Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το δράμα του νεοδημοκράτη οπαδού


Το κύριο χαρακτηριστικό του οπαδού, του κάθε οπαδού, είναι τούτο: Πέραν από το χώρο του (κόμμα ή ομάδα) δεν βλέπει, διακρίνει μόνο την «αλήθεια» του χώρου του.
Ο οπαδός έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του νοσηρού ατομικισμού, του νάρκισσου που λατρεύει μόνο τον εαυτό του, που είναι οπαδός του εαυτού του και δέχεται ως μόνη πραγματικότητα το «Εγώ» του…
Οι τεράστιες παρωπίδες

που φοράνε οι οπαδοί δεν τους επιτρέπουν να διακρίνουν την πραγματικότητα, ως σύνολο, ούτε να συσχετίσουν αυτή την πραγματικότητα με το χώρο τους.

Φυσικά είναι ουτοπικό να ζητάς από τον οπαδό να διακρίνει πίσω από τα πράγματα, να συλλαμβάνει τη διαλεκτική και βάθος των πραγμάτων.

Οι οπαδοί κολυμπάνε πάντα στα ρηχά. Το οπτικό τους πεδίο είναι η επιφάνεια του κόμματός τους, οι ήχοι, τα χρώματα και τα παραμύθια του χώρου τους. Με βάση όλα αυτά κρίνουν τα παραμύθια, τους ήχους και τα χρώματα των άλλων κομμάτων…

Το δράμα του νεοδημοκράτη οπαδού συμπυκνώνεται στο εύστοχο σλόγκαν που διαβάσαμε: «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το πιο χαϊβανοκόμμα του πλανήτη»!

Εδώ έχουμε μια μυθική κατασκευή ταχυδακτυλουργικής αναστροφής της πραγματικότητας αλλά και ΣΑΦΗΝΕΙΑΣ: Σαφήνεια όχι της εξήγησης αλλά της διαπίστωσης.

Διαπιστώνω χωρίς να εξηγώ:
Ένα τέχνασμα του μυθικού λόγου με στόχο τους οπαδούς, με στόχο την επικάλυψη της πραγματικότητας και την εξανέμιση των ιδεολογικών και πολιτικών της συστατικών.

Έτσι η Ν.Δ. αδειάζει από ιστορία, αποστειρώνεται από τα κοινωνικά και ιδεολογικά της χαρακτηριστικά και το κυριότερο: Γίνεται αφαίρεση της πολιτικής της στρατηγικής και πρακτικής.

Με την εξαφάνιση όλων των παραπάνω φαντάζει εύλογο: «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το πιο χαϊβανοκόμμα του πλανήτη»!

Έτσι ο άμοιρος οπαδός μένει στο εύλογο, στη σαφήνεια της διαπίστωσης που φράζει το δρόμο στη σαφήνεια της ΕΞΗΓΗΣΗΣ…

Η ΝΔ είναι χαϊβανοκόμμα, ακριβώς γιατί δεν διαφέρει σε στρατηγικές επιλογές, στο χαρακτήρα, στις δουλικές εξαρτήσεις από τα διεθνή κέντρα των αποφάσεων και στο δωσιλογισμό σε ΤΙΠΟΤΑ από το άλλο κυβερνητικό κόμμα: Το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΕΡΕΙ μόνο σε ένα ζήτημα: Στην ανικανότητά της (λόγω των ιστορικών καταβολών της και των κοινωνικών συνδρόμων) να προωθήσει αποτελεσματικά και επιτυχώς την ίδια πολιτική που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τις εντολές της Νέας Τάξης.

ΘΕΛΕΙ, αλλά δεν μπορεί!!!

Γι’ αυτό είναι και παράλυτη. Γι’ αυτό βάζει πλάτη στα εγκλήματα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της κατοχικής κυβέρνησης του ΓΑΠ. Γι’ αυτό ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ αυτά τα εγκλήματα, ψελλίζοντας απλώς κάποιες διπλωματικές, δημαγωγικές νότες αντιπολιτευτικές, αφιονίζοντας τους οπαδούς.

ΓΙ ΑΥΤΟ είναι «χαϊβανοκόμμα»!

Η ίδια η ΝΔ δεν υπάκουσε στις διαταγές των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) παραδίδοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την κυβερνητική εξουσία, μη μπορώντας να ανταποκριθεί με επιτυχία, στις απαιτήσεις των διεθνών και εγχώριων μαφιών του χρήματος, καθώς και των πλανητικών μηχανισμών;

Η ίδια δεν αγωνίστηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να συντριβεί στις εκλογές;

ΜΕΣΑ στο ίδιο πλαίσιο των νεοταξικών εξαρτήσεων βρίσκεται και η ΝΔ. Το δράμα της συνίσταται σε τούτο: Δεν μπορούσε να προωθήσει αποτελεσματικά και γρήγορα, ενώ ήθελε, τις ανάγκες αυτού του πλαισίου.


Το ΠΑΣΟΚ είχε πλεονεκτήματα πολλά σε αυτόν τον τομέα, γι’ αυτό λυσσαλέα και με την ΕΓΚΡΙΣΗ και τη ΒΟΗΘΕΙΑ της ΝΔ, το ανέβασαν στην κυβερνητική εξουσία τα διεθνή και εγχώρια κέντρα (έχουμε αναλύσει αυτά τα «πλεονεκτήματα σε άλλα άρθρα).

ΚΑΙ ΤΩΡΑ η ΝΔ στήριξε από την αρχή τις στρατηγικές επιλογές της Νέας Τάξης: Τα συμβόλαιο θανάτου που εκτελεί ο ΓΑΠ…

ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ όλα τα εγκλήματα της κυβέρνησης, ακόμα και την κατοχή μας, ακόμα και τη δικτατορική επιβολή της τρόικας, ακόμα και την ίδια την κατάργηση του Συντάγματος και της Βουλής…

Να, γιατί δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά «χαϊβανοκόμμα»!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4879

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP