Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η ΕΡΤ ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ;



Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι προσπαθούν, συνειδητά, δυστυχώς, να ξαναπεθάνουν την ΕΡΤ. Kάποιοι άσχετοι, κομματικοί παράγοντες, κάποιοι πονηροί ξένοι παραγωγοί, κάποιοι γνωστοί, καιροσκόποι συνδικαλιστές και, κυρίως, όλα τα ιδιωτικά κανάλια, για να έχουν όλη την «πίτα» δική τους.

Πάνε να γκρεμίσουν ό,τι καλό είχε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και έκαναν,
σε ένα μεγάλο ποσοστό, την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ένα αξιόπιστο Ίδρυμα, πρώτο στις σοβαρές ειδήσεις, την καλή ελληνική μουσική και τα Γράμματα και τις Τέχνες.
Η νέα Κυβέρνηση, εδώ και δέκα μήνες, με την πρωτοφανή και λίαν προκλητική αδράνειά της, κάνει ό,τι μπορεί για να την ρίξει στα χέρια όλων αυτών των αρπακτικών της πατρίδας μας.

Την έχει αφήσει ακέφαλη, ακυβέρνητη, χωρίς πυξίδα και προορισμό. Και ο εντελώς άσχετος, αρμόδιος, Υπουργός Πολιτισμού, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα, όπως, δυστυχώς, σε όλους τους τομείς των Γραμμάτων και Τεχνών.. Και όμως παραμένει στη θέση του.

Ανάγκασαν σε παραίτηση
τα καλύτερα στελέχη που ξανάκαναν τα τελευταία 10 χρόνια την ΕΡΤ αξιόπιστη και πρώτη στην εκτίμηση του μεγάλου κοινού.
Δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις αμέτρητων ικανών συνεργατών.

Κράτησαν με ρουσφέτια κάποια δικά τους πρόσωπα και δέκα μήνες τώρα δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει καμιά προοπτική.


Ανάγκασαν σε παραίτηση ακόμη
και το δικό τους Πρόεδρο πέντε μηνών, τον κύριο Γαμπρίτσιο, που αρνήθηκε να συμβάλλει στο χάος της ΕΡΤ…

Άφησαν ακέφαλο το σοβαρό κεντρικό δελτίο ειδήσεων μετά την παραίτηση της σπάνιας κυρίας Μαρίας Χούκλη.


Ακέφαλο το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου, μετά την αναγκαστική παραίτηση της ικανότατης διευθύντριας Προγράμματος κυρίας Μαργαρίτας Μυτιληναίου.


Σταμάτησαν τις περισσότερες παραγωγές, μετά την απομάκρυνση πολλών σημαντικών, επώνυμων παραγωγών και πολλών δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Και τώρα τι γίνεται με την ΕΡΤ;


Ακέφαλη, αδρανής ,αναξιόπιστη, βαδίζει ξανά προς το θάνατο και χαρίζει πάλι ολόκληρη την «πίτα» στα ιδιωτικά κανάλια...

Γιαυτό και όλη αυτή η καθημερινή λυσσαλέα επίθεση εναντίον των πάντων. Διευθυντών, παραγωγών, τεχνικών, υπαλλήλων, ενόχων και αθώων, συλλήβδην…
Όλοι κλέφτες, όλοι καταχραστές, πριν καν ακόμη ασχοληθεί η Δικαιοσύνη...

Ας ξαναδώσουν λοιπόν τις πρώτες θέσεις όλων των κλιμακίων της ΕΡΤ, στα φρόνιμα «παιδιά» των ίδιων παντοδύναμων εκδοτικών συγκροτημάτων, να ησυχάσουμε...

Όπως τις είχαν ξαναδώσει όλες, αμέσως μετά τη δικτατορία.

Όπως έχουν ήδη δώσει όλα τα πόστα σε όλες τις επιτροπές του Υπ.Πολιτισμού.,.
Ώστε να ξαναπεθάνουν, αμέσως, την ΕΡΤ και να ξαναζωντανέψουν, αμέσως, τα ιδιωτικά κανάλια και την απάνθρωπη φιλοσοφία τους.

Όπως, προβλέπουμε να γίνει και με το ΙΚΑ. Έπειτα από 10 μήνες ακυβερνησίας, μήπως το πεθάνουν κι αυτό για να ζωντανέψει η ιδιωτική ασφάλιση..

Τελειώνοντας, ρωτάμε.

Όλοι αυτοί οι συνθέτες, οι επιστήμονες, οι γραφιάδες, οι κοινωνιολόγοι και οι εκπαιδευτικοί, που τόσο πολύ κόπτονται για την καλή Μουσική, τη σωστή Παιδεία, το σωστό το Λόγο, τη διαμόρφωση των νέων μας, πού είναι, τι κάνουν;

Όλα τα ενδιαφερόμενα Σωματεία, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, τι κάνουν; Δεν θα πάρουν θέση για μια ΕΡΤ που την βουλιάζουν και την πεθαίνουν; Θα την αφήσουν στο έλεος της βουλιμίας των «αρχόντων»;

Ή μήπως βούλιαξαν, πέθαναν κι αυτοί για πάντα, υπηρετώντας, με το αζημίωτο βέβαια, όλους τους Άρχοντες του καταναλωτικού αμοραλισμού;


8.8.10

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP