Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γράμμα στον Πρωθυπουργό


 ΠΗΓΗ


Κύριε Παπανδρέου, είμαστε κάτοικοι αυτής της χώρας.
Δυστυχώς.
Είμαστε απλοί πολίτες,καθημερινοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι από εμάς ενεργοί πολίτες που ακολουθούμε τις προσταγές αυτής της χώρας και προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας υιοθετώντας νόμους και κανονισμούς.
Μόνο που ζούμε σ΄ ένα κράτος που μας προσφέρει τον τρόμο.
Καμιά ασφάλεια για την ζωή μας την ίδια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε την εντύπωση ότι συμμετέχουμε και πρωταγωνιστούμε σε ταινία θρίλερ ,χωρίς τέλος.
Φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, φοβόμαστε να κοιμηθούμε, φοβόμαστε να βγούμε απ΄ αυτά, φοβόμαστε να οδηγήσουμε με αυτοκίνητο η μηχανή στους δρόμους ,να πάμε στην αγορά, στο φαρμακείο ακόμη και στο... νεκροταφείο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει επιθέσεις μέσα στα σπίτια μας.

Άλλοι μέσα στο αυτοκίνητό μας στα φανάρια, άλλοι μέσα σε σούπερ μάρκετ .'Άλλοι στην Τράπεζα της γειτονιάς μας, άλλοι σε φαρμακείο και άλλοι ακόμη σε περίπτερο που αγόραζαν αμέριμνοι την εφημερίδα τους.

Την περασμένη Παρασκευή, άγνωστοι χτύπησαν το κεφάλι μιας ηλικιωμένης πάνω στο σταυρό του τάφου του άνδρα της για να της πάρουν τη τσάντα. Η Αστυνομία μιλάει για τα δικά μας περιστατικά ότι κατατάσσονται στην μικροεγκληματικότητα. Και πολλές φορές μας απαντούν ''τι να κάνουμε; και να τους πιάσουμε εμείς , σε λίγο θα είναι ελεύθεροι''...

Δεν σας αναφέρουμε τα περιστατικά που ομάδες επιτίθενται σε γυναίκες και άνδρες για ένα ρολόι για μια χρυσή αλυσίδα στο λαιμό ,για μαχαιριές και πυροβολισμούς σ΄ όποιον διανοηθεί να προστατευθεί.

Κύριε, Πρωθυπουργέ,

Σας γράφουμε μ΄ απόλυτη απόγνωση δια μέσου αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας γιατί ξέρουμε ότι σερφάρετε πολλές φορές στο διαδίκτυο και ίσως μας ακούσετε.

Είμαστε από τους πολίτες που μέχρι χθες είμαστε νομοταγείς στους φόρους και στις εντολές της κάθε Κυβέρνησης και μέχρι σήμερα στις προσπάθειες σας να σηκώσει τούτος ο τόπος λίγη περηφάνια.

Μέχρι ΣΗΜΕΡΑ.

Γιατί από εδώ και πέρα αφού δεν έχουμε καμία προστασία και κανείς δεν δίνει σημασία στην μικρό εγκληματικότητα αποφασίσαμε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας να μην πληρώσουμε στην εφορία τις ετήσιες υποχρεώσεις μας , διαμαρτυρόμενοι σε διεθνή δικαστήρια για την απαξία της χώρας μας προς τους πολίτες της.

Είμαστε μόνο 142 πολίτες αυτή τη στιγμή.Δεν ανήκουμε σε καμιά οργάνωση και ο καθένας μας έχει τις δικές του πολιτικές πεποιθήσεις. Απλά συγκεντρώσαμε αυτές τις υπογραφές σαν απλοί φορολογούμενοι πολίτες. Σαν γείτονες που έχουν κακοποιηθεί και κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Ισως,ίσως εσείς μας προσέξετε και πάρετε κάποιες αποφάσεις. Και ίσως μας δώσετε κάποια ελπίδα ότι αυτός ο τόπος έχει Κυβερνήτη.

Η NEWS TRAP ,έχει στη διάθεση της , τις υπογραφές των πολιτών.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP