Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τα μπόνους της ΕΡΤ και η ένοχη σιωπή της


Οι ένοχοι πάντα σιωπούν ή φλυαρούν περί ανέμων και υδάτων.
Οι διοικούντες την ΕΡΤ έχουν αυτή την εξουσιαστική πώρωση να σιωπούν σκανδαλωδώς για τα έργα τους. Ιδιαίτερα γα το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Έτσι και τώρα δεν νιώθουν την ανάγκη να μας ενημερώσουν γι’ αυτά τα περίφημα μπόνους: ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ τα πήραν!!!

Φαίνεται ότι και εδώ έχουν διαπραχθεί εγκλήματα ημετέρων…

Οι διοικούντες, αν σέβονται στοιχειωδώς αυτούς που πληρώνουν την ΕΡΤ (ελληνικός λαός), είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν άμεσα για τα μπόνους.

Αυτό είναι επιτακτικό για λόγους πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής, αλλά και δημοσιογραφικής.

Όσο το ζήτημα δεν ξεκαθαρίζει «σέρνονται» καθημερινά διάφορες φήμες που ισοπεδώνουν τους πάντες και κηλιδώνουν τους πάντες.

Κυκλοφορούν πρόχειρα και επιπόλαια, αλλά και σκόπιμα, διάφορα ονόματα που πήραν μπόνους.

Πρέπει λοιπόν αμέσως να διευκρινίσει η διοίκηση της ΕΡΤ ποιοί τα πήραν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, οπότε πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και γιατί τα πήραν.
Ή να δηλώσει ανοικτά ότι δεν πρόκειται να διευκρινίσει τίποτε αφού η όλη υπόθεση πήρε ή θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτό φυσικά θα είναι δόλια υπεκφυγή. Όταν ρίχνεις την υπόθεση στις δικαστικές καλένδες είναι σαν να την κουκουλώνεις, μεταθέτοντάς την στο αόριστο μέλλον και στον ακαθόριστο χρόνο των δικαστικών αποφάσεων που μπορεί ΠΟΤΕ να μην υπάρξουν…

Οι ΕΡΤ πρέπει η ίδια, γιατί είναι η άμεσα υπεύθυνη, να προβεί σε ξεκάθαρες διευκρινήσεις.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως ποιοι πήραν τα μπόνους και ποιοι τα πήραν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ: Αν τα πήραν, δηλαδή, νομίμως, σαν επιβράβευση πολυετούς απασχόλησης για εργασίες που έγιναν ΕΚΤΟΣ των υποχρεώσεών τους.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε αν αμείφτηκαν κάποιοι ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ, με τη μορφή μπόνους, όλοι όσοι εργάστηκαν πέρα από τα καθήκοντά τους: Π.χ. σε ειδικές, έκτακτες, δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο…Στη Γιουροβίζιον. Στους δυο Ολυμπιακούς της Αθήνας και του Πεκίνου. Σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά κύπελλα. Σε λαθεμένες ή πανάκριβες παραγωγές. Σε έκτακτα γεγονότα ή εγκαίνια, όπως στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στα Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στις αμέτρητες εκδηλώσεις-αφιερώματα της Ε.Ρ.Α, σε ποιητές και συνθέτες και στα πέντε ραδιοκανάλια της..

Πρέπει γενικά να μάθουμε αν όλες αυτές οι έκτακτες αμοιβές ήταν για πραγματοποιηθείσες εργασίες που είχαν ή δεν είχαν Κ Α Μ Ι Α σχέση με το αυτονόητο της υποχρεωτικής εργασίας τους. Όπως δηλαδή είθισται σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής μας ζωής.

Οι δημοσιογράφοι π.χ.
να πληρώνονται ξεχωριστά όταν γράφουν πέρα από αυτά που πληρώνονται να γράφουν. Οι παρουσιαστές ειδήσεων ξεχωριστά όταν παρουσιάζουν μια εβδομαδιαία εκπομπή. Οι θεατρικοί συγγραφείς όταν επίσης σκηνοθετούν, οι συνθέτες όταν τραγουδούν, οι ηθοποιοί και οι σεναρίστες όταν τα έργα της σκηνής και της οθόνης, παίζονται και στην τηλεόραση και κάποια στελέχη όταν θυσιάζουν τη ζωή τους. Εκτός κι αν επικρατήσει παντού η δουλεία των υπαλλήλων πολλών σουπερμάρκετ που δουλεύουν 12 ώρες και πληρώνονται για 8..Κάτι που, δυστυχώς, γίνεται ήδη και σε άλλους, πνευματικούς υποτίθεται, χώρους..

Περιμένουμε αυτές τις διευκρινήσεις αμέσως.
Γιατί άλλο είναι να παίρνεις μπόνους επειδή είσαι «κουμπάρος» κι άλλο είναι να είσαι αφοσιωμένος, ολοκληρωτικά και πέρα από τη δουλειά σου.

Διαφορετικά θα ισοπεδωθούν όλοι. Νόμιμοι και παράνομοι.

Κάποιοι που παίρνουν 40.000 ευρώ το μήνα, για 4 νυχτερινές, γλετζέδικες εκπομπές, με κάποιους που πήραν το ίδιο ποσόν για εξοντωτικές υπερωρίες ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΕΞΗ ετών.

Και το χειρότερο. Θα βοηθήσει η ίδια η ΕΡΤ τους μόνιμους και πολύ γνωστούς εχθρούς της που προσπαθούν, χρόνια τώρα, να της μειώσουν το κύρος και να την κάνουν ένα ακόμη φτηνό και αναξιόπιστο ιδιωτικό κανάλι, με προϊόντα της πιάτσας. Και, φυσικά, να καταντήσει να πληρώνει και η ΕΡΤ το προσωπικό της, τους συνεργάτες και τους καλλιτέχνες, όπως τους πληρώνουν και τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Όχι βέβαια τις «βεντέτες»,αλλά τους απλούς, πραγματικά, εργαζόμενους. Όταν φυσικά πληρώνουν.. Και αν πληρώνουν.. Χωρίς να μιλάει κανένας.. Ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι εργαζόμενοι ούτε και τα Σωματεία τους..

Θα αφήσουμε λοιπόν την ΕΡΤ να γίνει άλλο ένα μαγαζί της πιάτσας;

Θα την αφήσουμε να πεθάνει; Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς φιλοσοφία, χωρίς άξιο προσωπικό;

ΑΚΕΦΑΛΗ εδώ κι ένα χρόνο… (μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια ραδιοτηλεοπτικά χρονικά), για να παραδοθεί, ευκολότερα και φτηνότερα, σε κάποιο, παντοδύναμο, αφεντικό;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP