιώκει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη με μία μόνο κυβέρνηση, στρατιωτική, οικονομική και ιδεολογική. "
David Rockefeller είπε, σε ένα άρθρο στο περιοδικό Newsweek: «Κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση των κυβερνήσεων, και οι επιχειρήσεις μου φαίνεται να είναι μια λογική οντότητα για να το πράξει.»
"... Ο τραπεζίτης James P. Warburg επιβεβαίωσε:« θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση είτε μας αρέσει, είτε όχι. Το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσον η παγκόσμια αυτή κυβέρνηση θα επιτευχθεί συναινετικά ή με κατάκτηση. "
«Δέκα μήνες πριν, γνώριζαν την ακριβή ημερομηνία της εισβολής στο Ιράκ.. Γνώριζαν επίσης τι επρόκειτο να συμβεί με τη φούσκα ακινήτων. Με πληροφορίες, σαν κι αυτές, μπορείτε να κάνετε πολλά λεφτά σε όλα τα είδη των αγορών. Αυτά για τα οποία μιλάμε είναι κλαμπ της εξουσίας και των πληροφοριών."
"Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα από τα θέματα που πιο πολύ απασχολεί αφορά τη Λέσχη, είναι η «οικονομική απειλή»που εκπροσωπείται από την Κίνα και οι επιπτώσεις της στη Βόρεια Αμερική και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
"Μερικοί άνθρωποι έχουν αποδείξει την επιρροή της Λέσχης στην ελίτ με το γεγονός ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο William Clinton, ο Anthony Blair και ο Barack Obama ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν προσκληθεί στη Λέσχη προτού εκλεγούν στις υψηλότερες κυβερνητικές θέσεις της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Ιούνιο του 2008 ο Obama παρέστη στη συνεδρίαση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, πέντε μήνες πριν από την εκλογική νίκη του και η νίκη είχε ήδη προβλεφθεί κατά τη συνεδρίαση του 2007. "
"Εν μέσω τέτοις μυστικότητας, ο Τύπος αποκάλυψε ορισμένα ονόματα εδώ και εκεί. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη συνάντηση του Sitges ήταν σημαντικοί επιχειρηματίες όπως οι πρόεδροι της FIAT, της Coca Cola, της France Telecom, της Telefonica de Espana, της Suez, της Siemens, της Shell, της Novartis και της Airbus.
"Διάφοροι χρηματοοικονομικοί γκουρού έχουν παρακολουθήσει επίσης συναντήσεις, όπως ο περίφημος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος.. οι Paul Volcker και Larry Summers, οικονομικοί σύμβούλοι του Obama.. ο George Osborne, ένας νέος βρετανός υπουργός.. ο Peter Shilton, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs και της British Petroleum, [...].. ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellic.. ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn.. ο Pascal Lamy, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου..  ο Jean-Claude Trichet, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.. και ο Philippe Maystad, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων."
Οι αναγνώστες μας το γνωρίζουν αυτό; Εχει αναφερθεί αυτό από κάποιο σοβαρό όργανο του προφορικού ή του εγγράφου λόγου; Είναι αυτή η ελευθερία του Τύπου που τόσο πολύ έχει εξαρθεί στη Δύση; Μπορεί οποιοσδήποτε από αυτούς να αμφισβητήσει ότι οι εν λόγω συστηματικές συνεδριάσεις από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες του πλανήτη λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, με εξαίρεση το έτος που αναφέρθηκε;
«Η στρατιωτική δύναμη, έστειλε ορισμένα από γεράκια τους", συνεχίζει ο Randy. "Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, πρώην γραμματέας της Αμυνας του Μπους.. ο υφιστάμενός του, ο Paul Wolfowitz.. ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen και ο προκάτοχός του Jaap de Hoop Scheffer."
"Ο Bill Gates, μεγιστάνας της ψηφιακής εποχής, ήταν ο μόνος συμμετέχων που μίλησε στον Τύπο, πριν από τη συνεδρίαση. "Είμαι ένας από εκείνους που θα είναι παρόντες», είπε και ανακοίνωσε: «Θα υπάρξουν μεγάλες οικονομικές συζητήσεις στο τραπέζι ».
«Διάφοροι αναλυτές λένε ότι οι σκοτεινές δυνάμεις ανέλυσαν το μέλλον του ευρώ και στρατηγικές για να το σώσουν, την τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, και την τροχιά της κρίσης. Χρησιμοποιώντας την θρησκεία της αγοράς και με τη βοήθεια δραστικών κοινωνικών περικοπών, ελπίζουν να παρατείνουν τη ζωή του ασθενούς..»
«Ο Cayo Lara, συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς, ξεκάθαρα όρισε τον κόσμο που μας επιβάλλεται από την Λέσχη Bilderberg: «Βρισκόμαστε σε ένα αναστατωμένο κόσμο.. Δημοκρατίες ελέγχονται, κατευθύνονται και πιέζονται από τις δικτατορίες των οικονομικών δυνάμεων. "
 «Το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχει έρθει στο φως από την ισπανική εφημερίδα Publico είναι η συναίνεση εκ μέρους των μελών της Λέσχης υπέρ μιας επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν [...] Να θυμάστε ότι τα μέλη της Λέσχης γνώριζαν την ακριβή ημερομηνία της εισβολής στο Ιράκ το 2003, 10 μήνες προτού να συμβεί. "
Όταν προστίθενται σε όλα τα στοιχεία που εχουν παρουσιαστεί στους τελευταίους μου Στοχασμούς, είναι δυνατόν η ιδέα αυτή, να είναι αυθαίρετη; Ο πόλεμος για το Ιράν έχει ήδη αποφασιστεί στα ανώτερα κλιμάκια της αυτοκρατορίας τους και μόνον μια εξαιρετική προσπάθεια από την πλευρά της παγκόσμιας κοινής γνώμης θα μπορούσε να αποτρέψει το ξέσπασμά της στο εγγύς μέλλον. Ποιος κρύβει την αλήθεια; Ποιος είναι απατηλός; Ποιος λέει ψέματα; Μπορεί τίποτα να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4848

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP