Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει!


 Κατερίνα

Αλήθεια εκτός από τη ζωή, την καθημερινότητα και τα εισοδήματα των υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών, και των παρατρεχάμενών τους, η αλλαγή ονομάτων στη μαρκίζα, επηρεάζει τη ζωή κανενός άλλου πολίτη;
Το πολιτικό συμπέρασμα του ανασχηματισμού είναι ένα και μόνο. Η πολιτική της Κυβέρνησης παραμένει ως έχει. Και αυτό είναι το μόνο σημαντικό και ενδιαφέρον για όλους εμάς.
Γιατί αλήθεια έγινε ο ανασχηματισμός;



Θα έλεγα για τρεις λόγους.


Ο πρώτος, είναι ο βασικός λόγος που γίνεται κάθε ανασχηματισμός.

Αν αλλάξουμε τον φωτισμό στην μαρκίζα
και τα ονόματα των ηθοποιών του θιάσου, δίνουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία στα ΜΜΕ να προσπαθήσουν να κάνουν το έργο τους. Δηλαδή να παραμυθιάσουν τον κόσμο, ότι αλλάζει η ουσία της πολιτικής. Συνήθως αυτό το τρυκάκι έχει μέσο χρόνο ζωής μια με δυο βδομάδες.

Ο δεύτερος λόγος για τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό είναι οι κομματικές ισορροπίες ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ο Συνήγορος του …Τραπεζίτη (αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά) δεν έχει κομματικό μηχανισμό στην Α’ Αθήνας, η Φώφη βιολογικό παιδί του Γεννηματά και το πραγματικό παιδί του κομματικού σωλήνα, ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής πρέπει να είναι χορτάτοι για να δώσουν και αυτοί στο σακούλι των κουκιών που μετριέται στις δημοτικές, το κάτι τις τους.

Ούτε τον ανύπαρκτο Σπύρο Κουβέλη βουλευτή της Α’ Αθήνας, δεν τόλμησαν να αποπέμψουν, δεν είναι εποχές για τέτοιους πειραματισμούς. Το αφεντικό θέλει να είναι όλοι χαρούμενοι.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρέπει να πρασινίσει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
Η ανύπαρκτη Μαριλίζα- πόσα παιδιά πια έχει αυτός ο κομματικός σωλήνας;- επαγγελματίας ανεπάγγελτη και τέως Γραμματέας του… Κινήματος πρέπει να βολευτεί κάπου, και η Λούκα Κατσέλη είναι επικίνδυνη …ελεύθερη και διαμαρτυρόμενη.

Τώρα τι σημασία πραγματικά έχει για το ποιος θα είναι Υπουργός Εξωτερικών. Ο φον Δημητράκης, μπορεί να παίζει μπάσκετ ή βόλους με τον Νταβούτογλου, τι μας νοιάζει, υπάρχει πάντα ο Ρόντος για τις πραγματικές …δουλειές.

Η παρέα του Γιωργάκη τα σκάτωσε,
αλλά αν τους σουτάρει είναι τρανή ομολογία ήττας, άσε που το πιο βαθύχρωμο ΠΑΣΟΚ που την έχει στημένη, θα τους πάρει τα σώβρακα.

Ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ αφήνει στην «θέση» τους την παρέα του, αλλά τους αφήνει χωρίς αρμοδιότητες. Γιατί βέβαια η Τίνα είναι πλέον Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου- την Ενέργεια την δίνουμε στον άλλο δικό μας, τον Σηφουνάκη. Η Μπιρμπίλη θα ασχοληθεί με φώκιες, αρκούδες άντε και κανένα ποδηλατόδρομο και εκεί αν και μόνον ο ενδιαφερόμενος εργολάβος δεν είναι κανένας μεγαλόσχημος .

Ο Γερουλάνος
στερείται τον έλεγχο της επικοινωνίας, ο αθλητισμός γίνεται …άθληση και τον παίρνει ο Λοβέρδος.

Τώρα αυτές τις αμερικανιές για το Υπουργείο Διατροφής…φαντάζομαι ότι έχουν σχέση με την έκκληση του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’ να μην καταναλώνουν οι υπήκοοι το βοδινό.

Άστο πολυχρονεμένε μου, με την ανεργία στο 20% και τις συντάξεις στο ναδίρ, η μεσογειακή διατροφή με τσουκνίδες, καυκαλήθρες και όσπρια είναι δεδομένη. Και είναι μάλλον το μόνο πεδίο στο οποίο αυτή η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει επιτυχίες.

Ο Λοβέρδος θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, του περιορισμού της ζωής των ηλικιωμένων κλείνοντας περιττά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και παριστάνοντας τον Βασιλάκη Καΐλα στο MEGA.

Δεν φαντάζομαι βέβαια ότι κανείς σοβαρός θα περίμενε να απομακρυνθεί ο …γίγας Μαγκριώτης.
Ο Μαγκριώτης κουβαλάει την προίκα του μηχανισμού του στην …Συμπρωτεύουσα όπου ο κ. Μπουτάρης (του πολιτικού χώρου της Δράσης, του Μάνου, του Κοντογιαννοπουλου, του Χαρίδημου Τσούκα και άλλων …χαρισματικών) εκτίθεται με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ και του γνωστού δεκανικιού του, του κυρ-Φώτη.

Προφανώς κανείς εκ των κολοσσών τύπου Τζάκρη, δεν μπορούσε να στερήσει τις υπηρεσίες του από την Κυβέρνηση, μιας που και ο τελευταίος κομματάρχης του τελευταίου τροχού της αμάξης δεν είναι ώρα να πληγωθεί. Άλλωστε ας αναλογιστούμε ότι και το 1/3 του σογιού της να διόρισε η κ. Τζακρη στο Μουσείο της Πέλλας, …ε, είναι προφανές ότι το …σοι είναι πολυπληθές.

Επίσης είναι προφανές ότι η σύντομη a la Mr Bean θητεία του κ. Ξυνίδη, Γραμματέα του …Κινήματος εν όψει εκλογών έπρεπε να τερματιστεί με μια τιμητική αποστρατεία. Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει το …έργο του κ. Μπόλαρη, το οποίο «Μπολάριο έργο» εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για όλο το πανελλήνιο.

Προφανώς ο γίγας του σοσιαλισμού ο κ. Καχριμάκης,
που θα γίνει ο Γραμματέας του ...Κινήματος, θα προήλθε ως προϊόν κάποιων πολιτικαντικο-κομματικών συμβιβασμών και ισορροπιών των οποίων λίαν συντόμως θα …αναγνώσουμε εν όψει των εκλογών.

Ο τρίτος λόγος αυτού του ανασχηματισμού, είναι η Τιτανομαχία και η ισορροπία των 3 Μαξιμιλιανών, Πάγκαλου, Παμπούκη, Ραγκούση. And the winner is Ragoussis

Θα μου πεις τι χρειάζεται τρεις συντονιστές μιας Κυβέρνηση που εκτελεί τις οδηγίες που δίνει η τρόικα και που είναι απόλυτα ξεκάθαρες, καθαρογραμμένες, εύληπτες ακόμα και δι ηλιθίους.

Μα γιατί χρειάζονταν ούτως η άλλως οι Υπουργοί; Άντε για κανένα ρουσφέτι. Μα θα ρωτήσεις συχωριανέ, μα το Σύνταγμα; Ε, αυτή την ερώτηση καλύτερα να μην την κάνουμε και χαλάμε και τις καρδιές μας.

Προφανώς λοιπόν ουδείς λόγος υπάρχει όχι για 3 συντονιστές, αλλά ούτε για έναν. Αλλά δεν είναι αυτό που με καίει. Είναι που ρίξανε τον Θόδωρο.

Α, η αδικία πρέπει να λέγεται. Διότι αν Θόδωρε μου, για να μπουν λυτοί και δεμένοι να υποστηρίξουν το Χριστινάκι για Δήμαρχο στα Καλύβια σου πήραν μέχρι και τα στυλό πάνω από το γραφείο, αυτό είναι αδικία. Κακό το deal, σε ρίξανε. Έπρεπε να διεκδικήσεις τουλάχιστον το χρίσμα για το Δήμο Αθηναίων για το Χριστινάκι, μην σου πω και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Τώρα αν και οι ψηφοφόροι του Δήμου Σαρωνικού δεν επιλέξουν την κ. Παγκάλου για να τους διοικήσει, φοβάμαι ότι θα παραμείνεις να κοσμείς με το αγαλματένιο κορμί σου την θέση του Αντιπρόεδρου άνευ αρμοδιοτήτων μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

Το πιο σημαντικό όμως αυτού του ανασχηματισμού παραμένει η υπουργοποίηση της κ. Νταλάρα. Αλλά αυτό θα το εξηγήσει καλύτερα ο κ. Λακόπουλος βάσει της θεωρίας των Νεφελιμ.

Προφανώς ο Ηγεμών πρέπει να επιδείξει και την αρρενωπή αποφασιστικότητά του με την αποπομπή έστω …ενός από το θίασο.

Να χτυπήσουμε και λίγο το χέρι στο τραπέζι ρε αδερφέ! Το ρόλο της Ιφιγένειας- Μάρθας Βούρτση, εκλήθη να παίξει η κ. Κατερίνα Μπατζελή. Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε να χαρώ εξαιρετικά. Όχι βέβαια γιατί η κ. Μπατζελή ήταν πιο επιτυχημένη ή πιο αποτυχημένη από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά γιατί ήταν η θρασύτερη όλων. Ή μάλλον ήταν …εμετικά θρασύδειλη.

Είχα μείνει άναυδη όταν χαζεύοντας τις διάφορες γλυκανάλατες και επαναλαμβανόμενες παραδόσεις- παραλαβές Υπουργείων από τηλεοράσεως, είχα δει τον περσινό Νοέμβρη την κ. Μπατζελή να ξεκινάει την ομιλία της προς τους εργαζόμενους του Υπουργείου της με το «όποιος δεν ακολουθήσει τις εντολές, θα δει την πόρτα».

Το ότι η κ. Μπατζελή είναι αγενέστατη, και δεν έχει γνώση στοιχειωδών κανόνων ευγενείας καθώς και τις ελάχιστες έστω απαιτούμενες κοινωνικές δεξιότητες, είναι οφθαλμοφανές. Αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορεί να είναι και τόσο ηλίθια. Όποιος έχει στοιχειωδώς διοικήσει ακόμα και περίπτερο, γνωρίζει ότι αυτό που θα καρπωθείς προσωπικά είναι η συνεργασία, η γνώση, η εμπειρία, η συναίνεση, το φιλότιμο και γιατί όχι, ΚΑΙ η αγάπη των υφισταμένων σου. Αυτή μπορεί να σε αναδείξει και η έλλειψη αυτής μπορεί να σε καταβαραθρώσει.

Ένα από τα παλιά αφεντικά μου, έλεγε "όσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της". Δώσε σε κάποιον εξουσία και …κάνε τον χάζι. Νομίζω ότι απολαύσαμε όλοι τον κώλο της σοσιαλιστικής μαϊμούς κ. Μπατζελή…

Λοιπόν, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί και λοιποί συγγενείς… σας εύχομαι καλό ταξίδι γιατί το ….λιμάνι φεύγει.

Υ.Γ. Μου είχε διαφύγει η επανυπουργοποίηση του άλλου κολοσσού της πολιτικής, του κ. Ροβλια.

Αν δεν απατώμαι ο κ. Ροβλιας ήταν αυτός που απεπέμφθη από την Κυβέρνηση, γιατί ασχολιόταν ...υπέρμετρα, με τις μεταθέσεις των φαντάρων, γιων, ανηψιών και γενικώς συγγενών των ψηφοφόρων του. Και γελάω. Γελάω μέχρι δακρύων. Γιατί ...θυμήθηκα τον αλήστου μνήμης Τσιτουριδη. Που αποπέμφθηκε τις πρώτες μέρες υπουργοποιησης του, τότε που ο Καραμανλής επανίδρυε το Κράτος του σεμνά και ταπεινά, επανήλθε λίγο αργότερα και η ...ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ με καρμπόν ιστορία, γνωστή!

Μα αυτό πια δεν είναι πολιτική ιστορία, ανέκδοτο είναι...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4909

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP