Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει και γεννά πολέμους, αλλά και Επαναστάσεις


Φτάσαμε ξανά στο σταυροδρόμι του «παραδείσου» (λαϊκές επαναστάσεις) ή της κόλασης (της πολεμικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας).
Η κρίση που περνάει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα είναι από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες στην ιστορία του.
Το σπουδαιότερο: Είναι κρίση αδιέξοδη. Όλα τα θεραπευτικά μέσα έχουν εξαντληθεί, δεν υπάρχουν πλέον οι οικονομικοί όροι και οι συντελεστές εκείνοι για παραγωγική ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
Είναι κρίση ολοκληρωτικής κατάρρευσης του καπιταλισμού (το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα κείμενά μας).
Δεν είναι κρίση τεχνητή, όπως απλουστευτικά πιστεύουν κάποιοι. Είναι κρίση δομική του παγκόσμιου συστήματος, της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας και σήψης.

Απλώς το χρηματιστικό κεφάλαιο επιδεινώνει αυτήν την κρίση, ακριβώς γιατί, σαν το τελευταίο του «καταφύγιο», ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ και πάνω στη χρεοκοπία και κατάρρευση του συστήματος.



Αυτή, λοιπόν, η αδιέξοδη κρίση κατάρρευσης του πλανητικού ιμπεριαλισμού οξύνει στο έπακρο τις δομικές αντιφάσεις του συστήματος, τους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις ανάμεσα στα υπερεθνικά μονοπώλια.

Αν δεν έχουμε ένα κλασσικό παγκόσμιο πόλεμο αυτό οφείλεται στην κυριαρχία των ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ μονοπωλίων.

Ωστόσο έχουμε ένα νέου τύπου παγκόσμιου πολέμου: Εσωτερικό και υπόγειο πόλεμο μεταξύ των υπερεθνικών, ένα ιδιότυπο παγκόσμιο πόλεμο της καπιταλιστικής ζούγκλας: ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.

Τα υπερεθνικά μονοπώλια, και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη είναι μεταξύ τους σε θανάσιμο ανταγωνισμό και επιχειρούν τα κάθε ένα γι’ τον εαυτό του να εκμεταλλευτούν την κρίση σε βάρος των άλλων, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ εξοντώνουν τους λαούς του πλανήτη, (και τους δικούς τους λαούς), οδηγούν σε χρεοκοπία τα ανίσχυρα καπιταλιστικά κράτη-έθνη, τα εξαφανίζουν κυριολεκτικά, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ πάνω στη χρεοκοπία τους.

Το σχήμα τους σημερινού ιδιότυπου παγκόσμιου πολέμου είναι:

α). Λυσσαλέος ανταγωνισμός μεταξύ των υπερεθνικών αλυσίδων και ταυτόχρονα κάθε ισχυρό ιμπεριαλιστικό κράτος επιχειρεί να αξιοποιήσει την κρίση για τη δική του διάσωση και σε βάρος των άλλων…

β). Ανοικτή επίθεση από τους υπερεθνικούς κολοσσούς με αιχμή το χρηματιστηριακό κεφάλαιο ΚΑΙ τους ισχυρούς ιμπεριαλισμούς εναντίον του συνόλου της ανθρωπότητας, εναντίον των αδύνατων καπιταλιστικών κλαδιών-κρατών.

Με πιο απλά λόγια: Οι ισχυροί υπέρ-εκμεταλλεύονται τους λαούς (και τους δικούς τους), τους αδύνατους κρίκους του καπιταλιστικού κυκλώματος (κράτη-έθνη), τους οδηγούν σε χρεοκοπία και κερδοσκοπούν πάνω στη χρεοκοπία τους, αφανίζοντας έτσι κυριολεκτικά τα έθνη-κράτη.


Αυτό γίνεται σήμερα και στην Ελλάδα και θα επεκταθεί σε όλα τα αδύνατα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης.

Και είναι αυτή η κακουργηματική, ολοκληρωτική λεηλασία των κοινωνιών και των λαών, η χρεοκοπία και ισοπέδωση των εθνικών κρατών που θα οδηγήσουν σε λαϊκές εξεγέρσεις σεισμικών ιστορικών διαστάσεων…

Μέσα, λοιπόν σε μια τέτοια βαθιά και αδιέξοδη κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ να οδηγηθούμε σε υπέρ-ιμπεριαλισμό, σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μπορεί να την οραματίζονται κάποιοι (όπως ο ηλίθιος δωσίλογος του αμερικανισμού, ΓΑΠ), αλλά αυτή στην παρούσα φάση της κρίσης κατάρρευσης, αλλά και αδιέξοδης δεν μπορεί να γίνει.

Δεν μπορεί να γίνει γιατί η κρίση κτυπά θανάσιμα τον ίδιο τον αυτοκράτορα του πλανητικού ιμπεριαλισμού: Τις ΗΠΑ



Η ίδια η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία των ΗΠΑ καταρρέει. Διασώζεται, προσωρινά, από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συνόλου των κρατών του πλανήτη, για να μην καταρρεύσουν και αυτά σαν χάρτινος πύργος και κυρίως από την Κίνα και την Ιαπωνία.

Θα αναλύσουμε στη συνέχεια αυτή τη χρεοκοπία και κατάρρευση των ΗΠΑ, καθώς και το πώς είναι διαμορφωμένη η παγκόσμια σκακιέρα μεταξύ των ανταγωνιζόμενων κρατών.

Τέλος με βάση όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις που γίνονται στη Μέση Ανατολή, τις κινήσεις της Τουρκίας, Ρωσίας και Αμερικής (μέσω Ισραήλ), καθώς και το δουλικό δέσιμο της Ελλάδας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που καταρρέει…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4848

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP