Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Καημένε Αντρέα...η βλακεία είναι ανίκητη


Ο Ανδρέας Παπανδρέου, «βλάκα» τον ανέβαζε και «βλάκα» τον κατέβαζε του γιο του Γιώργο.

Αυτός, όμως, ο πατενταρισμένος βλάκας, (το «όνειδος» των Παπανδρέου, θα έλεγε σήμερα ο Ανδρέας), νίκησε τον πατέρα του (την πολιτική αυτή μεγαλοφυΐα) κατά κράτος και τον ξεθεμελίωσε ολοκληρωτικά, για να επαληθεύσει για άλλη μια φορά το «Η βλακεία είναι ανίκητη», ειδικά όταν έχει μπάρμπα στην Κορώνη: Τους «νταβάδες» που παράγουν και εμπορεύονται τη βλακεία, τους Αμερικανούς και κυρίως τη Μαργαρίτα…
Διαβάστε το ωραίο παρακάτω πολιτικό ευθυμογράφημα
  Από το ΛΙΣΤΟΝ
 
Καημένε Αντρέα...
Δεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει ποτέ θρίλερ πιο τρομακτικό από τις ειδήσεις που βλέπει ο Έλληνας το βράδυ.



Εθνική επιτυχία είναι πια τα πρόστιμα που το εθνοσωτήριο ΣΔΟΕ επιβάλει στους εγκληματικούς εμπόρους και τα λουκέτα που επιβάλλεται να μπουν στις εγκληματικές επιχειρήσεις.


Μπράβο παιδιά. Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες εμπορίου. Να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα έχει όραμα, δεν θα κλέβει, δεν θα βασίζεται στην λαμογιά για να χτίσει βίλλες.

Και μην ακούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι όσοι έχουν τις βίλλες τις έχτισαν με λαδώματα και κοινοτικά κονδύλια και δεν πιάνονται ποτέ.


Ούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν
ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε πολιτικούς και δημάρχους καθώς και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς τους.

Ο μικρομεσαίος ήταν πάντα ο κλέφτης και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του.
Ακούς εκεί να έχει καταφέρει να αποκτήσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Πόθεν έσχες ρε εγκληματία?

Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα χρειαζόταν ένα σοβαρό νοικοκύρεμα. Εγώ θα το πω ακόμα και εγχείριση για να βγουν κάποιοι όγκοι που επί δεκαετίες απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Έλα όμως που μόνο αυτοί οι όγκοι δεν πλήττονται. Όλοι οι άλλοι πλην αυτών στενάζουν και όταν μια κοινωνική τάξη βγαίνει για να διαμαρτυρηθεί η απάντηση είναι πάντα ο μπαμπούλας της...
Τρόικας.

Αν φτάσουμε στο χειρότερο και μας βγάλουν από το Ευρώ ποιος θα πληγεί περισσότερο?
Ο μικρομεσαίος και ο μισθωτός που έχει γίνει η ζωή του κόλαση ή ο βολεμένος? Ποιοι επωφελούνται από όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία παίρνει συνεχώς συγχαρητήρια η κυβέρνηση από το εξωτερικό?

Και το πιο σημαντικό ερώτημα:
Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο Ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε κλπ κλπ, πόσο ακόμα πιστεύει το υπουργείο οικονομικών ότι μπορεί να ξεζουμίσει τον μικρομεσαίο και πόσα θα μαζέψει από το ξεζούμισμα?

Η αγορά πεθαίνει.
Δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσω αυτό γιατί όποιος είναι λίγο στην πιάτσα και δεν ζει σε περιφραγμένη βίλλα το ξέρει πολύ καλά. Κάθε μαγαζί που κλείνει παρασέρνει τους προμηθευτές του και όσες εταιρίες συνεργάζονται στη ρουφήχτρα. Αυτό το ντόμινο έχει μόλις αρχίσει και επεκτείνεται. Η ύφεση έχει μόλις αρχίσει.

Κάποιοι αισιόδοξοι προσδοκούν ότι τα αναπτυξιακά μέτρα που ΘΑ ανακοινώσει η κυβέρνηση θα δώσουν ώθηση στην αγορά. Δεν πρόκειται γιατί έχει χτυπηθεί ανελέητα το βασικό στοιχείο που κρατάει ζωντανή μια αγορά: ο καταναλωτής.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα και τρέμει για το αύριο.


Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι Έλληνες επενδυτές τα μαζεύουν για άλλες χώρες.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ηλίθιοι να ακουμπήσουν τα λεφτά τους σε μια χώρα που έχει τόσο μεγάλους φόρους και τόσο άφραγκους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση κάνει μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη χώρα χωρίς να έχει ασχοληθεί να βρει μόσχευμα. Απλά βγάζει αυτό που θεώρει "άρρωστο" πιστεύοντας ότι το υπόλοιπο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα καλύτερα από πριν. Δεν δουλεύει έτσι φωστήρες μου. Αν είχατε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας θα το ξέρατε αλλά δεν έχετε δουλέψει. Μια ζωή στελέχη κάποιου κόμματος περιμένατε την ώρα που θα γίνεται βουλευτές και υπουργοί. Για ελάτε στη πιάτσα να σας δω. Για ελάτε να κάνετε "ανάπτυξη" με τρεις και εξήντα και τους τόκους των τραπεζικών δανείων στα ύψη να δω πόσο φωστήρες είστε.

Ναι ξέχασα. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον τζόγο. Όπου να 'ναι θα μπουν και τα φρουτάκια και τα online καζίνα για να αρμέξουν τα τελευταία ευρώ. Στην Αμερική εκτέλεσαν την αγορά σε πολύ πλούσιες πολιτείες μέχρι που τα απαγόρευσαν. Εδώ θα είναι η χαριστική βολή για το λιανεμπόριο. Αλλά τα έσοδα των ταμείων είναι σημαντικότερα είπαμε. Ο πολίτης ζει για να χρηματοδοτεί το κράτος.

Καημένε Αντρέα. Μπορεί να μην σε ψήφισα ποτέ αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έδωσες κοινωνικές παροχές και δεν μασούσες όταν μας την έπεφταν τα γεράκια από δύση και ανατολή. Που είσαι να δεις το βλαστάρι σου που σώζει την Ελλάδα από τα "λάθη" σου. Αισθάνεσαι πατρική υπερηφάνεια εκεί που είσαι ή καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που τον έβαλες στη πολιτική?
Γ. Μ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4853

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP