Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Έξω η Ελλάδα από το λάκκο των λεόντων».

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2006, στο τεύχος-4. Στο «ΚΑΤΕΡΓΟ»
http://enotikoaristero.files.wordpress.com/2010/09/galera.jpg?w=510&h=406Στο λάκκο των λεόντων

Κάποτε το κύριο σύνθημα της Αριστεράς ήταν: «Έξω η Ελλάδα από το λάκκο των λεόντων».
Σήμερα έχει συνθηκολογήσει με τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» του ελληνικού κεφαλαίου. Τώρα λέει: « Μέσα η Ελλάδα στο λάκκο των λεόντων». Το αντίθετο είναι εθνικός απομονωτισμός! Είναι εθνικισμός!



Φυσικά δεν φτάνει ένα απλό όχι στην Ε.Ε. Το όχι συνεπάγεται και μια εναλλακτική πρόταση που η Αριστερά δεν έχει. Μια τέτοια πρόταση θα ήταν η οικονομική συνεργασία και ένας συνασπισμός των χωρών της Βαλκανικής

Χωρίς εναλλακτική πρόταση παροπλίζεσαι πολιτικά και μοιραία σέρνεσαι στο άρμα της Ε.Ε. Το χειρότερο: Ενώ στα λόγια είσαι κατά της παγκοσμιοποίησης, στην πράξη στηρίζεις τις πολιτικές της και τους μύθους της.

Τι δεν λέει η Αριστερά:

Πρώτο. Μέσα στη ληστρική Ένωση του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η εξέλιξη είναι η αργεντινοποίηση της Ελλάδας.

Δεύτερο. Δεν είναι η Ε.Ε. «φιλανθρωπικό ίδρυμα», όπως θέλουν να την εμφανίζουν οι πολιτικοί απολογητές της παγκοσμιοποίησης.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Τα περιβόητα «πακέτα» δεν είναι παρά επιστροφές μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών εισφορών ενώ τα μικρότερα διατίθενται για να κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις την εξωτερική τους πολιτική. Με δύο λόγια η Ε.Ε. παίρνει αντί να μας δίνει και το σπουδαιότερο:Έχουμε εκχωρήσει στις Βρυξέλλες την εθνική μας κυριαρχία και το δικαίωμα να διαχειρίζεται τους δικούς μας πόρους σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Τρίτο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις επέτρεψαν να μπουν από το παράθυρο κάπου δυόμισι εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι προσφέρουν μαύρη εργασία, με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς ωράρια και ασφάλιση, χωρίς παροχές και δικαιώματα που ορίζει η εργατική νομοθεσία.

Το μεροκάματο του Έλληνα εργάτη έπεσε κάτω από το επίπεδο του ΄80. Αναγκάστηκε να απεμπολήσει ότι κατέκτησε και να δουλέψει ο ίδιος με τους όρους των μεταναστών. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μένει απλά άνεργος αλλά περιθωριοποιείται κοινωνικά επειδή οι αλλοδαποί προτιμούνται μια και σκύβουν πιο εύκολα το κεφάλι η επειδή υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι σε νεαρές ηλικίες.

Όταν ένας εργατικός στρατός δυόμισι εκατομμυρίων προστίθεται ξαφνικά στο ντόπιο εργατικό πληθυσμό, που αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα ανεργίας, η τεράστια ανισορροπία που δημιουργείται στην προσφορά και τη ζήτηση των εργατικών χεριών προκαλεί αναπόφευκτα πτώση των μισθών και εγκατάλειψη των κεκτημένων.

Τι κάνει η Αριστερά γι αυτό; Βρίζει τον ελληνικό λαό ως «ρατσιστή»! Επειδή δεν θέλει να τον καταστρέψει το κεφάλαιο χρησιμοποιώντας εναντίον του σαν απεργοσπαστική δύναμη τους μετανάστες!

Τέταρτο. Η λαθρομετανάστευση έχει και άλλο στόχο: την αποσύνθεση των εθνών μέσω της ανάμιξης των πολυπολιτισμικών στοιχείων. Ιδιαίτερα αυτών των εθνών που αντιστέκονται.

Η Αριστερά όχι μόνο δεν αντιστέκεται, όχι μόνο δεν αποκαλύπτει και δεν καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, αλλά παρέχει και το ιδεολογικό άλλοθι. Κατά τα άλλα μιλά γενικά κατά της παγκοσμιοποίησης…


Πέμπτο. Η ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από κινέζους και πάμφθηνα κινέζικα εμπορεύματα. Τα ενοίκια των καταστημάτων που ελεύθερα ανοίγουν χρηματοδοτούνται κατά το ήμισυ από την κινέζικη κυβέρνηση. Ελληνικές βιομηχανίες καταστρέφονται.

Στη μεγάλη στρατιά των Ελλήνων ανέργων προστίθενται νέος αριθμός. Πότε και πού η Αριστερά εναντιώθηκε; Επίσης εναντιώθηκε ποτέ στη μετανάστευση των βιομηχανιών στο εξωτερικό, οπουδήποτε βρίσκουν τα πιο εξευτελιστικά μεροκάματα; Αυτή η μετακόμιση δεν δημιουργεί νέους άνεργους;

Για όλα αυτά τα ζωτικά ζητήματα της εργατικής τάξης η Αριστερά σιωπά σκανδαλωδώς. Αυτό στην πράξη σημαίνει αποδοχή της ιμπεριαλιστικής πράξης. Το χειρότερο: Υπάρχουν δυνάμεις της αριστεράς (ο ΣΥΝ είναι μία από αυτές) που αποτελούν την «αριστερή» ιδεολογική πρωτοπορία των νεοταξικών σχεδιασμών… 


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4973
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP