Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τα δολώματα των «νταβάδων»


Όταν προσεγγίζεις τα πράγματα με την επίπεδη αστική λογική και τη δημοσιογραφική ρηχότητα τσιμπάς και τα δολώματα των «νταβάδων»- ψαράδων.

Φιλικό ιστολόγιο αναφωνεί:
«Υπό το καθεστώς τρόμου σπάει το μέτωπο των βαρώνων. “Αμαρτωλή” έγινε τώρα η “Τρόικα”».

 
  Ολόκληρο το κείμενο εδώ
 

Συνοπτικές παρατηρήσεις:
α). Αυτό δεν είναι ενημέρωση και κυρίως δεν είναι ανάγνωση πίσω από τις γραμμές του λαμπρακιστάν. Είναι δημοσιογραφική ρητορεία, άκρως αποπροσανατολιστική η οποία επικαλύπτει και εξαφανίζει το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Το ΓΙΑΤΙ οι «νταβάδες» άρχισαν να διαπιστώνουν ΤΩΡΑ τα αυτονόητα.

β). Κανένα «μέτωπο» των «βαρώνων» δεν σπάει. Οι «νταβάδες» σύσσωμοι και ενορχηστρωμένα, με διακριτικότητα στην αρχή, καθημερινά κλιμακούμενη, τρυπάνε κάποιες ορατές πυώδεις φουσκάλες της κατοχής που επέβαλαν, τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του ΓΑΠ, για να προετοιμάσουν την επόμενη πολιτική μορφή της κατοχής.

Όπως η σουπιά, ρίχνουν το μελάνι εναντίον των εξωτερικών συμπτωμάτων του ελληνικού δράματος, για να θολώσουν τα νερά και να προωθήσουν έτσι τα επόμενα βήματα.


γ). Το Λαμπρακιστάν, το πλέον ιδεολογικά συγκροτημένο όργανο των «νταβάδων», χαράσσει την επεξεργασμένη πολιτική γραμμή.

Δεν είναι μόνο το σημερινό πρωτοσέλιδο που «διατυπώνει» τη «γραμμή».

Έχουν προηγηθεί πολλά κείμενα στο ίδιο μοτίβο, με το πιο σημαδιακό του Γιώργου Παπαχρήστου, του «εγκάθετου» του πασοκικού εκσυγχρονισμού και του Συγκροτήματος.

Και το κείμενο του Μίκη στα «Νέα» αυτή την σκοπιμότητα εξυπηρετούσε…

Αλλά δεν είναι μόνο το Συγκρότημα που ξαφνικά ανακάλυψε τα «ελαττώματα» της τρόικας και του ΓΑΠ.

Είναι όλος ο καθεστωτικός Τύπος, τα μεγαλύτερα στηρίγματα της κυβέρνησης: «Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή» και «Έθνος».

Είναι και οι "Financial Times" που ρίξανε και αυτές τα αγκίστρια…
Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4844


ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν θίγει στο παραμικρό το άρθρο με τον βαρύγδουπο τίτλο για την «τρομάρα» των βαρώνων και το «μέτωπο που σπάει», συσκοτίζοντας κυριολεκτικά τα πράγματα και εμφανίζοντας τους «νταβάδες» να «ανακάλυψαν» ξαφνικά το «κακό»: Εμφανίζει τις εστίες του «κακού» και τους εξωραϊστές της κατοχής να «ξύπνησαν» από λήθαργο!!!

Γι’ αυτό ο φίλος που έγραψε αυτό το κείμενο παραδίδει μαθήματα «οικονομίας» στο …Συγκρότημα!!!


Αναλώνεται σε κηρύγματα ηθικής στον υπέρ-νταβά του κυβερνητικού οίκου ανοχής και στους στυλοβάτες της ΕΕ, του ΔΝΤ, της τρόικας και του αμερικανισμού…

Είναι να γελά κανείς με την καμπάζουσα, δημοσιογραφική αλαζονεία της τυπικής σκέψης που παραδίδει «μαθήματα» στους αρχιερείς και αρχιμάγειρους των καθεστωτικών παιχνιδιών και της αστικής δημοσιογραφίας.

ΟΥΤΕ το απλό, αυθόρμητο ερώτημα ενός σκεπτόμενου όντος δεν θέτει: ΓΙΑΤΙ το Συγκρότημα και οι μήτρες της καθεστωτικής προπαγάνδας «ανακαλύπτουν» ξαφνικά τα αυτονόητα;



Ας μη ρίχνουμε και εμείς νερό στο μήλο τους και ας μην προσεγγίζουμε τα γεγονότα από την ΟΠΤΙΚΗ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του κόμματος που υποστηρίζουμε…

Σχετικά άρθρα που αναλύουν διεξοδικά όλα αυτά είναι:

1). Καθεστωτική συστράτευση πανικού
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4838

2). Ο διατεταγμένος χορός της απάτης άρχισε από τον Αύγουστo
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4826

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP