Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η πονηρία του αποφθεγματικού λόγου


Συχνά για να καλύψουμε τα κενά μας, αλλά και για να κρύψουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας πρόσωπο καταφεύγουμε σε ηθικές αφαιρέσεις και αποφθέγματα.
Ο αποφθεγματικός λόγος είναι παράγωγο του αφοριστικού λόγου, της στείρας τσιτατολογίας και υποκρύπτει, ΟΧΙ μόνο αδυναμία ανάλυσης και απόδειξης, αλλά και «πονηρία», δηλαδή δολιότητα.
Γι’ αυτό, αυτός ο λόγος χρησιμοποιείται καταχρηστικά από την εξουσία, τα κόμματα, τα πολύχρωμα παπαγαλάκια τους, τους «εγκάθετους» τού καθεστώτος, και όλων των ειδών τους προβοκάτορες…
Έρχονται, λοιπόν, όλοι αυτοί και εκτοξεύουν τα ποικίλα αφοριστικά τους αποφθέγματα εναντίον της αποχής: «Η αποχή δεν είναι λύση», «είναι φυγή από τα κοινά», «στηρίζει το καθεστώς», «δεν είναι πολιτική θέση» και άλλα τέτοιου είδους αποφθέγματα.

Βεβαίως ΠΟΤΕ δεν διατυπώνουν ένα αποδεικτικό επιχείρημα, μια τεκμηρίωση το γιατί η αποχή είναι όλα αυτά. Και δεν διατυπώνουν νότα επιχειρηματολογίας, διότι θα αποκαλυφτεί η δολιότητα των προθέσεών τους, η πολιτική τους σκοπιμότητα, η κομματική τους ταυτότητα και ο ρόλος τους.

Τα αφοριστικά γαυγίσματα εναντίον της αποχής δεν είναι απόδειξη.

Εμείς αναλύουμε με σειρά πολιτικών επιχειρημάτων το ΓΙΑΤΙ η αποχή είναι όχι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, αλλά και η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ πρόταση, σήμερα, η ΜΟΝΗ που εξετάζει τα πολιτικά μας πράγματα από την πλευρά του λαού και όχι από την οπτική γωνία του καθεστώτος και των κομμάτων του.

Αν πιστεύαμε ότι είναι λάθος πολιτική θέση η ΑΠΟΧΗ, θα αναλύαμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποια είναι η σωστή θέση.

ΓΙΑΤΙ δεν είναι ανάλυση να λέμε απλώς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, ΟΧΙ δηλαδή αποχή σημαίνει συγκεκριμένη πρόταση: Τι και ποιον ψηφίζουμε, ποιο κόμμα ψηφίζουμε και ΓΙΑΤΙ.

ΔΕΝ είναι θέση να λέμε απλώς ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ψηφίζουμε οποιονδήποτε…

Στο παρελθόν, όταν ήμασταν εναντίον της αποχής αναλύαμε συγκεκριμένα την πολιτική κατάσταση και προτείναμε συγκεκριμένα το τι πρέπει να ψηφίσουμε. Δεν τα μασάγαμε, ούτε κρυβόμασταν πίσω από αοριστολογίες και αποφθέγματα…

Ας αφήσουν, συνεπώς, το κρυφτούλι οι ποικίλοι εραστές των αποφθεγμάτων εναντίον της αποχής ΚΑΙ ας μας πουν το πώς θα εκφραστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, που σημαίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ποιο κόμμα προτείνουν και ΓΙΑΤΙ το προτείνουν…

ΟΛΑ τα άλλα είναι υπεκφυγές, πολιτική απόκρυψη ή μεταμφίεση, πονηρίες και φτηνές προβοκάτσιες.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP